w zasadzie to zla nazwa dla tego elementu, ale tak to ktos kiedyś okreslil i już zostalo. Chodzi o ten elementy budynku, który mozna ze soba łaczyc tworząc dużą platforem (pozostaja dziury w miejscach łączeni). To jest element jeszcze ze starej TMN.balaganmen wrote:cobham? co to te balkoniki?
PL6 - preselekcja tras
PL6 - preselekcja tras
PL6 - preselekcja tras
nic tylko się brać do roboty trzeba :E
Mam pytanie mianowicie zrobiłem prawie całą trase tmn,i dałem tylko oare s tmnf kawałka i nie wiem czy on pasuje to mogę wysłać 2 wersje?
Mam pytanie mianowicie zrobiłem prawie całą trase tmn,i dałem tylko oare s tmnf kawałka i nie wiem czy on pasuje to mogę wysłać 2 wersje?
PL6 - preselekcja tras
slijcie! każda trase będę dyskutowal z autorem, a wiec o takie rzeczy pytajcie się przez moj adres cobham@o2.pl
Dalej będę się kontaktowal z Jurkiem i finalizowal wybór. Postaram się by zaden mail nie pozostal bez odpowiedzi
Czyli sprawy indywidualne -> mail
ogólne -> forum
Dalej będę się kontaktowal z Jurkiem i finalizowal wybór. Postaram się by zaden mail nie pozostal bez odpowiedzi
Czyli sprawy indywidualne -> mail
ogólne -> forum
PL6 - preselekcja tras
text na kwali czy meczu z tcw, ze to jest najlepsze multi jakie jechalem chyba starczy :]seba wrote:xyxu seque akurat lubi ta traseXyX wrote:seque wszystko krytykuje, nie przejmuj się nim.
te trasy po prostu były cudowne, jedne z lepszych jakie w zyciu przejechalem... really.
dlaczego bez wallridow czy loopow? o ile pamietam w mapce freda na pl4 był loop i calkiem fajnie się jechalo
PL6 - preselekcja tras
chcialbym się wypowiedziec co do zasad.
proponuje zwiekszenie limitu do 2000cc, asfalt zajmuje mało cc, ale np zwir i inne nowe elementy już wiecej, nie wiem czy kazdemu uda się bez problemu w 1500 zmiescic.
co do wylacznikow silnika, wg mnie powinna być mozliwosc ich uzycia. jeśli ktos zrobi to w inteligentny sposob, nie przeszkadza to przy przejezdzie trasy.
i jeśli się nie myle, ze tmnf to stadium z tmu + parę bajerow, to zabralko cholernie waznej rzeczy - restarting cp... nie wiem czy respawn dziala na tmnf tak jak na tmu, ale jeśli tak, to cp musza być umieszczone w takich miejscach, aby po respawnie na każdym z nich, dalo się ukończyć trase.
jeśli jestem w bledzie to dajcie znać bo nawet tego tmnf nie mam zainstalowanego
proponuje zwiekszenie limitu do 2000cc, asfalt zajmuje mało cc, ale np zwir i inne nowe elementy już wiecej, nie wiem czy kazdemu uda się bez problemu w 1500 zmiescic.
co do wylacznikow silnika, wg mnie powinna być mozliwosc ich uzycia. jeśli ktos zrobi to w inteligentny sposob, nie przeszkadza to przy przejezdzie trasy.
i jeśli się nie myle, ze tmnf to stadium z tmu + parę bajerow, to zabralko cholernie waznej rzeczy - restarting cp... nie wiem czy respawn dziala na tmnf tak jak na tmu, ale jeśli tak, to cp musza być umieszczone w takich miejscach, aby po respawnie na każdym z nich, dalo się ukończyć trase.
jeśli jestem w bledzie to dajcie znać bo nawet tego tmnf nie mam zainstalowanego
PL6 - preselekcja tras
Respawny działają na każdym CP z wyjątkiem tych okrągłych przez które się skacze 
PL6 - preselekcja tras
CC jest w sam raz. Zastanawialismy się nad tym czy 1500 czy 2000 (ja obstawialem 2000), ale teraz wiem, ze 1500 jest OK. Dostalem już trase Jurka, która zawiera niecale 1500 (na trasie jest asfalt, krotki dirt, szare klocki). O dziwo muli u mnie na kompie i trzeba usunac parę ozdob.Wally wrote:chcialbym się wypowiedziec co do zasad.
I tu maly apel do wszystkich:
Jedną z głównych przyczyn spadku ilosci klatek/sekunde jest zbyt duza ilosc rzeczy, ktore na raz widzi gracz, sytuacja jest jeszcze gorsza jeśli jest to wypadkowa wielu elemntow tzn. trasa +ozdoby +woda (w tle) +dirt itd.
Czyli nawet jeśli pozostanie wam jeszcze kilkadziesiat/kilkaset CC do wykorzystania to darujcie sobie
Na respawn CP nie będę zwracal uwagi!
PL6 - preselekcja tras
http://www.speedyshare.com/927329497.html
slabe validate
udszielam praw do poprawienia author medalu
slabe validate
udszielam praw do poprawienia author medalu

