Glosujemy na trasy na Mistrzostwa Polski !

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

wally, my potrzebujemy 9, a nie 12 tras.
z tych 9 naj bardziej ulubione 3 bada na final.

ja odrzucam:

1. scoodie
2. im sprite
3. 52# speed
4. Sztuka przetrwania

powodow nie powiem, bo to tajemnica :)
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

To Crazy Hot Speed po paru godzinach treningu wreszcie opanowałem. Faktycznie mniej więcej co druga próba kończy się na mecie. Mimo to jeżeli ta trasa miałaby zostać w MP to proponuje ją przeznaczyć na sam koniec dla tych lepszych graczy.

A tutaj jedna z moich mniej udanych prób na CHS. Jak chcecie się pośmiać to polecam ;)

http://rapidshare.de/files/31711365/_s_ ... y.Gbx.html
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Ja p*er... już po niektorych wypowiedziach zaczynam zalowac, ze jednak jakub nie wybierze wszystkich tras na mistrzostwa...
hasło.... o kurrr......
Czlowieczku, tam nie przeskoczysz jak jedziesz na pale, tam trzeba pomyslec zeby speeda nabrac ;]
Dobra teraz u mnie opis tras Moniki, bo już wrzucila.

Carefully - Cut zostanie zlikwidowany, przejrzalem ta trase i jutro z Monisia poprawie :) ale ten cut to mistrzostwo swiata :D:D:D
No Comments - mi się super podoba. wg mnie ma wszystko co potrzebne dobrej technicznej trasie. A pewien fragment gdzie jest skok i zaraz zakret w lewo, potem 180 w prawo i potem znow w lewo, wiele osob uzna to za denny kawalek, ale wg mnie na nim mozna tyyyyyle zyskac jak się pocwiczy!
The Sock - Prosta mapka ale dobrze przemyslana, sprobujcie jeździć na niej na styku, tak ze każdy zakret już się slizgacie pod bande, kapitalna sprawa!

WIADP1 PROSIMY TRASE PRZESLIJ LINKA :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Zeo
nawro

Post by Zeo »

dobra, ja na trasę wiadpa nie czekam, bo i tak wątpię żeby była jakaś gorsza. A trasy które ja eliminuję to :

"Sztuka przetrwania" - strasznie chamska trasa, ta prosta zaczynająca trasę jeszcze może mi się podobać za to hamowanie w odpowiednim momencie, ale przez te wszystkie skoki i pętle można dużo czasu stracić, szczególnie jak zaskoczy cię landing bug :/

"Crazy hot speed" - autor tej trasy (o ile się nie mylę Wally to zrobił) chciał żeby to była szybka trasa, no i niestety przegiął z tymi skokami, są strasznie skomplikowane

"Devillsh MP Project" - tutaj niedobrze jest ze startem, może i fajne jest to że są 2 drogi do wyboru, ale po zjeździe z tej na górze można walnąć w słup albo nawet w CP, a na dole nie wiem po co te anty-dopalacze, nie podoba mi się też ten ostry zakręt w prawo po zeskoku z mety

"MP h0lus" - co czyni tą trasę nieodpowiednią dla mnie? to że jest strasznie nierówna. I ten nagły zakręt na Inflatable po tym skoku jest koszmarny, łatwo można walnąć w ściankę

No ja muszę pochwalić Monisię za bardzo ładne, techniczne traski ;)
Image
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

:) Nom nice ja tez wiecie, mysle ze trasa wiadpa jest dobra bo widzialem filmik ;)

Tak czy inaczej fakt chciałem crazy hot speed na szybka trase :) Coz pomysl nie przypadl do gustu, trudno. Aczkolwiek mialem nadzieje ze trudna trasa nikt nie pogardzi ;)

W moim mniemaniu do odrzutu trasy:

1. Base Jumping - sorry radass, tak mnie irytuje ten skok i kamera na poczatku ze mi to przycmiewa cala dobroc tej trasy :(
2. Sztuka przetrwania - z calym szacunkiem, mapy Jurka sa bardzo ciekawe, ale ta mnie nie przekonala. po prostu przyznam szczerze, ze poczatek liczy się hamowanie w dobrym momencie aby jak najwiecej dopalaczy zlapac, nastepnie ten skok za loopami, taki przy scianie, nie lubie takich skokow bo sa strasznie nastawione na precyzje i troszke na szcescie.
3. Raisin - Coz nie preferuje tak krotkich tras, aczkolwiek dzwoneczek jurka do mnie przemowil. Ogolnie trasa jest dobra, ale z musu odrzucenia, odrzuce.
4. kurrrrrrrdeeeeeee dylemat... sila zlego na jednego... ostatni glos przemysle i edytuje posta.... ale wybor jest nieziemsko truuuuuudny!!!!!
Image

Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

Dzięki Wally :*** :)

Osobiście uważam, że trasy Wallego są Okej są trudne ale przecież na MP grają tylko dobrzy gracze, słabsi Bye <dlatego ja nie biorę udziału ;) >... i ci najlepsi przechodzą dalej ... uważam że są gorsze trasy niż Wallego .... i to na tyle ;)

Trasy Jurka : Kombinacje, widać ze chłopak dużo się napracował... Niech ktoś to doceni ! Co to rzeźnia ?

Trasa Holusia : Brawo ;)

Resztę skomentuje jutro ;)

Khasius masz jakieś mapy ? Bo chętnie bym zobaczyła czy robisz takie jak tu zjeżdżasz na maxa ... Nie przesadzaj...

Pozdro All :)
"Najważniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.."
Image
Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

Dziękuje Nawro ;) Czekaj aż ja Twoje skomętuje hehe ;)
"Najważniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.."
Image
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

Monia drobna uwaga...na przyszłość używaj "edit" a nie post pod postem bo Ci się od modów oberwie ;) A wracajac do sedna sprawy to przejechałem Base Jumping i trasy Moniki. Wg mnie BJ raczej się nie nadaje. Raz że ten początek jest bardzo nieprzyjemny, serio oczy bolą, potem ta trasa jest taka jakaś zwyczajna, a na koniec jeszcze ten zakręt który można przeskoczyć. Co do trasy Moniki to Sock i No Comment są świetne. Uwielbiam takie wywijasy i sadze ze powinny się znaleźć w MP bo poza trasą Holus praktycznie nie ma tego typu tras. W natomiast Carefully mi nie pasi jedno.. mianowicie wole się zastanawiać nad tym jak jechać a nie gdzie jechać (nie lubię rozwidleń :P) ale to tylko moje upodobanie więc nie uznaje tego za minus ;) w ogóle to ja jadę w NADEO więc moich glosów możecie nie brać pod uwagę ale pisze bo może moje uwagi się na coś przydadzą ;)
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

Dzięki Gering ;) a czy ja mogę głosować tak apropo ? <lol2> Pozdro All :)

Komentuje trasy :

*Soodie - Trasa jest okej :) nie mam zastrzeżeń ;)
*Crazy Hot Speed- Trudna, ale do przejechania, jeżeli mi się udało ją przejechać 1 raz na 50 prób to wam też się uda ;) ale trzeba potrenować ;)
*Raisin (PC1) - Trasa mi się podoba, ale zrób coś z tym cutem;)
*Sztuka przetrwania- 3 kręćki to za dużo .Te skakanie po trasach jest okej ;) Trasa mi się podoba ale jak dla mnie to za trudna ;)
* Wyprawa po złote runo- Ciekawa trasa, super kombinacje ;) Brawo Jurek ;)
* I`m Sprite (PC1) - Trasa troszeczkę za wolna... Ułożona ładnie, ale przydałoby się kilka "dpalaczy" <tych żółtych strzałek> i była by okej. Nawro przykro mi ,ale ta trasa mi się nie podoba. Sorry ziom, ale tym razem ja jestem Sprite :) lol
*52X Speed# - Podoba mi się ! Super trasa Radass chodź musze przyznać że troszkę się pogubiłam, ta trasę określę jaką mini labirynt, ale jest przed metą cut w który nawet udało mi się trafić... , ale nie wiem czy jest opłacalny;)
*Devilish MP Project - Na górze za szybko, a na dole za wolno.. ten skręt po którym jest skok jst do kitu... Trasa mi się nie podoba. Sorry:(
* Mini race - jedna z tras, która mi się najbardziej podobają. Super trasa Radass !
* Base Jumping - Gdyby nie pierwsze około 10 sekund trasy była by okej bo dalej po tym spadaniu jest wszystko okej ;)
* Mp Holus - Początek fajny, irytują mnie nierówności :P hehe :) za ostry zakręt przed pierwsza rameczką < czyt. ja zawsze uderzam w bandę :P> a dalej czysto i ładnie ;)
* Dzwoneczek - Super trasa ! Dobra robota Jurek ;)
Image
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Sorry za spóźnienie, ale byłem trochę zajęty.

