Ranking teamów by Szynpol v 2.1 :)
Aktualizacja tabelki!!
Tak z ciekawości to ile można dostac punktów za zwycięstwo w turnieju pocieszenia ? ;]
No wiesz ... Nie za dużo
[ Dodano 14 stycznia 2009, 16:45 ]
Chyba będę musial zrobić wersje 3.0 bo doszedlem do wniosku ze tablke z ujemnymi pkt nie będzie miala sensu. Przyklad: MD dostalo się do TL2, przegrywa wszystkie mecze i jest ostatnie w tabeli. Tym samym ilosc pkt jest ujemna wiec jest gorsze niz team który do TL2 się nawet nie dostal.
[ Dodano 14 stycznia 2009, 16:45 ]
Chyba będę musial zrobić wersje 3.0 bo doszedlem do wniosku ze tablke z ujemnymi pkt nie będzie miala sensu. Przyklad: MD dostalo się do TL2, przegrywa wszystkie mecze i jest ostatnie w tabeli. Tym samym ilosc pkt jest ujemna wiec jest gorsze niz team który do TL2 się nawet nie dostal.
Refresh!!
Jak coś to jest już wersja 2.1 gdzie zrezygnowalem z przyznawania pkt ujemnych.
jeśli ktos jeszcze nie wie to resistance powstalo z polaczenia teamów NooL i TDH
Pliska o przyklejenie
Jak coś to jest już wersja 2.1 gdzie zrezygnowalem z przyznawania pkt ujemnych.
jeśli ktos jeszcze nie wie to resistance powstalo z polaczenia teamów NooL i TDH
Pliska o przyklejenie
Consider it doneszynpol2 wrote: Pliska o przyklejenie

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Słowik wrote: Camron czyli Szopek na 2acc ^^ haha jeszcze raz thx Xardziu
aahahahahahahah było było ;d ale z nas oszuści
Szyn pytanie, jak przydzielasz punkty za PL7, TL2 i TP. Bo mimo wszystko drużyny pierwszoligowe powinny mieć lepiej punktowane mecze niż drugoligowe czy tym bardziej z Turnieju Pocieszenia.
Tak mi się tylko wydaje ;].

[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
nie tylko Tobie tak się wydaje.Bilus wrote:Szyn pytanie, jak przydzielasz punkty za PL7, TL2 i TP. Bo mimo wszystko drużyny pierwszoligowe powinny mieć lepiej punktowane mecze niż drugoligowe czy tym bardziej z Turnieju Pocieszenia.
przeciez nie może być za to kary,ze się zakwalikowalo do 1.ligi, gdzie gra się z mocniejszymi teamami.
ostatnia drużyna 1. ligi powinna miec wiecej punktów do tej tabeli tu, niz 1. drużyna 2. ligi.
jak dokładnie to zrobić, pewnie szynpol jakos wyskrobie.
- OrdonekQ7
- Moderator
Wygrana w PL7 - 4pkt.
---||----- w TL2 - 2pkt.
---||----- w TP - 1pkt.
Może być? ;p
---||----- w TL2 - 2pkt.
---||----- w TP - 1pkt.
Może być? ;p

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
watpie. w takim razie 1. tl2 dostanie do 10 punktów, a 6. PL7 może 0.OrdonekQ7 wrote:Wygrana w PL7 - 4pkt.
---||----- w TL2 - 2pkt.
---||----- w TP - 1pkt.
Może być? ;p
- OrdonekQ7
- Moderator
NIe wiem dlaczego chcesz przyznawać punkty za przegrane mecze w PL. 

