Historyczna chwila! Polska w ćwierćfinale NC4!

Newsy ze strony glównej
wiśnia
Doświadczony driver

Post by wiśnia »

a mozna to jakos pobrac ?
łapie chwile te słodziutkie... choć krótkie.
FreshMeat_
Jeździ konno

Post by FreshMeat_ »

Obecnie polityka HSTV w kwestii własnych materiałów jest jasna. Możecie oglądać tylko na naszej stronie. Ja tego nie popieram, ale muszę przestrzegać.
Nawet w obecnej formie da się jednak ściągnąć. Trzeba jednakże używać sposobów starożytnych indian, których nie mogę zdradzić.
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

LOOOOOL ... Fresh, a raczej HS ^^ przeciez ten DIVX player automatycznie zapisuje każdy filmik który obejrzysz caly, a w pasku narzedzi ma przycisk do zapisania filmu... no chyba ze w przeciagu kilku tygodni coś się zmienilo :)
*... i wszystko jasne.
wiśnia
Doświadczony driver

Post by wiśnia »

"save as" nie działa, nieaktywne :(
łapie chwile te słodziutkie... choć krótkie.
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Spróbuj jeszcze poszukać w folderze z Divx Web player.
*... i wszystko jasne.
SykeS
Pirat drogowy

Post by SykeS »

Fresh - jak tylko pojawisz się na PGA to dla Ciebie skocze nawet do KFC po Longera, czy jakieś inne piece of shit ;P Tego co dla mnie zrobiłeś nie da się opisać słowami :) Nawet nie wiesz jak się ciesze, że mogę oglądnąć te mecze bijacz ;)

Co do pobierania filmu na dysk, to jak komuś zależy niech skrobnie PW to coś zaradzimy, bo skoro polityka HSTV jest jaka jest to ja wrogów sobie robił nie będę i na open forum nic nie napisze ;D Dodam tylko, że to żadna filozofia ;P

Pozdro

[ Dodano 03 października 2008, 20:51 ]
*nie można edytować*

Chciałbym tylko Freshu zapytać - dlaczego filmy zajmują aż tak dużo? Troszkę kompresji na pewno nie zaszkodzi ;)

[ Dodano 03 października 2008, 20:52 ]
Ups wpadka :D

Dopiero teraz zauważyłem, że trwają mocno ponad godzinę ;P Zwracam honor :)
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
FreshMeat_
Jeździ konno

Post by FreshMeat_ »

Co sprytniejsi bez problemu ściągną sobie ten plik, na co ja osobiście nie mam wpływu. HSTV nie będzie ścigać takich ludzi, bo i to by było czystą głupotą.
Nam chodzi przede wszystkim o to żeby oficjalnie nie było możliwości wykorzystywania naszych materiałów bez naszej wiedzy i zgody, a w celach komercyjnych to już w ogóle.
Posiadanie zmontowanych relacji w swoich zbiorach i oglądanie sobie na swoim kompie boli nas bardzo malutko. Szczególnie w przypadku, gdy HSTV nie jest telewizją komercyjną. No bo co innego używać czegoś co i tak każdy ma za darmo (poza opłatą za internet ;) ), a co innego jakby nasze materiały były płatne.
Co do jakości. TMNF w standardowej jakości jaką wrzucamy do materiałów wygląda tragicznie w porównaniu do każdej innej gry (wrażliwa gra :D ). Dlatego tu macie jakość dwa razy lepszą, która oczywiście odbywa się kosztem dwukrotnie dłuższego czasu ściągania/buforowania. Prawdopodobnie niedługo podmienimy jakość na standardową i dopiero zobaczycie ból i zaczniecie narzekać na jakość :)

Jako scena możecie poczuć się wyróżnieni, bo taki myk, że tak szybko i w takiej ilości wrzuciliśmy materiały z jednej gry to zasługa tylko i wyłącznie gry repry. Chcieliśmy naszych reprezentantów zmotywować jakoś przed półfinałem, żeby NC4 było na maksa historyczne.

P.S. SykeS: Jem przeważnie na spokojnie przy stolikach, więc co najwyżej będziesz mógł mi pomóc w jedzeniu ;)
SykeS
Pirat drogowy

Post by SykeS »

W Twojej wypowiedzi najbardziej cieszy mnie to, że nie zaprzeczyłeś jakobyś miał się pojawić na PGA ;]
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

Na PGA przy naszym stoliku na pewno nie zabraknie wyposażenia :D . Freshu, będziesz mógł spokojnie powalczyć z matematyką ( 0,7 , 0,5 itd xD ), więc od razu zapraszam, ofkoz po ;) zawodach :D .

