EURO 2012

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
ShaDDy
Emerytowany Admin

EURO 2012

Post by ShaDDy »

fuck yeah, dzięki Chorwacji trafiłem pierwszy dokładny wynik :P dziś liczę na Ibrę i Ribery'ego :)
JohnatanPL
Jeździ konno

EURO 2012

Post by JohnatanPL »

Piotruś coś za mało podałeś tak 3:1 dla ruskich
Image
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

Remis z Rosją byłby świetnym osiągnięciem, na pewno bardziej satysfakcjonującym jak remis z Helladą, ale po tym co zobaczyłem w meczu z Czechami jestem pełen obaw..
Image
JohnatanPL
Jeździ konno

EURO 2012

Post by JohnatanPL »

ja bym chciał żeby Rosja wygrała bo założyłem się z kolegą o pączka

:D :D
Image
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

widzę, że jesteś rasowym patriotą, żeby sprzedać się za pączka...
Image
JarOo
Zaczyna szaleć na ulicach

EURO 2012

Post by JarOo »

Będzie sędziował Wolfgang Stark (jakoś tak), który sędziował zwycięskie cudy z Portugalią i Czechami na narodowym w Chorzowie. Jakby ktoś nie wiedział oba mecze wygrane po 2:1 z teoretycznie najmocniejszymi w grupie eliminacyjnej. Teraz też gramy z najmocniejszym przeciwnikiem w grupie i też na narodowym (chodź nie Chorzowskim). Z tego co piszą na wp ma być jedna zmiana Dudka za Obraniaka, który ma skupiać się na defensywie. Szkoda, że nasz selekcjoner marnuje potencjał ludzki grając taką jedenastką jaką gra. Caly naród mu mówi, żeby grali Grosicki za Rybusa i Wawrzyniak za Boenischa, albo chociaż zmienili ich, jak gra będzie się nie układać a on pewnie i tak zrobi swoje i znowu będzie bieda na lewej stronie.
Image
Image
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

No to jestem pozytywnej myśli :)
Outsid3r
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Outsid3r »

Dobra Wy sobie dyskutujcie o piłce, a ja chcę poruszyć wątek kibicowski: wczoraj wyruszyłem ze znajomymi do Strefy Kibica w Poznaniu, potem byliśmy w jakimś pubie irlandzkim i na końcu śpiewaliśmy z Irlandczykami na rynku. Pytacie: po co opowiadam swój wczorajszy dzień? Ano po to, że wczoraj postanowiliśmy wysondować co Irlandczycy i Chorwaci sądzą o Polsce jako gospodarzu. I tutaj się lekko zdziwiłem: wszystkim się bardzo podoba, chwalą polskie laski i polskie piwo. Część powiedziała, że na pewno będzie wracać ;)

ps. od wczoraj kibicuję całym sercem Irlandii. Co z tego, że przegrali: jak tańczyli po meczu w namiocie, namiot tańczył razem z nimi :D a no i w ramach przyjaźni polsko-irlandzkiej dostałem ichniejszą flagę :)

no to narazie tyle.
Image
Image
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

Tak samo Hiszpanie w Gdańsku, miałem okazje z nim pośpiewać"Polska biało - czerwoni" :)

To Euro jest jak na razie całkiem udane :) Jest impreza przed meczem, na meczu i po meczu, nieważne jaki jest wynik :)

Ale słyszałem w tv że Chorwaci trochę namieszali, na razie nic się nie sprawdza co Campbell bredził o nas czy Ukrainie, to przyjezdni na razie szumią...
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Dzisiejsze oba mecze ukazują, jak Polska jest słaba kondycyjnie. W drugiej połowie stajemy. Defensywa. A Ukraińcy? Walczyli do końca, mimo że prawie na pewno wygrali. Swietna gra wszystkich 4 zespołów. Ukraińcy na razie prezentują ladne zgranie. Mam obawy, że skompromitują Polskę...
TrackMania - I jedziesz dalej!
piana

