PL7 - preselekcja map
PL7 - preselekcja map
Ta jarecki 5 żeby każdy miał parę!może w ogóle nie robić PL7 tylko niech ze sobą PGS TCW FF I HP zagra? 
PL7 - preselekcja map
Jakub o ile pamiętam mecz FM - POL to jakoś 21:0 nie było a mieliśmy ostatnie miejsce ? , mecz KD - POL ? 1:2
nie wiem co wam wadzi te 8 teamów ale róbcie jak chcecie
a słowa Jakuba :
a słowa Jakuba :
teamami którymi ? albo ze wszystkimi (ankieta) albo samemu ...ale takie rzeczy się ustala z teamami,
PL7 - preselekcja map
i co k**wa znowu ja? :?OrdonekQ7 wrote:Ja też caly czas jestem za 6tką teamów w PL7. Zobaczymy co powie Szadoł i Wix.
-
Scooter Fox
- Zaczyna szaleć na ulicach
PL7 - preselekcja map
Najwyraźniej nikt się nie przejmuje, że rozmawianie o ilości drużyn w PL7 to offtop, więc i ja dodam swoje trzy grosze.
Moim zdaniem, jako członka drużyny ze średniej półki, nie ma sensu powiększać ligi do 8 drużyn tylko po to, by słabsi mogli poszpanować, że załapali się do elitarnych rozgrywek. Tak jak Jakub napisał - jeśli tylko PGS nie oleje treningu, to teamy takie jak P4G czy H5F nie mają żadnych szans. Dla mnie osobiście to żadna przyjemność uciułać te 5 czy 10 małych punktów, bo przeciwnicy woleli sobie wyjść parę razy na piwo niż trenować przeciw słabym z ich punktu widzenia drużynom.
Poza tym jeśli w "pierwszej lidze" byłoby 8 drużyn, "druga" straciłaby wyraźnie na poziomie.
Moim zdaniem, jako członka drużyny ze średniej półki, nie ma sensu powiększać ligi do 8 drużyn tylko po to, by słabsi mogli poszpanować, że załapali się do elitarnych rozgrywek. Tak jak Jakub napisał - jeśli tylko PGS nie oleje treningu, to teamy takie jak P4G czy H5F nie mają żadnych szans. Dla mnie osobiście to żadna przyjemność uciułać te 5 czy 10 małych punktów, bo przeciwnicy woleli sobie wyjść parę razy na piwo niż trenować przeciw słabym z ich punktu widzenia drużynom.
Poza tym jeśli w "pierwszej lidze" byłoby 8 drużyn, "druga" straciłaby wyraźnie na poziomie.

PL7 - preselekcja map
4Jarecki wrote:dajcie spokój z 8 teamami ;/ ostatnio jak widac było to powinno być 5
[ Dodano Pią Gru 12, 2008 9:40 pm ]
wymien osiagniecia innych teamów niz top4, to chetnie się zgodze.Psikuta wrote:Jakub o ile pamiętam mecz FM - POL to jakoś 21:0 nie było a mieliśmy ostatnie miejsce ? , mecz KD - POL ? 1:2
a słowa Jakuba :teamami którymi ? albo ze wszystkimi (ankieta) albo samemu ...ale takie rzeczy się ustala z teamami,
i pamiętaj, ze to , co mowisz, może być uzywane przeciwko Tobie po meczach w pl7.
a co do twoich "argumentow", wlasnie o tym mowie, jak zatrzymac motywacje i wysoki level, jak się gra z teamami "slabszymi"?
jeżeli uwazasz, ze wynik z h5f 2:1 pokazal skilla drużyn, to pewnie tez uwazasz, ze h5f jest mocniejsze niz TCW, z którymi wygralismy 3:0 (21:5).
no jak tak nie uwazam, ale jakby nie było.
PL7 - preselekcja map
dobra to ja jestem za PL na 4 teamy jak King napisał:
PS. a czy ja napisałem że tak uważam ? nie pisz pewnie tylko pierwsze spytaj -.-
PS2. Mi wcale nie chodzi o to że teamów musi być 8 bo się o nas nie boje, może być 6 spokojnie ... Ale czasami jakby staracie się olewać resztę ...
Albo odrazu 1 miejsce zajął PGS . 2 TCW . 3 HP lub FF i po zabawie ...może w ogóle nie robić PL7 tylko niech ze sobą PGS TCW FF I HP zagra? Rolling Eyes
PS. a czy ja napisałem że tak uważam ? nie pisz pewnie tylko pierwsze spytaj -.-
PS2. Mi wcale nie chodzi o to że teamów musi być 8 bo się o nas nie boje, może być 6 spokojnie ... Ale czasami jakby staracie się olewać resztę ...