Co do materiałów to bajeczka. Czekałem na to i się doczekałem :D. Cieszy bardzo to o ile poziomów podniosła się jakość relacji na HSTV z meczów TM i zainteresowanie headshota nami. Byle tak dalej ;) . Myślę, że ta współpraca ma przed sobą bardzo pozytywna przyszłość ;)
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
chybeck
Pirat drogowy

Post by chybeck »

tylko po jakiego chuja trzeba pobierać tą wtyczkę? jak pobiorę to mi się kodeki jebią jak chcą :(

poza tym jakość relacji jest nieporównywalnie lepsza niż to co było pod koniec z Rakiem, olał sobie totalnie tak samo jak my jego niestety. Fresh jako, że wie bez grania tyle ile przeciętny gracz (bo chciał drogi Raku coś się dowiedzieć, czytał drogi Raku co się do niego napisało z zainteresowaniem, dopytywał się drogi Raku co gdzie kiedy i jak, nie zgadywał co się dzieje drogi Raku na ekranie) nawet już wie kiedy bug jest a kiedy to gracz spieprzy :)

warto też wspomnieć, że to dzięki Freshowi te materiały są dostępne bo to Filipek nęcił i gnębił (prawdopodobnie) hstv aby wrzuciło cały pack. mógłbym jeszcze sporo gadać o tym o tym ile Freshmeat zrobił dla nas, ale każdy przecież wie. dlatego pozostaje powiedzieć tylko DZIĘKUJEMY!

ps. Red, ułamki dziesiętne to każdy głupi potrafi dodawać, pododawaj liczby całkowite :mrgreen:
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

chybeck wrote:
ps. Red, ułamki dziesiętne to każdy głupi potrafi dodawać, pododawaj liczby całkowite :mrgreen:
nono ... zobaczymy jaki z Ciebie cfaniak Chybuś :D ... już niedługo ... zliczaj dni ;]
Image
Image
Image
FreshMeat_
Jeździ konno

Post by FreshMeat_ »

Proszę nie robić ze mnie ostatniego sprawiedliwego albo szeryfa co wbija do miasteczka pełnego zbirów i je ratuje.

Żeby była jasność. Pracuję w HSTV. Nie jest ze mną tak jak z większością ludzi w HSie, że robią to z czystej chęci. Mi się udało załapać na to, że mi za to płacą (choć średnia krajowa pewnie jeszcze bardzo długo nie będzie zagrożona, że do niej się zbliżę ;) ). Wolę jednak takie zarobki i zajmowanie się tym co mi sprawia radochę niż robota, która mnie psychicznie niszczy.

Jak to w pracy człowiek ma jakieś obowiązki i jednym z moich obowiązków jest nadzór nad montażem relacji. Dlatego jest mi o wiele łatwiej coś zrobić na co mam się bezpośredni wpływ.

Jedyną można powiedzieć "zasługą" moją jest to, że TrackManią się zainteresowałem (z poczucia winy głównie za Razor Cupa :D) i nieformalnie jestem jej koordynatorem co nie jest w żadnym razie już moim obowiązkiem, tak samo, jak komentowanie czegokolwiek.

Gdybym tyle czasu nie spędzał w studio to bardzo prawdopodobnie w HSie zajmowałbym się tylko i wyłącznie AA (nie takie AA jak macie na myśli panowie matematycy od ułamków :D ).

Na koniec dodam, że akurat te relacje z gry reprezentacji to zajebisty materiał czysto e-sportowy. Korzysta na tym scena TM, ale i na pewno HSTV. Dodam też, że na takich relacjach autopromocja to żaden problem. Nawet seryjnego zabójcę byście pokochali jakby komentował takie zwycięstwa (już wliczam to z Włochami ;) ).

Dlatego chybciu weź na wstrzymanie z tym moim "dobroczyństwem" ;)
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

@Freshmeat - może masz to szczęście, że scena TM przed początkiem Twoich udziałów w relacjach była nieszczęsną ofiarą, co by tu dużo nie mówić, konowałów. Kolesi, dla których najważniejszym faktem o jakim warto wspomnieć podczas finału ESWC Polska jest to, że serwer sam potrafi zliczać punkty. Zatem pojawienie się w końcu osoby, która chce wiedzieć o czym mówi już było faktem nie do przemilczenia. Może i reakcja jest trochę żywiołowa, ale pewnie zdążyłeś już zauważyć, że cała ta scena taka jest.

Żaby już nie cukrzyć tutaj powiem tylko zwykłe małe: dziękuję. I tyle ;). Pozdro
Image
Image
Image
chybeck
Pirat drogowy

Post by chybeck »

Fresh, po prostu mówię jak jest. wiem idealisto, że wolałbyś ostrą krytykę żebyś wiedział co poprawiać by było jeszcze lepiej :P
Proszę nie robić ze mnie ostatniego sprawiedliwego albo szeryfa co wbija do miasteczka pełnego zbirów i je ratuje.
jak mamy nie robić skoro sam robisz? kapelusz kowbojski (w barwach narodowych) już masz, brakuje Ci tylko gwiazdy szeryfa :)
nono ... zobaczymy jaki z Ciebie cfaniak Chybuś Very Happy ... już niedługo ... zliczaj dni ;]
będę trenował matematykę ile tylko będę mógł żeby dobrze wypaść :)
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

a ja sadze, ze fresh powinien nauczyc się pen spinningu, zeby się publicznosc nie nudzila podczas tych momentow, kiedy widac Ciebie i machasz sobie bez ladu i skladu dlugopisem ;]

np. http://www.youtube.com/watch?v=uvKZqUc7mm0

zarazilem się tym od kolegi ze szkoly i już uzalezniony jestem :]
Post Reply

Return to “News”