EURO 2012

Post by piana »

mi się udało zdobyć 30 pkt w wygraj Euro w 1 kolejce :) szału nie ma ale żalu także :P Tylko ten Szczęsny.. na minusie mi wyszedl :roll:

(Dodano 12 czerwca 2012, 19:09)
http://euro.wp.pl/liveblog.html?lbid=121&ticaid=1e9e4 Boże.. co za debile..
Last edited by piana on 20 June 2012, 17:48, edited 2 times in total.
Image

Image
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

no pięknie, ten remis w odróżnieniu do remisu z Grecją jest bardzo na plus :)
Image
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

Piotruś wrote:w pozytywnym kontekście 1:1, negatywnym 2:1 dla ruskich

trochę bym wygrał w bukmacherce jak bym postawił, coś mam nosa do obstawiania ostatnio :)
ShaDDy
Emerytowany Admin

EURO 2012

Post by ShaDDy »

jo już miesiąc temu tyle obstawił, Piotrze :D ino zem nie przewidzial samobója C(z)echa.

Ale humor poprawia WP: "Grupę pseudokibiców od Strefy Kibica oddziela szpaler policjantów. Na miejscu są policyjne furgony, armatki wodne i m.in. pięć karetek pogotowia."

Czyt. pomiędzy XXX-oma karetkami pogotowia znajduje się między innymi pięć karetek pogotowia :D
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

kuźwa czekam na sobotę ale wtedy będę w pracy do chuja ;/ ruskie muszą z grekami co wielce możliwe a my prawdziwy Fight z pepiczkami, a im wystarczy remis, co prawda Czesi nie mają na turnieju napastników, strzelają skrzydłowi, słabo się spisuje Baros, no ale mając bat na plecach potrafili wjebać 2 bramki w 7-8 minut ;/
Seraphim
V.I.P.

EURO 2012

Post by Seraphim »

ShaDDy wrote:Ale humor poprawia WP: "Grupę pseudokibiców od Strefy Kibica oddziela szpaler policjantów. Na miejscu są policyjne furgony, armatki wodne i m.in. pięć karetek pogotowia."
Tak oddzielali, że do Strefy (widziałem wszystko z tak około 20 metrów) wdarło się dziesiątki tych chuliganów, bo zaczęli lać wodą. Ogólnie było chwile strasznie i mam nadzieje, że prowadzili jakiś monitoring, bo trzeba to tałatajstwo wyłapać.
Charnan
Doświadczony driver

EURO 2012

Post by Charnan »

Lesław wrote:no pięknie, ten remis w odróżnieniu do remisu z Grecją jest bardzo na plus :)
Przepraszam bardzo a remis z Grecją był na minus?

No sorry kuźwa, ale mam nadzieję, że nie jesteś z grupy "kibiców Euro", którzy mecze oglądają tylko dlatego, że Euro jest w Polsce i mama im kazała.
Powiedz mi kiedy ostatnio mieliśmy po 1 kolejce pozytywny wynik? Grecja jest 15 w rankingu Fifa wyprzedza m.in. Szwecję czy Meksyk.

Mówiąc trochę więcej o "kibicach Euro" (paru moich znajomych ma objawy tej choroby...): owi kibice nie mają pojęcia na jakim poziomie są zespoły, ich wiedza pochodzi z portalu Onet na którym najczęściej widać nazwiska Messi, CR i Balotelli (skandale) więc taki kibic patrzy na skład, widzi 23 nazwiska z których może 2 kiedyś może mu przemknęły przez umysł i sobie myśli, nie znam ich, słabi są, musimy wygrać. No bo niestety każdy Polak jest ekspertem (szczególnie jak nic nie musi robić) i jak on czegoś nie zna to jest to słabe, a że zna tylko tamtą 3 to wszystko jest słabe, więc Polska powinna wygrać wszystkie mecze po 8-0, chyba, że trafi na Hiszpanie (ich kojarzą bo wygrali ostatnio mundial) i zdobyć mistrza.

