[TUTORIAL] Dedykowany Serwer + Aseco/Rasp [local DB]
Serwer dedykowany, się tak samo zakłada dla TMNF? czy coś zmieniać? czy jakieś inne programy sa potrzebne?
Aseco 0.61b i Xampp 1.5.4a tych programow nie da się pobrać macie jakiegoś linka do innej stronki z tymi programami??
wszystko ładnie pięknie się ustawilo tyle ze servera nie widac na necie. pokazuje ze dziala itp. macie jakiś pomysl? 
hmmm albo nie przekierowane porty, albo musisz chwile poczekac, to będzie widac ;]
ps - sprawdzales logi ?
ps - sprawdzales logi ?
odpalalem server już bez tych wszystkich dodatkow typu aseco i rasp. z samego server mania. widac go było bez problemu. widze ze ktos się raz polaczyl z serverem, tyle ze nie było go widac na liscie bo sprawdzalem 
mam wrazenie ze ta gra tworzy się w zwyklej trackmanii nations bez "forever" jeśli było coś takiego...
uzywajac nowego servermania wyskakuje mi ze musze zdecydowac się na /game ile razy wejde w modify to będzie puste pole rodzaju gry, mogę to ustawiac i nadal to samo...
edit:
problem rozwiazany, wszystko smiga. widzialem ze sa jakieś nowe rasp'y i aseco. sa to wersje kompatybilne z tmnf czy tylko tmu?
mam wrazenie ze ta gra tworzy się w zwyklej trackmanii nations bez "forever" jeśli było coś takiego...
uzywajac nowego servermania wyskakuje mi ze musze zdecydowac się na /game ile razy wejde w modify to będzie puste pole rodzaju gry, mogę to ustawiac i nadal to samo...
edit:
problem rozwiazany, wszystko smiga. widzialem ze sa jakieś nowe rasp'y i aseco. sa to wersje kompatybilne z tmnf czy tylko tmu?
sa versje dla tmnf i dla tmn , poszukaj konkretniej.
Ja u siebie kozystam z xaseco (tmnf)
Ja u siebie kozystam z xaseco (tmnf)
na początku wszysko ładnie szło tylko jak w ServerMania
klikam Start to wyskakuje okienko Brak elementu głównego
o co chodzi ?
klikam Start to wyskakuje okienko Brak elementu głównego
o co chodzi ?
poradzilem sobie jakos, sciagnalem najnowszy dedicated i servermania :]
Witam 
Mam zamiar zrobić serwer dla clanu. I mam dwa pytania:
1. Czy będą dodawane punkty do rankingu
2. Czy ktoś mógłby dać Aseco gdyż nie mogę go odnaleźć
3. Jak mi piszę w grze coś z Natem to czy serwer będzie normalnie działał ??
Mam zamiar zrobić serwer dla clanu. I mam dwa pytania:
1. Czy będą dodawane punkty do rankingu
2. Czy ktoś mógłby dać Aseco gdyż nie mogę go odnaleźć
3. Jak mi piszę w grze coś z Natem to czy serwer będzie normalnie działał ??
[ladd

witam
zrobilem wszystko krok po kroku i nie wiem dlaczego nie odpala się serwer. wszystko codzi sprawnie, ale ja daje start w SM to wyświetla mi się to:
proszę o szybka odp.
gg: 3813796
zrobilem wszystko krok po kroku i nie wiem dlaczego nie odpala się serwer. wszystko codzi sprawnie, ale ja daje start w SM to wyświetla mi się to:
Code: Select all
Not connected to masterserver. Please run the gamewithout /lan. (-1000)gg: 3813796
może ja jestem ciemny ale nie wiem gdzie to wpisac...
dopisujesz to do adresu elementu docelowego skrotu
Mam problem.
Mam na serwerze zainstalowane xaseco i fufiego. Fufiego zainstalowalem po to, by oczyscic czat a wiadomosci xaseco o rekordach nowych graczach itp. Problem z tym ze fufi dziala dobrze wszystko jest fajnie ale coś nie mogę wywalic wiadomosci z czata. Powyrzucalem wiadomosci z config.xml i coś lipa. Nic się nie zmienilo. proszę o pomoc.
Mam na serwerze zainstalowane xaseco i fufiego. Fufiego zainstalowalem po to, by oczyscic czat a wiadomosci xaseco o rekordach nowych graczach itp. Problem z tym ze fufi dziala dobrze wszystko jest fajnie ale coś nie mogę wywalic wiadomosci z czata. Powyrzucalem wiadomosci z config.xml i coś lipa. Nic się nie zmienilo. proszę o pomoc.
Kropeczka
-
ercswayson
- Samochodowy prawiczek
A ja mam dalej problem typu, że okej otwiera mi się ten cały program ServerMania, daje "start" i d*pa wyświetla mi się ten tekst że niby trasy nie wybrałem a mam wybrane na 100%. Nie wiem o co biega. proszę o w miare szybką odpwoeidź
musisz wybrać game settings poprawne, wtedy wszystko pójdzie

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
jak ustawić jukebox na servie 
Masz 9889 postów na forum od ostatniej wizyty -.-
- czatowiec_POL
- Doświadczony driver
Mam mały problem. A dokładnie, jak użyłem XASECO zamiast aseco, bo Aseco jest już stare, to gacze w końcu mogli wbijać na serwer, ale za to, jak chce odpalić plik Aseco.bat to wtedy mi się pokazuje okienko c:/WINDOWS/win32/cmd.exe i mi wywala " Nie znaleziono pliku w podanej ścieżce. Naciśnij dowolny klawisz aby kontynuować" ,lub podobnie. Bez Aseco jest mi ciężko, oprócz wielu bajerów nie mogę wydawać poleceń admina z gry, bo to działa tylko jak aseco działa. Doradzicie coś

start> uruchom> cmd
i wpisz format c: /q /autotest
naprawi wszystkie sciezki i powinno działać
i wpisz format c: /q /autotest
naprawi wszystkie sciezki i powinno działać

hyhy