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
bo jak widzisz druzyny jak xx i rh np z nami wygrywaja po jeden maly punkcik, a byli lepsi niz każda drużyna w TL na kwali.OrdonekQ7 wrote:NIe wiem dlaczego chcesz przyznawać punkty za przegrane mecze w PL.
wiec mozna się domyslec mniej wiecej, jakie wyniki mialyby druzyny z TL z tymi z PL.
poza tym tu chodzi o ranking szynpola, wiec niec szynpol sam coś wymysli.
nie mozn aporownywac pl i tl, ale także nie mozna dawac wiecej za tl niz za pl.
dobrze, ze ja takiej tabeli nie musze robić
Hyhy Jakub
akurat się z Tobą nie zgodzę, ponieważ w każdym SPORCIE za przegraną nic się nie dostaje ;-)
Taka mała dygresja.
akurat się z Tobą nie zgodzę, ponieważ w każdym SPORCIE za przegraną nic się nie dostaje ;-)
Taka mała dygresja.
No wiec. Tabelki jeszcze po ostatniej kolejce nie zaktualizowałem bo se zapomniałem ;p. A co do pkt. Wygrane mecze w PL7 sa nagradzane wyzej niz w TL2 i PP. Za TL2 dostaje się wiecej niz za PP. to chyba w miare logiczne. Teraz sytuacja ta może być trochę przydupiasta bo teamy takie jak NS nie dostaly jeszcze zadnego pkt za wygrany mecz (bo zadnego nie wygraly ;p). Przez to na dzień dzisiejszy teamy z PP sa od nich wyzej. Wszystko jednak ustabilizuje się na koncu. Wtedy każdy team dostanie pkt za zajecie poszczegolnych miejsc.
g*wno prawda, w hokeju np jak przegrasz po dogrywce lub po karnych to masz 1 punkt za remis w meczu i budahack wrote:Hyhy Jakub![]()
Taka mała dygresja.
w koszykowce za każdy rozegrany mecz na europeiskim poziomie masz 1 punkt, za wygrany 2.hack wrote:Hyhy Jakub![]()
Taka mała dygresja.
tak chociaż jest w euroleague, jak się nie myle.
to nawet by robilo w miare sens tez u szynpola kiedy co punkt w pl byla by sporo wyzsza kwota niz w tl.
ale jak on chce dawac punkty po miejscu, to i tak już po problemie.
no wlasnie
skoro i tak na końcu turnieju Szynpol da pkt za miejsce to 6 miejsce w PL a 1 w TL dostanie więcej i odrobi stratę ... ale z 2 strony dużo więcej pkt nie powinni dostać bo w sumie 1 TL można liczyć jako 7PL też z przegraniem wszystkich meczów
więc 1 miejsce w TL + pkt za mecze + miejsce kwali < pkt za 6 miejsce + miejsce kwali (ale nie dużo, zakładam o np. pkt za wygrany mecz jeden w PL/TL)
to tylko tak napisałem jakbym to widział
skoro i tak na końcu turnieju Szynpol da pkt za miejsce to 6 miejsce w PL a 1 w TL dostanie więcej i odrobi stratę ... ale z 2 strony dużo więcej pkt nie powinni dostać bo w sumie 1 TL można liczyć jako 7PL też z przegraniem wszystkich meczów
więc 1 miejsce w TL + pkt za mecze + miejsce kwali < pkt za 6 miejsce + miejsce kwali (ale nie dużo, zakładam o np. pkt za wygrany mecz jeden w PL/TL)
to tylko tak napisałem jakbym to widział
po prostu w punktacji powinno się zwacac uwagę na poziom przeciwnika, a co najwazniesze za zakwalifikowanie się do PL7 powinna być monstrualna ilośc pkt 

Zgodziłbym się, gdyby między PL7, a TL2 była "monstrualna" różnica w poziomie gry, ale jeżeli między najlepszymi z TL2 a tymi ostatnimi z PL7 jest zaledwie kilkadziesiąt setnych sekundy, to chyba nie jest różnica klasy...Majkel wrote:po prostu w punktacji powinno się zwacac uwagę na poziom przeciwnika, a co najwazniesze za zakwalifikowanie się do PL7 powinna być monstrualna ilośc pkt
Tak jak sobie to przemyślałem, że w sumie to każdy ma trochę racji. Myślę, że jednak zwycięzca TL2, jeśli faktycznie wygra wszystkie mecze, powinien iść szybciej do góry w rankingu niż drużyna, która w PL przegra wszystkie mecze, to dość logiczne. Jednak w pewien sposób powinny być rozróżnione drużyny jeśli jedna z nich przegra wszystkie mecze w PL, a druga wszystkie mecze w TL, bo ta pierwsza ma duuużo trudniejsze zadanie. Zatem nawet za przegrane mecze w PL powinny być moim zdaniem dawane punkty.
Przemyśl to Szynpol.
To wszystko, zresztą jak każda sytuacja w życiu, sprowadza się do logiki rozmytej
. Każdy zawsze jest jednocześnie dobry i słaby, zależy po prostu względem kogo i w jakim stopniu
.
PS.Jeśli ktoś się interesuje sztuczną inteligencją zachęcam do zgłębienia tematu
Przemyśl to Szynpol.
To wszystko, zresztą jak każda sytuacja w życiu, sprowadza się do logiki rozmytej
PS.Jeśli ktoś się interesuje sztuczną inteligencją zachęcam do zgłębienia tematu

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj