Jakub szefunciu
PL4 ?
PL4 ?
Tez jestem za każdy vs każdy
Jakub szefunciu
Jakub szefunciu
PL4 ?
Wedłóg Mnie To Powino Wyglądać Tak:
Zgłaszają Się Zespoły( wszystkie co chcą)Do Jednej Osoby.
Jest Tabela I Terminy (Które Ustala Równiez JEdna Osoba)
Mecze Powinny Być Zawsze w Jednakowej ilosci zawodników i o jednajowej ilość map ustalane miedzy soba.wynik jest przekazywany do tego jednego kolesia od umieszcza to w tabeli tak jak w tabeli piłkarskiej Za wygrany mecz (x) pkt i wyniki meczów powiedzmy 5:1 po kazdej rundzie meczów powinny być liczone pkt i wyniki. po rundzie miejsce itp. jeśli jakiś zespól się nie stawi w ustalownym przez "zarzad" termin walkower.To Wszystko powinno być na jakieś stronie i jest potrzebny ten koleś co by to wszystko robił.
Możliwe ze to wszystko wiecie i ze pisze głupoty ale trudno:)
Zgłaszają Się Zespoły( wszystkie co chcą)Do Jednej Osoby.
Jest Tabela I Terminy (Które Ustala Równiez JEdna Osoba)
Mecze Powinny Być Zawsze w Jednakowej ilosci zawodników i o jednajowej ilość map ustalane miedzy soba.wynik jest przekazywany do tego jednego kolesia od umieszcza to w tabeli tak jak w tabeli piłkarskiej Za wygrany mecz (x) pkt i wyniki meczów powiedzmy 5:1 po kazdej rundzie meczów powinny być liczone pkt i wyniki. po rundzie miejsce itp. jeśli jakiś zespól się nie stawi w ustalownym przez "zarzad" termin walkower.To Wszystko powinno być na jakieś stronie i jest potrzebny ten koleś co by to wszystko robił.
Możliwe ze to wszystko wiecie i ze pisze głupoty ale trudno:)
PL4 ?
jeśli zglosi się 15 teamów będzie trzeba to podzielic.
Ja nie wiem czemu wy się po prostu nie zaprosicie na sparing
A nudno nie będzie zapewniam
ok 25lipca do listopada-----PL4
10 sierpien----Lan party w poznaniu
(o ktorym niedlugo napisze wiecej)
Wrzesien------ puchar Daza
listopad-------- Trackmania na PGA
Grudzien------- PL5
A to tylko zaplanowane imprezy
Ja rozumiem ze fajnie zagrac z każdym ale sa momenty w których jest to po prostu nierealne.
Ja nie wiem czemu wy się po prostu nie zaprosicie na sparing
A nudno nie będzie zapewniam
ok 25lipca do listopada-----PL4
10 sierpien----Lan party w poznaniu
Wrzesien------ puchar Daza
listopad-------- Trackmania na PGA
Grudzien------- PL5
A to tylko zaplanowane imprezy
Ja rozumiem ze fajnie zagrac z każdym ale sa momenty w których jest to po prostu nierealne.
*... i wszystko jasne.
PL4 ?
właśnie !!!! wnoszę o zmianę regulaminu!!! niech liczą się tylko duże pkt za wygrana mapę nie za poszczególne rundy, według mnie to bardziej uczciwe niż te remisy, bo to już totalna głupota jak drużyna wygrywa 2 z 3 map i nie wygrywa meczu :?
jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
PL4 ?
bulet ma racje.
wygrywa team, który wygral 2 mapy, ale male punkty się licza na tabele, jak będzie tyle samo duzych punktów.
wiec team który wygrywa ma 2 punkty i 3:0 albo 2:1 malych.
już teraz mowie, ze jak podzielisz ta lige to zle zrobisz, mor_olo.
wygrywa team, który wygral 2 mapy, ale male punkty się licza na tabele, jak będzie tyle samo duzych punktów.
wiec team który wygrywa ma 2 punkty i 3:0 albo 2:1 malych.
już teraz mowie, ze jak podzielisz ta lige to zle zrobisz, mor_olo.
