To jest fakt... Raz nawet nie wiedziałem gdize jechać bo jakieś po****** blaski słońca zachodszącego mnie oślepiły, a to w grze jest już trochę przesada... Szczególnie że Stadium nie miało nigdy słońca :F W konfiguracji powinna byxc opcja "z pojeb***** efektami " i "bez pojeb**** efektów"... Jak to ktoś ładnie napisał, wygląda jak gra dla 5-cio latków :/SGMateusz wrote:w tmn zwykłym podobało się właśnie to że była taka prosta bez zadnych jeb** drzewek światełek odblasków i innych tak naprawdę nie potrzebnych gównianych dodatków
ja chce tmn - tmnf do dupy! tylko mi się nie podoba?
Jak dla mnie jest super ! Wymagania praktycznie nie wzrosły, a detale są ładniejsze. Duża ilość elementów "dekoracyjnych" na początku mnie rozpraszała, ale to kwestia przyzwyczajenia. Tym którym dekoracje się nie podobają nie mają się co martwić, już grałem na jednym serwie z nowymi mapkami i po prostu nie umieszczali drzewek itp 
Nie rozumie niektórych z was co tak narzekają, powinniście się cieszyć , że taka gra wyszła za darmo, nie zapominając że ścigałek na licencji freeweare jest jak na lekarstwo.
Ja mam słabą integre gf 6100, ale mogę grać płynnie na max detalach z lekkim cieniowaniem i w rozdziałce 1440x900
Nie rozumie niektórych z was co tak narzekają, powinniście się cieszyć , że taka gra wyszła za darmo, nie zapominając że ścigałek na licencji freeweare jest jak na lekarstwo.
Ja mam słabą integre gf 6100, ale mogę grać płynnie na max detalach z lekkim cieniowaniem i w rozdziałce 1440x900
PODSUMOWUJĄC

drogi uzytkowniku o tajemniczym nicku flamasteł zawsze gdy natrafiam na twoje posty uwazam je za spam, ww. twoj post nie odbiega od resztyMaster of Disaster wrote:Drogi uzytkowniku o tajemniczym nicku SEQUE. Wybacz, ale jakoś tak przeglądając forum, zawsze natrafiam na twoje moralizatorskie posty. wiecznie niezadowolony, wszechwiedzący i przede wszystkim nieszanujący zdania innych udzielających się na forum. Nie mówię, że to źle, ale przemawia przez Ciebie zakompleksiony chłopczyk, który tak naprawdę próbuje się za wszelką cenę dowartościować. życzę więcej luzu i troszeczkę dystansu do siebie. pozdrawiam.
w przypadku tmnf jestem zadowolony, wiec nie rozumiem twojej bardzo ynteligentej wypowiedzi w tym miejscu; mysle ze sam jesteś taki jakim mnie namalowales; inni przekonaja się jak wygladam i zachowuje na lanparty'08
życze ci studiowania psychologii i ukonczenia 14 lat
btw. tak jestem niezadowolony bo zawsze może być lepiej, ladniej, prosciej; jestem ambitny i sraka w wc (zwanym potocznie kiblem) mnie nie cieszy i nie satysfakcjonuje
Już trochę pojeździłem i można co nieco ocenić TMNF. Od razu widać że w TMNF jest więcej wszystkiego. Generalnie gra preferuje (wg mnie oczywiście) kompy z mocną grafiką. Bardzo mi przeszkadza to, że jest najeb**e tyle wszystkiego dookoła i jakoś nie ogarniam tej gry. Dla mnie to zbyteczne upiększenie.
TMN urzekło mnie prostotą - tylko ja, bolid i trasa przede mną. A tutaj jakieś pier*****e kaktusy, stawy z wodą, z d**y wzięte choinki i inne ch*je-muje
Zdecydowanie wole zwykłą TMN, jest bardziej przejrzysta i lepiej "czuje" bolid na trasie. Ciężko mi będzie się przestawić. Spodziewałem się patcha, update'a a nie oddzielnej gry
Podsumowując - wg mnie odświeżenie gry i dodanie wielu nowych opcji jest bardzo dobrym posunięciem ale bajery graficzne tylko niepotrzebnie zajmują pamięć i skutecznie spowalniają grę na przeciętnych kompach (choć przy mojej grafice mogę spokojnie grać na high detal)
TMN urzekło mnie prostotą - tylko ja, bolid i trasa przede mną. A tutaj jakieś pier*****e kaktusy, stawy z wodą, z d**y wzięte choinki i inne ch*je-muje
Zdecydowanie wole zwykłą TMN, jest bardziej przejrzysta i lepiej "czuje" bolid na trasie. Ciężko mi będzie się przestawić. Spodziewałem się patcha, update'a a nie oddzielnej gry
Podsumowując - wg mnie odświeżenie gry i dodanie wielu nowych opcji jest bardzo dobrym posunięciem ale bajery graficzne tylko niepotrzebnie zajmują pamięć i skutecznie spowalniają grę na przeciętnych kompach (choć przy mojej grafice mogę spokojnie grać na high detal)

Ale szpanuję... Jestem 5 w wielkopolsce (Mam TMUF)
.
TMF jest ekstra. Nie przesadzili z fizyką. Fajne mapki. Menu tez ładne. Parę unowocześnień. Fajniejsza muza w menu
. Ogólnie jest miodzio. Polecam TMNF (Patrząc z widoku TMUF)!
PS. Jaki ty masz na tym pulpicie bałagan Majkel
TMF jest ekstra. Nie przesadzili z fizyką. Fajne mapki. Menu tez ładne. Parę unowocześnień. Fajniejsza muza w menu
PS. Jaki ty masz na tym pulpicie bałagan Majkel
Też wyraże swoja opinie oraz uwagi na ten temat... Odnośnie grafiki to jest ładna i może się podobać owszem z efektami przesadzono. każdy mówi ze działa płynniej niz normalna tmn no to proszę sobie pobrac jakas mapke w granich 1 minuty w miare rozbudowana z ozdobami itp. jeżeli ktos ma słabszego kompa to poprostu nie da się jeździc ( mowa tutaj np o mnie, bo mapy słabiej rozbudowane chodza płynnie).
Co do fizyki jazdy to zmieniła się ale bardzo nieznacznie. testując na mapach zrobionych pod tmn (mini, eswc) mogę tylko powiedziec ze drift delikatnie się cięzej robi i to autko jakieś takie sztywniejsze jest, wiec przynajminej mi będzie brakowac różnych wygibasów na górkach... Odnosnie tras zrobionych pod tmnf to po tych blokach się inaczej jeździ wiec jest takie przeczucie ze fizyka całkiem inna...
Co do dirtu to nie wiem co sądzic gdyz tylko krótka stycznosc ale wydaje mi się ze to bezsensowny dodatek, bez emocji się po tym jeździ, lepiej już po trawie.
Ogólnie wydaje mi się ze przestawienie się z tmn na tmnf razem z tymi wszystkimi blokami to około 1-2 tyg i nie powinno być problemu...
Szczerze mówiac wydaje mi się to przekombinowane. A co do nowych bloków to szału nie ma.. jakieś nudne takie ale może gdy się je fajnie połaczy wyjdzie coś z tego... bo to co nadeo robi to szkoda...
Co do fizyki jazdy to zmieniła się ale bardzo nieznacznie. testując na mapach zrobionych pod tmn (mini, eswc) mogę tylko powiedziec ze drift delikatnie się cięzej robi i to autko jakieś takie sztywniejsze jest, wiec przynajminej mi będzie brakowac różnych wygibasów na górkach... Odnosnie tras zrobionych pod tmnf to po tych blokach się inaczej jeździ wiec jest takie przeczucie ze fizyka całkiem inna...
Co do dirtu to nie wiem co sądzic gdyz tylko krótka stycznosc ale wydaje mi się ze to bezsensowny dodatek, bez emocji się po tym jeździ, lepiej już po trawie.
Ogólnie wydaje mi się ze przestawienie się z tmn na tmnf razem z tymi wszystkimi blokami to około 1-2 tyg i nie powinno być problemu...
Szczerze mówiac wydaje mi się to przekombinowane. A co do nowych bloków to szału nie ma.. jakieś nudne takie ale może gdy się je fajnie połaczy wyjdzie coś z tego... bo to co nadeo robi to szkoda...
ja będę tak dlugo gral w tmn, jak nie zmienia gry na wiekszych turniejach na tmnf.
tak dlugo uwazam to jako fajny, ale nie interesujacy bajer, jak tez tmu i tmuf.
jak już zmienia na turniejach, to tez sobie zmienie, albo jakby nikt już niemialby grać na tmn, czy jak będzie zamkniety glowny server.
jak już zmienia na turniejach, to tez sobie zmienie, albo jakby nikt już niemialby grać na tmn, czy jak będzie zamkniety glowny server.
IMO dirt nie będzie używany przy budowie mapek typu tech, lub mini... Mam taka nadzieję 
jakub wrote:ja będę tak dlugo gral w tmn, jak nie zmienia gry na wiekszych turniejach na tmnf.
Czyli już wiesz, gdzie będzie STC i NC. :dAll Electronic Tournaments competitions will switch to Trackmania Forever