PL7 - preselekcja map
EDIT: a wiecie co? dajmy nawet 12 teamów.
będą wyniky 21:0, jakieś walkowery itp.
na pewno wasze MG się z tego uciesza.
mi to wisi, mowie jak zawsze, co mysle i wydaje mi się, ze czesto mi wychodzi. szkoda, ze ja wiecej o was dbam, niz sami wy. wasz egoizm psuje objektywna podejsc do sprawy.
ale jak chcecie, to będziecie mieli 21:0 i będzie tez git.
będą wyniky 21:0, jakieś walkowery itp.
na pewno wasze MG się z tego uciesza.
mi to wisi, mowie jak zawsze, co mysle i wydaje mi się, ze czesto mi wychodzi. szkoda, ze ja wiecej o was dbam, niz sami wy. wasz egoizm psuje objektywna podejsc do sprawy.
ale jak chcecie, to będziecie mieli 21:0 i będzie tez git.
Last edited by Jakub on 12 December 2008, 21:56, edited 1 time in total.
PL7 - preselekcja map
jejku a czy masz 12 teamów ?? nie pierdol tylko skończ offtopować :>
co ty teraz o MG ... dla mnie to jest wciąż rozrywka/zabawa a nie praca...
end OT ...
ile już jest map ? 
PS. Żall ? czy ja napisałem że jestem tak ową osobą ? taką osobą jest Wix ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie jak każdy mam do tego prawo
ale widzę co bym nie napisał jesteś tak inteligentnym człowiekiem że to wszystko to moja wina więc już nie pisze
cu
co ty teraz o MG ... dla mnie to jest wciąż rozrywka/zabawa a nie praca...
end OT ...
PS. Żall ? czy ja napisałem że jestem tak ową osobą ? taką osobą jest Wix ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie jak każdy mam do tego prawo
ale widzę co bym nie napisał jesteś tak inteligentnym człowiekiem że to wszystko to moja wina więc już nie pisze
Last edited by Psik on 12 December 2008, 22:07, edited 1 time in total.
PL7 - preselekcja map
to wiesz, dla mnie to ciezka praca, bo jestem dziecko w krawacie i nie mam już w ogole funa w tej grze.
jakby nie było, mysle, ze dokładnie ty jesteś odpowiednia osoba, aby się wypowiadac na temat pl7, bo zadko kto ma tyle doswiadczenia i sukcesow jak ty.
wiec wszyscy dziekujemy psikucie za staranie się o dobro PL7 i klaniamy się przed jego osiagnieciach.
jakby nie było, mysle, ze dokładnie ty jesteś odpowiednia osoba, aby się wypowiadac na temat pl7, bo zadko kto ma tyle doswiadczenia i sukcesow jak ty.
wiec wszyscy dziekujemy psikucie za staranie się o dobro PL7 i klaniamy się przed jego osiagnieciach.
PL7 - preselekcja map
To niech grają Ci co mają osiągnięcia, a inni niech dalej mają po zero. Tak będzie najlepiej.
PL7 - preselekcja map
to znaczy, ze nie chcesz, aby byla kwalifikacja?Maciek wrote:To niech grają Ci co mają osiągnięcia, a inni niech dalej mają po zero. Tak będzie najlepiej.
PL7 - preselekcja map
Nie, niech gra TOP4, będą mieli więcej osiągnięć.Jakub wrote:to znaczy, ze nie chcesz, aby byla kwalifikacja?Maciek wrote:To niech grają Ci co mają osiągnięcia, a inni niech dalej mają po zero. Tak będzie najlepiej.
PL7 - preselekcja map
wytlumacz to jakos , zeby każdy zrozumial czemu chcesz, zeby graly tylko 4 teamy, bo jakos mi twoje "argumenty" nie chce weisc w leb.
PL7 - preselekcja map
To była ironia.Jakub wrote:wytlumacz to jakos , zeby każdy zrozumial czemu chcesz, zeby graly tylko 4 teamy, bo jakos mi twoje "argumenty" nie chce weisc w leb.
Na serio, to 8 zespołów IMO trochę za dużo, komu by się chciało trenować 3 mapy przez kolejne 7 tygodni ? Męczące moim zdaniem bardzo, dlatego będę za 6-zespołową ligą.