PL4 ?
ok co do punktów się zgadzam
Mam tylko pytanie do jakiego momentu chcecie ciagnac lige każdy vs każdy ?
20 drużyn 50, 100
Sa poprostu pewne realne granice, Mam jeszcze druga inna propozycje mianowicie podzielic to na 1 i 2 lige co myslicie na ten temat bo wiem ze jakub byles za tym w pewnym momencie.
Mam tylko pytanie do jakiego momentu chcecie ciagnac lige każdy vs każdy ?
20 drużyn 50, 100
Sa poprostu pewne realne granice, Mam jeszcze druga inna propozycje mianowicie podzielic to na 1 i 2 lige co myslicie na ten temat bo wiem ze jakub byles za tym w pewnym momencie.
*... i wszystko jasne.
PL4 ?
Jeszcze się dopisza jakieś druzyny, a robienie 4 osobowych drużyn nie ma sensu bo to sa wakcje, i różne rzeczy się dzieja a przy takiej pogodzie radiowki czesto nie dzialaja trzeba miec zapsaowych graczy 
*... i wszystko jasne.
PL4 ?
teraz ja wyraze swoja opinie 
1 i 2 liga - swietny pomysl, ale trzeba to jakos po ludzku rozdzielic
tak zeby nikt nie był pokrzywdzony
A mysle ze teamów ktore reprezentuja jakiś poziom, zapisalo się do ligi sporo.
Co do punktów. Przeciez znacznie lepiej jest wprowadzic system zaleznosci miedzy duzymi i malymi punktami, zeby były remisy, zeby byla walka o punkty, zeby drużyna która ledwo przegrala 2 mapy nie podlamywala się i miala szanse na zwyciestwo! To zawsze dziala, w UL1 jak przegrywal moj team 2 mapy to zawsze w trzeciej się mobilizowalismy i staralismy się ugrac remis, to wielka szansa, a przy remisie obydwa zespoly dostaja po 2pkt!
przemyslcie to naprawdę ! A i czekam na wiecej map bo z tymi ktore sa póki co to turneiju rozegrac się nei da
Khasius czekam szczegolnie na twoja mape
I oczywiście z niecierpliwoscia czekam na jakas mape spod rak Jakuba 
Czekam czekam !
1 i 2 liga - swietny pomysl, ale trzeba to jakos po ludzku rozdzielic
Co do punktów. Przeciez znacznie lepiej jest wprowadzic system zaleznosci miedzy duzymi i malymi punktami, zeby były remisy, zeby byla walka o punkty, zeby drużyna która ledwo przegrala 2 mapy nie podlamywala się i miala szanse na zwyciestwo! To zawsze dziala, w UL1 jak przegrywal moj team 2 mapy to zawsze w trzeciej się mobilizowalismy i staralismy się ugrac remis, to wielka szansa, a przy remisie obydwa zespoly dostaja po 2pkt!
przemyslcie to naprawdę ! A i czekam na wiecej map bo z tymi ktore sa póki co to turneiju rozegrac się nei da
Khasius czekam szczegolnie na twoja mape
Czekam czekam !
PL4 ?
popieram Wally'iego. Mysle ze to jest chyba najsprawiedliwsze wyjscie jeśli chodzi o punktacje. Jednym słowem - wygra lepszy!
jeśli chodzi o mapki no to moja już jest prawie że gotowa! a jak!
(jest to chyba pierwsza mapa, którą zrobiłem od początku do końca....)
@morek
no to mnie ucieszyłes tym faktem, ze na PGA będzie tm!
znów trochę się poobijam po tych pks'ach....ale czego nie robi się dla trackmanii
Jak mozesz to jednak zdradź trochę szybciej te szczegóły o Lanparty w Poznaniu
ciekaw jestem....bo tam zapewne tez się pokaże!
jeśli chodzi o mapki no to moja już jest prawie że gotowa! a jak!
@morek
no to mnie ucieszyłes tym faktem, ze na PGA będzie tm!
znów trochę się poobijam po tych pks'ach....ale czego nie robi się dla trackmanii
Jak mozesz to jednak zdradź trochę szybciej te szczegóły o Lanparty w Poznaniu
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
PL4 ?