dokładnie tak samo podchodzę do tego. tak długo jak tylko będzie można to będzie jeździć w TMNjakub wrote:ja będę tak dlugo gral w tmn, jak nie zmienia gry na wiekszych turniejach na tmnf.

Niby dlaczego ? przecież to fajne urozmaicenie. Czyżby za ciężko Ci się jeździło ?Majkel wrote:IMO dirt nie będzie używany przy budowie mapek typu tech, lub mini... Mam taka nadzieję
BTW
Jak to teraz jest z tymi punktami ? Gdzie one się zapisują i jak można sprawdzić...
a ja 5 w polsce i co z tego???NBlast wrote:Ale szpanuję... Jestem 5 w wielkopolsce (Mam TMUF).
Siekiera=Siekierka
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
to już wiedzialem wczesniej.MISI wrote:jakub wrote:ja będę tak dlugo gral w tmn, jak nie zmienia gry na wiekszych turniejach na tmnf.
jak już zmienia na turniejach, to tez sobie zmienie, albo jakby nikt już niemialby grać na tmn, czy jak będzie zamkniety glowny server.Czyli już wiesz, gdzie będzie STC i NC. :dAll Electronic Tournaments competitions will switch to Trackmania Forever
jednak eswc narazie gramy na tmn.
oprocz tego i tak trzeba odczekac co się stanie.
kto wie, czy spolecznosc zaakceptuje tmnf.
mi tmnf nie przezkadza, napisalem tylko, jak ja osoboscie na to patrze.
a mowili ze boost nie dziala...siekiera wrote:a ja 5 w polsce i co z tego???NBlast wrote:Ale szpanuję... Jestem 5 w wielkopolsce (Mam TMUF).