PL6 - preselekcja tras
marcineq czy ta Twoja mapa to ma być jakiś zart?? sory ale czy Ty myslisz ze coś takiego dadza na PL6?? ehh zrób pierwsze trochę tras zobacz czy się plynnie jezdzi, sprawdz czy zgadza się z kryteriami, a dopiero pozniej dawaj jako propozycje. Bo ja nawet nie wiem czy Ty kiedykolwiek jechales w jakiejs PL. Dam taka mala rade, zastanowcie się dobrze czy aby na pewno wasza mapa ma jakieś szanse, jeśli nie bardzo to nie ma co zawracac cobhamowi glowy
pozdro

PL6 - preselekcja tras
wiem pomyslalem o tej mapie ale gdy ja wyslalem przypomnialo mi się ostatnio 30 sec ;p
zal.pl
zrobilem nowa wyslalem do coba jezdzi się ja dosc plynnie.
zal.pl
zrobilem nowa wyslalem do coba jezdzi się ja dosc plynnie.

PL6 - preselekcja tras
by trochę zmobilizowac mapperów wysylam wam parę tras z tmx (swoją tez dalem a co tam
)
Trasy te maja wam posluzyc jedynie by podpatrzec różne rozwiazania z wykorzystaniem nowych klockow. PL6 będzie pierwszym turniejem z serii PL rozgrywanym na nowej platformie, wiec pierwszenstwo przy wyborze map będą mialy te z nowymi elementami.
Z tego mappacku szczegolnie przypadla mi do gustu mapa "Sunrise", wiec już znacie moj gust
oczywiście nie sa to przyklady tras na PL6!!! (bo nie sa zgodne z regulaminem), ale może was zainspirują
download
http://s009.wyslijto.pl/index.php?file_ ... 7989244218
Trasy te maja wam posluzyc jedynie by podpatrzec różne rozwiazania z wykorzystaniem nowych klockow. PL6 będzie pierwszym turniejem z serii PL rozgrywanym na nowej platformie, wiec pierwszenstwo przy wyborze map będą mialy te z nowymi elementami.
Z tego mappacku szczegolnie przypadla mi do gustu mapa "Sunrise", wiec już znacie moj gust
oczywiście nie sa to przyklady tras na PL6!!! (bo nie sa zgodne z regulaminem), ale może was zainspirują
download
PL6 - preselekcja tras
a do kiedy można by wysłać mapy 
Masz 9889 postów na forum od ostatniej wizyty -.-
PL6 - preselekcja tras
do ostatniej rundy pl6
PL6 - preselekcja tras
Nuclear wrote:a do kiedy można by wysłać mapy
wszystko pisze w 1. poscie...Seque wrote:do ostatniej rundy pl6
PL6 - preselekcja tras
Ok , cobham wyslalem ci moja trase jak ja przetestujesz napisz co o niej sadzisz 

-
Maxer
- Lubi ostrą jazdę
PL6 - preselekcja tras
co do moich map to trochę sobie poczekasz na nie cob, narazie mam może zrobione 10s na mapie 
PL6 - preselekcja tras
No ja już szykuje swoje mapki. 2 już zrobiłem jeszcze jedna i wysylam cobhanowi. Zobaczymy czy przejdą preselekcjie

<- Drzwi