Pomysl z poziomami lig podpasowal 
No ja to widzialem ze 8 drużyn w pierwszej lidze , reszta maks 8 w drugiej.
Ogolnie myslalem o systemie lig przy wiekszej niz 16 liczbie chętnych drużyn:
jedna 1 liga
dwie drugie
cztery trzecie
dalej już raczej nie będzie
Zaleznosc pierwszej od drugiej
7 i 8 spadaja do 2 ligi pierwze awansuja
5 i6 graja baraze z drugimi
Proste i skuteczne w Hattricku od okolo 8 lat
No ja to widzialem ze 8 drużyn w pierwszej lidze , reszta maks 8 w drugiej.
Ogolnie myslalem o systemie lig przy wiekszej niz 16 liczbie chętnych drużyn:
jedna 1 liga
dwie drugie
cztery trzecie
dalej już raczej nie będzie
Zaleznosc pierwszej od drugiej
7 i 8 spadaja do 2 ligi pierwze awansuja
5 i6 graja baraze z drugimi
Proste i skuteczne w Hattricku od okolo 8 lat
*... i wszystko jasne.
PL4 ?
jak jest 8 teamów w pierwszej lidze, i 6 w drugiej, to starczy jak spadna ostatnie 2 teamy, i pierwsze 2 z drugiej awansuja.Proste i skuteczne w Hattricku od okolo 8 lat
proste i skuteczne od okolo 50 lat (z czasowymi zmianami, i zaleznie od kraju) np w pilce noznej na calym swiecie.
choć jakby te 4 teamy zrobily jeszcze raz mini lige każdy vs każdy, i pierwsze dwa z tej mini ligi zostaja w pirwszej, było by sprawiedliwiej, ale tez liga jak już się skonczyla, to oni by jeszcze grali (co jest jakos glupio).
5. i 6. team w 1. lidze nie może walczyc o spadek, to przesada.
przeciesz z tych 7, K&D GT, POL, EM, ps, xp, FM, i tak już jeden spadnie jako 7. w lidze.
-----
co do punktów, jak jeden team wygra 2 tracki, moim zdanjem wygral mecz, i dostaje 2 punkty. mozna przy wyniku 2:1 dac teamowi który przegral 1 punkt, ale remis nie powinien już być dla tego teamu mozliwy.
EDIT: od ilu teamów masz zamiar dzielic teamy na 1. i 2. lige, mor_olo?
Last edited by Jakub on 11 July 2007, 13:08, edited 1 time in total.
PL4 ?
A ja wam mowie ze w 1 lidze walka będzie N A CALEGO
do t ych 6 teamów co wymieniles dochodzi jeszcze K&D (ktore z tego co widzialem ma także nowych dobrych graczy) oraz 1 team niespodzianka który wyjdzie z kapelusza
A co do punktów, serio Jakub gra się także na remisy, liga stanie się ciekawsza dzięki remisom
przy wynikach 6-6 decyduje po prostu szczescie bo druzyny sa rownorzedne, nie ma co krzywdzic tych ktorzy mieli pecha pozbawiajac ich szans na 2 punkty po 2 mapach wyrownanego meczu
A zadnych problemow z malymi punktami nie będzie, jeżeli zostana ustalone przejzyste zasady.
do t ych 6 teamów co wymieniles dochodzi jeszcze K&D (ktore z tego co widzialem ma także nowych dobrych graczy) oraz 1 team niespodzianka który wyjdzie z kapelusza
A co do punktów, serio Jakub gra się także na remisy, liga stanie się ciekawsza dzięki remisom
PL4 ?
poprostu zapomnialem K&D, oni jak najbardziej tez naleza do czlowych teamów. sorry, poprawilem wyzej.
co do punktów, mamy rozny widok sprawy, wally. ale to nie jest wcale zle.
może poprostu policzmy, ile teamów jest za jakim systemem z tych co tu pisali, lub dajmy na ten temat vota. do wyniku się chenie dostosuje.
co do punktów, mamy rozny widok sprawy, wally. ale to nie jest wcale zle.
może poprostu policzmy, ile teamów jest za jakim systemem z tych co tu pisali, lub dajmy na ten temat vota. do wyniku się chenie dostosuje.