No ogółem moja wypowiedz ssie i nie tak miała brzmieć, ale cóż, pewnie i tak nikt jej nie przeczyta. Trza być zadowolonym z tych 2 remisów, w 3 kolejce mamy wszystko w swoich rękach, wystarczy wygrać z pepikami i mamy awans, pozdro!

Tak btw. jak ktoś kiedyś widział dobry występ Petra Cecha na imprezie międzynarodowej to chcę dowód. ;P
Image
Image
Image
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Ja ci go nie dostarczę ^^
Grecja-Czechy - nudny mecz. A wieczór to nasi się obudzili w drugiej części spotkania. Jeszcze warto zauwazyc: przejęliśmy piłkę, kontra na prawe skrzydło, a tam 3naszych stoi w trójkąciku. Nagle jeden mówi: dobra, lecę do piłki. Dolatuje i ma asyste. Zwróciliście uwagę na ten trójkacik?
TrackMania - I jedziesz dalej!
CzuB

EURO 2012

Post by CzuB »

ten "trójkącik" był słodki :D
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

Charnan wrote:
Lesław wrote:no pięknie, ten remis w odróżnieniu do remisu z Grecją jest bardzo na plus :)
Przepraszam bardzo a remis z Grecją był na minus?

No sorry kuźwa, ale mam nadzieję, że nie jesteś z grupy "kibiców Euro", którzy mecze oglądają tylko dlatego, że Euro jest w Polsce i mama im kazała.
Powiedz mi kiedy ostatnio mieliśmy po 1 kolejce pozytywny wynik? Grecja jest 15 w rankingu Fifa wyprzedza m.in. Szwecję czy Meksyk.

Mówiąc trochę więcej o "kibicach Euro" (paru moich znajomych ma objawy tej choroby...): owi kibice nie mają pojęcia na jakim poziomie są zespoły, ich wiedza pochodzi z portalu Onet na którym najczęściej widać nazwiska Messi, CR i Balotelli (skandale) więc taki kibic patrzy na skład, widzi 23 nazwiska z których może 2 kiedyś może mu przemknęły przez umysł i sobie myśli, nie znam ich, słabi są, musimy wygrać. No bo niestety każdy Polak jest ekspertem (szczególnie jak nic nie musi robić) i jak on czegoś nie zna to jest to słabe, a że zna tylko tamtą 3 to wszystko jest słabe, więc Polska powinna wygrać wszystkie mecze po 8-0, chyba, że trafi na Hiszpanie (ich kojarzą bo wygrali ostatnio mundial) i zdobyć mistrza.

No ogółem moja wypowiedz ssie i nie tak miała brzmieć, ale cóż, pewnie i tak nikt jej nie przeczyta. Trza być zadowolonym z tych 2 remisów, w 3 kolejce mamy wszystko w swoich rękach, wystarczy wygrać z pepikami i mamy awans, pozdro!

Tak btw. jak ktoś kiedyś widział dobry występ Petra Cecha na imprezie międzynarodowej to chcę dowód. ;P
Tak, jak dla mnie ten remis był na minus, bo nasza drużyna dała dupy niemiłosiernie, prowadząc 1-0, grając z przewagą 1 zawodnika, daliśmy sobie strzelić bramkę, i do tego czerwona kartka dla Szczęsnego, a bolało mnie przede wszystkim to, że jakoś nasi po utracie gola nie kwapili się, żeby wbić 2 bramę, Ukraina np. pokazała to co my powinniśmy zrobić, cisnęli ostro i wygrali, dlatego jak dla mnie bł to remis "na minus", ale oczywiście tragedii nie ma.

@edit ja tam nie patrzę na poziomy zespołów, tylko to co prezentują w danym meczu, to co jest na papierze jest nic nie warte, trzeba myśleć o tym co się dzieje na boisku, a nie o tym kto ma wyższy ranking.
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”