PL7 - preselekcja map
Hola hola. Na tej scenie może być tylko jedno dziecko w krawacie i TO NIE jesteś TY :DDDJakub wrote:jestem dziecko w krawacie i nie mam już w ogole funa w tej grze.
Ja jestem za 6-zespołową ligą pierwszą.
PL7 - preselekcja map
a szadzik?Coof wrote:Hola hola. Na tej scenie może być tylko jedno dziecko w krawacie i TO NIE jesteś TY :DDDJakub wrote:jestem dziecko w krawacie i nie mam już w ogole funa w tej grze.
Ja jestem za 6-zespołową ligą pierwszą.
PL7 - preselekcja map
wy macie problemy... wystartują wszystkie teamy
przechodzi 12
sześć najlepszych dostaje się do PL7, a kolejna szóstka do TL2 i po kłopocie 
i już macie ranking 12 teamów w jednym czasie :]
TL może być rozgrywane na tych samych trasach/zasadach do PL
PL7 - preselekcja map
word!tyta` wrote:wy macie problemy... wystartują wszystkie teamyprzechodzi 12
sześć najlepszych dostaje się do PL7, a kolejna szóstka do TL2 i po kłopocie
PL7 - preselekcja map
Apeluję o 6 zespołową ligę. Dlaczego?
Zakładając, że liga będzie trwała 5 tygodni, trenować będzie 6 zespołów, średnio po 8 osób korzystających z 200W sprzętu (musiałem zaniżyć, bo niektórzy używają laptopów, które ciągną ok. 60W), dochodzimy do następujących wyników:
Średnio na każdą osobę przypada 4 godziny treningu dziennie.
6 zespołów * 8 osób * 4h * 35 dni = 6720h łącznej gry (!!!).
6720h = 24192000 sekund
Liczymy ile Dżuli energii zużywają wszystkie komputery uczestników łącznie:
200W*24192000s = 4 838 400 000J
1kWh = 3 600 000 J
4 838 400 000 / 3 600 000 = 1 344 kWh
1kWh to 1kg emisji dwutlenku węgla do atmosfery. Łatwo policzyć, że będzie to 1344kg dwutlenku węgla, a więc grubo ponad tona. Jest to wynik średniego gospodarstwa domowego przez rok.
Korzystając z tego samego schematu, ale dla 8 drużyn przez 7 tygodni (obliczenia uproszczone):
8 * 8 * 4 * 49 = 12 544 h (45 158 400s) łącznej gry.
200*45 158 400 = 9 031 680 000 J
9 031 680 000 / 3 600 000 = 2 508 kWh
Krótko mówiąc, będzie to 2,5 tony CO2, a więc prawie drugie tyle! (1 164kg więcej), a ja k**wa na wiosnę chcę zorganizować ze znajomymi wypad na łono natury i mają tam być k**wa drzewa i kwiatuszki, więc mnie tu proszę nie wkurwiać
Zakładając, że liga będzie trwała 5 tygodni, trenować będzie 6 zespołów, średnio po 8 osób korzystających z 200W sprzętu (musiałem zaniżyć, bo niektórzy używają laptopów, które ciągną ok. 60W), dochodzimy do następujących wyników:
Średnio na każdą osobę przypada 4 godziny treningu dziennie.
6 zespołów * 8 osób * 4h * 35 dni = 6720h łącznej gry (!!!).
6720h = 24192000 sekund
Liczymy ile Dżuli energii zużywają wszystkie komputery uczestników łącznie:
200W*24192000s = 4 838 400 000J
1kWh = 3 600 000 J
4 838 400 000 / 3 600 000 = 1 344 kWh
1kWh to 1kg emisji dwutlenku węgla do atmosfery. Łatwo policzyć, że będzie to 1344kg dwutlenku węgla, a więc grubo ponad tona. Jest to wynik średniego gospodarstwa domowego przez rok.
Korzystając z tego samego schematu, ale dla 8 drużyn przez 7 tygodni (obliczenia uproszczone):
8 * 8 * 4 * 49 = 12 544 h (45 158 400s) łącznej gry.
200*45 158 400 = 9 031 680 000 J
9 031 680 000 / 3 600 000 = 2 508 kWh
Krótko mówiąc, będzie to 2,5 tony CO2, a więc prawie drugie tyle! (1 164kg więcej), a ja k**wa na wiosnę chcę zorganizować ze znajomymi wypad na łono natury i mają tam być k**wa drzewa i kwiatuszki, więc mnie tu proszę nie wkurwiać
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
Christopher McCandless
PL7 - preselekcja map
dobra, chowam się gdzies tam.