siema
Zapoznalem się z nowym tmn. Jak dla mnie to nie dla mnie heh. jeśli ktos gral kiedyś w THPS2 a pozniej przesiadl się na THPS3 to wie o co chodzi (parę nowych opcji, kolorowa grafa, zero starego klimatu). Podobne odczucia mam do tmnf.uck! Zamiast odswiezyc produkt to poszli w przystępnosc produktu (kwa mać!! to jest darmowa gra, wiec mogli sobie darowac te pieprzone kolorki niczym w disneylandzie).
Odswiezenie gry rozumiem jako dodanie nowych klockow, ale nie jakiegoś LEGO, ktore teraz jest, tylko "normalnych" odcinkow drogi. [Najlepiej jakby byla mozliwosc modelowania klockow... marzenia
]. Jeszcze bym udoskonalil / dodal parę nowych opcji w grze online - TO WSZYSTKO! jeśli chcialbym coś wiecej to bym sobie kupil inne produkty z serii Trackmania, po to one przeciez są by sobie pojeździć po dircie itd. ale ja tego nie chce, ja chce TMN! a nie United z etykieta Nations.
Ta informacja z blokada serwa w grudniu to plotka czy info oficjalne? może przyjdzie mi jeszcze kiedyś ochota by zagrac sobie online ze starą gwardią 4fun
pozdro!
Zapoznalem się z nowym tmn. Jak dla mnie to nie dla mnie heh. jeśli ktos gral kiedyś w THPS2 a pozniej przesiadl się na THPS3 to wie o co chodzi (parę nowych opcji, kolorowa grafa, zero starego klimatu). Podobne odczucia mam do tmnf.uck! Zamiast odswiezyc produkt to poszli w przystępnosc produktu (kwa mać!! to jest darmowa gra, wiec mogli sobie darowac te pieprzone kolorki niczym w disneylandzie).
Odswiezenie gry rozumiem jako dodanie nowych klockow, ale nie jakiegoś LEGO, ktore teraz jest, tylko "normalnych" odcinkow drogi. [Najlepiej jakby byla mozliwosc modelowania klockow... marzenia
Ta informacja z blokada serwa w grudniu to plotka czy info oficjalne? może przyjdzie mi jeszcze kiedyś ochota by zagrac sobie online ze starą gwardią 4fun
pozdro!
co do wypowiedzi Cobhama nic dodać nic ująć, główny powód pogrubiony.cobham wrote: wiec mogli sobie darowac te pieprzone kolorki niczym w disneylandzie).
dodanie nowych klockow, ale nie jakiegoś LEGO, ktore teraz jest, tylko "normalnych" odcinkow drogi. jeśli chcialbym coś wiecej to bym sobie kupil inne produkty z serii Trackmania, po to one przeciez są by sobie pojeździć po dircie itd. ale ja tego nie chce, ja chce TMN! a nie United z etykieta Nations.
Ta informacja z blokada serwa w grudniu to plotka czy info oficjalne? może przyjdzie mi jeszcze kiedyś ochota by zagrac sobie online ze starą gwardią 4fun![]()
@Cobham co do twojego pytania. INFO o zamknięciu w grudniu trybu online w TMN jest oficjalne.
Ssijcie mi jajca 
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
cobham wiem o czym mowisz z thps2 na thps3 a potem z thps3 na thps4 i na wasteland
za dużo kolorow bo przeciez wiekszosc graczy w TMN jest bardziej dorosla tzn srednia wieku gdzies może 18 lat będzie;d a nie 10 :shock:

Swietne porownanie THPS 2 i THPS3. Też tak to czułem. Nad THPS siedziałem długimi godzinami, a w trójke prawie nie grałem :p No zobaczymy... Mam nadzieję, że fajne jest granie chociaż, bo ogólnie to ja się wszędzie zgadzam z cobham'em

Re: ja chce tmn - tmnf do dupy! tylko mi się nie podoba?
Szanowny użytkowniku Master of Disaster(kolejny master.Master of Disaster wrote:Seque wrote:moim zdaniem nie umiesz tak dobrze jechac w tmnf jak w tmn i dlatego dla Ciebie jest be, zaden problem mozesz grać w tmn do konca roku, potem tylko tmnfLooKaSh wrote:ja chce tmn - tmnf do dupy! tylko mi się nie podoba?
Drogi uzytkowniku o tajemniczym nicku SEQUE. Wybacz, ale jakoś tak przeglądając forum, zawsze natrafiam na twoje moralizatorskie posty. wiecznie niezadowolony, wszechwiedzący i przede wszystkim nieszanujący zdania innych udzielających się na forum. Nie mówię, że to źle, ale przemawia przez Ciebie zakompleksiony chłopczyk, który tak naprawdę próbuje się za wszelką cenę dowartościować. życzę więcej luzu i troszeczkę dystansu do siebie. pozdrawiam.
edit: THX za warna
Last edited by 1X4rd451 on 17 April 2008, 17:31, edited 1 time in total.