Batory Tournament - MAPY!
najlepiej niech wszyscy po anonimowemu trasy robią
nie będzie zonka, tylko lepsza trasa przejdzie
tyle, że ch** wie czy takie coś w ogóle ma jakiś sens
Fakt nigdy nie mamy pewności co do tego. Jednak myślę, że dużo mapperów ma takie swoje trasy robione, niepublikowane na takie okazje. Robione dawno, które tylko czekają na jakiś event czy coś ; d na PLx tak wiele tras było robionych. Pamiętam zamieszanie tuż po pl7 jak każdy robił trasy na pl8. I co z tego wyszło widaćMAXERRR wrote:ale nie mozna z gory zakladac ze dana osoba zrobi lepsza trase, bo samym nickiem nie zrobisz mapyAbszt wrote:OrdonekQ7 wrote:Na reszcie map, mi naprawdę nic nie przeszkadza, taki jest mój styl i nie zmienię tego. ;p jeśli macie problemy, to nie proście mnie o robienie map.
Rezus, Tomczan, MiXer, Santacruz, ja, czy nawet Poziokat czy nowsi mapmakerzy stworzyliby na pewno coś lepszego. Nie wiem czemu tylko nikt im nie zaufa, tylko promuje się przeciętność. Narzekacie na trasy a tymczasem jest zaledwie garstka graczy, którzy doceniają naszych twórców (Pozdrawiam Ich). Również jakiś gracz z czołówki Polski zrobi trasę to inni gracze z czołówki zachwycają się nad czymś co jest wtórne i przeciętne. Takie koleżeńskie klepanie po plecach. Ale przeciętny gracz ma lepszą traskę, ale niestety nie będzie miał przebicia, bo to mało znany gracz, nie jest w BVG czy FF, nikt o nim nie słyszał, więc na pewno robi też kiepskie trasy. Tak to wygląda.
. no trochę to kijowo wyglada ze kto jest bardziej znany, to ma przewage, dlatego preselekcja bylaby jak najbardziej trafna ( wtedy każdy ma takie same szanse)
@Ordon
Godzina na trasę to dość dużo. Fakt, żeby ją dopieścić trzeba więcej czasu, ale spokojnie w pół godziny można zrobić dobrą trase. ; d
to ja chyba jakiś lewy jestem bo mi schodzi minimum 2-3 dni ;/

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Nie wiem dlaczego tak bardzo narzekacie na te mapy. To już chyba rutyna bo na Ordona mapy zawsze wszyscy narzekali. Mi osobiście się podobają, są łatwe i krótkie, chodź przyznam bywają wkurwiające zakręty. Jestem głupcem bo nie pomyślałem, by zrobić jakiś np. konkurs kto zrobi mapę która się dostanie na Batorego dostanie 5 000 miedziaków, wtedy poziom map byłby na 100% lepszy, ale mimo tego nie jest tak źle jak piszecie. Ale i tak uważam, że zjebałem akcje, ale map już nie zmienię.

Ja ze swojej strony powiem Wam tak:
bardzo dawno temu, gdy pierwszy raz pisałem na forum tmpl.info o planach LANA, na moją wiadomość odpowiedziała zaledwie garstka osób. W między czasie żmudnie atakowałem co bardziej znanych scenowiczów na gadu-gadu. Jeden z nich gorąco polecił mi paru maperów. Jak już wspomniał Wally, jego pierwszego spytałem, drugi w kolejności był Ordon, który zgodził mi się pomóc.
"Rezus, Tomczan, MiXer, Santacruz, ja, czy nawet Poziokat czy nowsi mapmakerzy stworzyliby na pewno coś lepszego. Nie wiem czemu tylko nikt im nie zaufa" - trudno było mi myśleć o zaufaniu komuś, o którego istnieniu nie miałem pojęcia
Chciałbym też trochę usprawiedliwić Ordona: od początku naszych rozmów o mapach mniej więcej w co trzeciej/czwartej wiadomości wspominałem o słabości kompów Batorego i o tym, że mapy muszą być naprawdę proste, bez zbędnych dodatków, bez żadnych dodatków właściwie. Mapy z NC, które tak wychwalacie są wspaniale dopracowane, ale na nich wydajność kompów to max. 30-40 fpsów. Na mapach Ordona natomiast średnia wartość to 70-85 fpsów, a wskaźnik w ogóle nie spada poniżej 50).
Tak czy siak, serdecznie dziękuję mu za pomoc - mam nadzieję, że wyjdzie nam wszystkim fajny turniej
bardzo dawno temu, gdy pierwszy raz pisałem na forum tmpl.info o planach LANA, na moją wiadomość odpowiedziała zaledwie garstka osób. W między czasie żmudnie atakowałem co bardziej znanych scenowiczów na gadu-gadu. Jeden z nich gorąco polecił mi paru maperów. Jak już wspomniał Wally, jego pierwszego spytałem, drugi w kolejności był Ordon, który zgodził mi się pomóc.
"Rezus, Tomczan, MiXer, Santacruz, ja, czy nawet Poziokat czy nowsi mapmakerzy stworzyliby na pewno coś lepszego. Nie wiem czemu tylko nikt im nie zaufa" - trudno było mi myśleć o zaufaniu komuś, o którego istnieniu nie miałem pojęcia
Chciałbym też trochę usprawiedliwić Ordona: od początku naszych rozmów o mapach mniej więcej w co trzeciej/czwartej wiadomości wspominałem o słabości kompów Batorego i o tym, że mapy muszą być naprawdę proste, bez zbędnych dodatków, bez żadnych dodatków właściwie. Mapy z NC, które tak wychwalacie są wspaniale dopracowane, ale na nich wydajność kompów to max. 30-40 fpsów. Na mapach Ordona natomiast średnia wartość to 70-85 fpsów, a wskaźnik w ogóle nie spada poniżej 50).
Tak czy siak, serdecznie dziękuję mu za pomoc - mam nadzieję, że wyjdzie nam wszystkim fajny turniej
A po co więcej?ale na nich wydajność kompów to max. 30-40 fpsów.

