Wifi nie pobiera adresu ip.
Jak w temacie nowy laptop niby się łaczy ale nie pobiera adresu automatycznie a nie wiem co wpisac recznie pomocy:D
adresu czego?
jak się laczysz wybierasz z czym (np. router), wpisujesz hasło jeśli trzeba i tyle
jak się laczysz wybierasz z czym (np. router), wpisujesz hasło jeśli trzeba i tyle
To może chociaż napisz co Ci to wifi udostępnia, bo IP to się weźmie samo z się tylko jeśli DHCP jest odpalone na AP czy jakimś tam serwerze z nim połączonym.
Niewiem czy masz taki problem ale ja miałem tak że jak podłączałem wifi do innego komputera to w którymś tam momencie musiałem nacisnąć przycisk na routerze żeby router zaakceptował czy odblokował wifi bo niektóre routery mają zabezpieczenia przed podłączeniem wifi.
Mam router podłaczony do modemu w PC i chce miec internet na laptopie.
Mam jakiś inny laptop nowy na starym wszystko działało.
Wpisuje hasło itp niby się łaczy ale po chwili wyskakuje
:"ograniczenie lub brak łacznosci:"
wpisuje byle jakiś adres ip recznie dnsy bramki itp i prablem z nika tzn nie ma już tego ograniczenia ale z internetem dalej się nie łaczy.
Mam jakiś inny laptop nowy na starym wszystko działało.
Wpisuje hasło itp niby się łaczy ale po chwili wyskakuje
:"ograniczenie lub brak łacznosci:"
wpisuje byle jakiś adres ip recznie dnsy bramki itp i prablem z nika tzn nie ma już tego ograniczenia ale z internetem dalej się nie łaczy.
Ta ten powyżej dobrze gada
Sprawdz w cfg routera czy masz zezwolone na przyłącz nowych kompów. Takie cuś powinno być
Jeszcze sprawdz sposób szyfrowania bo najprawdopodobniej to będzie powodem.Zobacz co tam masz.Czy WEP na routerze i lapku ? Czy WPA-PSK ? Tak czy inaczej to ma się zgadzać.
Code: Select all
Security
Allow New Devices: New stations are allowed (automatically)Wifi nie pobiera adresu ip.
albo pule adresow masz "wykorzystana"
Masz np od 0.1 do 0.3 i masz wszystkie zajete.
A problem z lacznoscia dalej jest ale po przydzieleniu ip windows już nie trabi z problemiami, dlatego jak sam sobie przypisujesz to sama winda nie widzi problemu
Masz np od 0.1 do 0.3 i masz wszystkie zajete.
A problem z lacznoscia dalej jest ale po przydzieleniu ip windows już nie trabi z problemiami, dlatego jak sam sobie przypisujesz to sama winda nie widzi problemu

hyhy
To nie zawracaj na przyszlosc 4 litersuwak wrote: ale się nie przydała:P