Oto moja trasa: http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 79183#auto

Myślę, że nie będziecie przez to żałować, że nie nominowaliście wcześniej tej trasy :)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Monisia, niestety nie zobaczysz mojej trasy. Dlaczego? bo ja jestem graczem a nie mapmakerem, a gracz może sobie gadac co mu się podoba czy nie. :wink: Inni tworcy maja nieco inne wyobrazenie. (Tak samo jedziecie Nadeo :-P)
wiadp1
Pirat drogowy

MOJA OCENA

Post by wiadp1 »

Jako, że się spóźniłem zagłosuję pierwszy.... chyba
A oto moje dyplomatyczne komentarze:

Raisin

naprawdę super mapa, bardzo techniczna i wymagająca, którą jak dla mnie dyskwalifikuje ten jeden LOOP. Nienawidzę loopów bez MT i naprawdę nie chcę mi się ciągle zmieniać przed nim kamery, bo na standardowej nie jestem w stanie tego przejechać. Dlatego mimo całej sympatii do nawro muszę odrzucić tę trasę, Po prostu nie trawię takich loopów. Już mi wystarczyła jazda na mapach RED BULLA podczas RTL League.

MP h0lus

Bardzo trudna mapka, na której jednak fajnie się jeździ. Ostre zakręty, trudne skoki i wystające słupy czynią z tej mapy nie lada wyzwanie. Podczas zawodów może być na niej ciekawie

Dzwoneczek

Rewelacyjna trasa. Wiele oryginalnych pomysłów i ciekawy przebieg powodują, że ciężko się od niej oderwać, gdyż cały czas ma się wrażenie, ze można ją szybciej przejechać :)

Sztuka przetrwania

No cóż, ta trasa nie zachwyciła mnie. Zbyt monotonny początek a potem dziwny wallride i kawałek dalej niepotrzebny booster hamujący. Potem jest już za to dużo lepiej: fajne i pomysłowe skoki oraz parę technicznych sekcji

Wyprawa po złote runo

Trasa zdecydowanie za trudna. Zbyt ciężki pierwszy wallride, a przede wszystkim jego zakończenie. Uważam, że trasa ta nie nadaje się do fazy eliminacyjnej, a jeśli już byłaby gdzieś użyta to tylko w finale mistrzostw polski, gdzie zostaną już tylko zawodnicy prezentujący największe umiejętności.

I’m Sprite

Bardzo sympatyczna i wymagająca mapa – szybka, techniczna i urozmaicona. No i co najważniejsze jest MT na loopie. Dobra robota nawro

Crazy Hot Speed

Zdecydowanie za trudny pierwszy skok. naprawdę nie rozumiem po co robicie takie ciężkie mapy. Przecież tu chodzi o dobrą zabawę a przy takich trasach jak ta to na 18-u graczy dobrze będzie jak chociaż połowa to ukończy, a chyba przecież nie o to chodzi. To nie konkurs na najlepszy WTS :)

The Sock

Kapitalna techniczna trasa. To jest właśnie to co lubię. Jazda na takich mapach to czysta przyjemność. GG Monisia

Scoodie

Fantastyczna trasa – szybka, techniczna i wciągająca. Jak dla mnie rewelacja. Po prostu nie mam żadnych zastrzeżeń. Prawie jak Ron Turbo :)

No Comments

Pięknie pokręcona mapa. Właśnie takie mapy najlepiej przetestują nasze umiejętności. Kolejna świetna mapa Monisi

Carefully

Patrz – No Comments

52X speed

Bardzo sympatyczna mapa. Miła, lekka i przyjemna. Nie ma żadnych frustrujących momentów, a niezbyt wysoki poziom trudności powoduje, że jazda na niej będzie na pewno dobrym odprężeniem podczas eliminacji.

Devilish MP Project

Interesująca mapa. Zawiera wiele ciekawych i kreatywnych rozwiązań i jeśli chodzi o mnie to jeździło mi się na niej bardzo sympatycznie. Jednym słowem może być.

Mini Race

Jako, że jest to mini mapa powiem krótko - jest super.