[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
Bo za słowami "max 30-40" kryje się to, że w krytycznych momentach map pełnych wspaniałych dodatków fpsy potrafią spaść do wartości poniżej 10 przy akompaniamencie wspaniałych, trwających nawet sekundę ścinek 
Drogi panie Buzek. Tu nie chodzi o to zeby ta mapa wygladala niewiadomo jak dzięki super dodatkom. Tu chodzi o ustawienie zakretow itd. Ordonowi nie wyszlo to w kilku miejscach i dlatego te trasy sa uwazane za kiepskie. I tak w czasie jazdy nikt na dodatki nie patrzy bo nie ma na to czasu^^
- OrdonekQ7
- Moderator
A tak w ogóle, jeśli w ciągu 15-20 dni robi się 8 map, to pomysły potrafią się wyczerpać uwierzcie...

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
eeee tam. Pomysły są, zawsze. Ostatnio w 3 tygodnie zrobiłem 10 tras, każda różni się od poprzedniejOrdonekQ7 wrote:A tak w ogole, jeśli w ciągu 15-20 dni robi się 8 map, to pomysły potrafią się wyczerpać uwierzcie...
A konkurencja super tras w jakimś przyszłym turnieju na pewno będzie duża i na poziomie
- OrdonekQ7
- Moderator
Jeśli ma się na głowie tyle tras co ja, to trudno zrobić każdą trasę inną, bo już brakuje trochę kombinacji. Przez to niedawno już zabrałem się za mixowanie elementów.

Pomysły nowe często się znajdują. Niestety np. w moim przypadku to wygląda tak, że nawet mixowanie nie pomoże wykonać mi tego co chcę zrobić w 100%. Dlatego bardzo żałuję, że nie ma czegoś takiego jak Radiant do tm'a ; d Wtedy to by trasy szły piękne <333
Taki mały offtop... chyba na kilka miesięcy zrezygnuję z gry w tm. Nawet z robienia tras
^^
Taki mały offtop... chyba na kilka miesięcy zrezygnuję z gry w tm. Nawet z robienia tras
Myślałem że tylko ja mam ten problemJarecki wrote:to ja chyba jakiś lewy jestem bo mi schodzi minimum 2-3 dni ;/

- OrdonekQ7
- Moderator
Aha i prosiłbym, żeby jeździć na trasie 3 zupdatowanej. Link jest na 1szej stronie.
pozdro. ;p

- OrdonekQ7
- Moderator
Yyy...Diav, czemu wrzucasz moje mapy na tmx? ; x
PS. Tyle dobrze, że wrzuciłeś chociaż dobrą wersję. ;p
Temu, bo ty ich nie wrzuciłeś, a jakoś chyba musiałem ją wrzucić na serwer nie mając dostępu do panelu.
(Dodano 13 stycznia 2010, 20:57)
chyba że tak. ;d
PS. Tyle dobrze, że wrzuciłeś chociaż dobrą wersję. ;p
Temu, bo ty ich nie wrzuciłeś, a jakoś chyba musiałem ją wrzucić na serwer nie mając dostępu do panelu.
(Dodano 13 stycznia 2010, 20:57)
chyba że tak. ;d