Base Jumping

Kolejna bardzo dobra trasa Radass’a. Bardzo mi się podoba ten styl map, dlatego naprawdę nie mam tutaj żadnych zastrzeżeń

Power Turbo

Jako autor nie będę komentował swojej mapy :)

WERDYKT

Odrzucam:

Raisin
Sztuka przetrwania
Wyprawa po złote runo
Crazy Hot Speed
Tomasz.Z.
Doświadczony driver

Post by Tomasz.Z. »

cdd[NAWRO] napisał:
Hasło? ty chyba do tych tras wchodzisz przez edytor. Jak chcesz włączyć koniecznie to włazisz w Solo i potem w Browse i szukasz folderu gdzie są te mapy.[/quote]

No właśnie nie wchodze w nie przez edytor.
Zeo
nawro

Post by Zeo »

Spoko, wiadp1 ja tez nie lubie loopów bez kamery MT, ale zrobiłem UPDATE'A TRASY. Zmieniłem 2 rzeczy, dodałem bloki telewizyjne na tej finiszującej części, żeby uniemożliwić (chociaż trochę) przejazd przez skrót, który zauważył Khasius (dzięki ;) ), no i rozwikłałem problem z MediaTrackerem, dodałem kamerę MT przy pętli w in-game i outro. ;) Link jest taki sam
Image
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Wiadp1, brawa wielkie za trase! Swietna! Swietna!

Co do dalszych spraw to good nawro ze zmieniles kamerke ;)

Chwilowo to na tyle, pozdrawiam.
Image

Tomasz.Z.
Doświadczony driver

Post by Tomasz.Z. »

Osobiście odrzucam:
-"Crazy Hot Speed", bo cjak się źle wjedzie na pierwsze skoki to nidyrydy przeskoczyć
-"I'm Sprite",bo trochę trudny(jak dla mnie) ale dla lepszych graczy nie sprawia problemu
-"Sztukę Przetrwania", bo nie lubię takich
-i "Devilish MP Project", bo ciężko przeskoczyć lukę tuż za startem :D
Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

Super trasa wiadp1 ;) Khasius miło by ci było jak by ktoś twoje strania kopnął przez okno i powiedział "czekam by zjechać twoje kolejne dzieło " ?! Nie wiedzisz nic w tych trasach co ci się podba ? To ze jesteś super gracz wszyscy wiedzą :]
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

troszke się spóźnilem, ale trudno...
odrzucam:
Crazy Hot Speed - choć jest piekielnie trudna( dla mnie już nie:) to jednak niektorzy sobie z nią nie poradzą.
Raisin - nie ma MT na loopie.
No Comments - dobra mapa, ale nie nawidze kretych scieżek.
Carefully - tak samo jak No Comments
Zeo
nawro

Post by Zeo »

damianhhh wrote:Raisin - nie ma MT na loopie.
Już jest, ściągnij update'a. Jeszcze raz gdzieś tutaj na forum znajde głos na moją trasę bo nie ma MT (który już jest), to do cholery ludzie, CZYTAJCIE TROCHę TEN TEMAT!!!
Last edited by Zeo on 03 September 2006, 21:33, edited 2 times in total.
Image
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

ja już stracilem wiare w dobry poziom mistrzostw... może tylko final będzie godny... ale jak slysze wypowiedzi "odrzucam trase bo jak się pierwszy zakret zle przejedzie to już się nie da przeskoczyc" to mnie kur***a zalewa! ja pier***e k***a czlowieczku, po kiego ch**a jest trening! Co za zj*b! Odrzuca mape sprite bo za trudna... to po kiego grzyba się zapisales? może wpierw wygraj mistrzostwa osiedla na trasach a-0 do a-9, a nastepnie mistrzostwa stodoly na b-0 do b-9... kur.... nie chodzi mi o to ze moja trasa, ale o to ze nam chca zepsuc poziom! Ja nie mogę! Co za idioci...
Nie no wiesz sam mogę zorganizowac specjalne mistrzostwa dla takich jak ty na 5 sekundowych prostych trasach, skoro jazda na innych nie sprawia ci frajdy... zal mi... normalnie ZAL!!!!!!!

PS. walcie z mostu ze wam się nie podoba a nie usprawiesliwiacie się innymi, ja się nie obraze. Inni to inni jak nie przejada to będą na 50miejscu i będę mial w d*pie ze oni tam będą, bo liczy się zwyciezca który trudne mapy musi jednak przejezdzac... Mam nadzieje ze mapy na final będą godne...
Image

Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”