PL7 - preselekcja map

OrdonekQ7
Moderator

PL7 - preselekcja map

Post by OrdonekQ7 »

Shad, a ja mogę? :)
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Pawel
Team Poland

PL7 - preselekcja map

Post by Pawel »

Chciałem tylko powiedzieć, że o selekcję map powinny być poproszone osoby, które mają wyrobioną renomę dzięki swojemu przemyślanemu i odpowiedzialnemu zadaniu, żeby później nie było, że ktoś wcześniej podrzuci kolegom z teamu mapki, na których rozgrywane będą mecze danej kolejki. Jeśli jednak decyzja o danych mapach na kolejkę będzie podejmowana zaraz przed upublicznieniem mappacka, to tego posta nie było ;P
Image
yo_oo
Jeździ konno

PL7 - preselekcja map

Post by yo_oo »

a ja tak troszkę w innym temacie... tylko proszę, nie krzyczcie na mnie od razu... tylko taka propozycja...
na tmpolska jest kilka drużyn .... jeśli pojawią się tam wszystkie drużyny (wiecie o kim mówię) to bardzo ułatwi to sprawę techniczną dotyczącą pisania o wynikach oraz samego zgłaszania się drużyn i graczy. Automatem dany gracz będzie przypisany w turniejach do danej drużyny. Dodatkowo proponujemy takie rozwiązanie:
wejście na jakikolwiek serwer turniejowy spowoduje automatyczne wyświetlanie się na stronie najlepszych czasów (możemy stworzyć nasz polski ladder - indywidualny a także drużynowy) A co najważniejsze dla niektórych.. nicki z TM będą się same generować na stronie i każde ewentualne zmiany same będą się uaktualniać.
Ułatwi to na przyszłość zgłaszanie się oraz tworzenie listy graczy na każdy inny turniej.
Ja wiem, że proszę o dodatkową prace liderów drużyn.. ale może znajdziecie chwilkę na to? Dopisanie si do drużyny jest proste a lider zawsze ma prawa edycji listy, kolorków itp drużyny....
Już niedługo stronę przeniesiemy na serwer gdzie stoją serwery tmpolska.
Wówczas wszystko jesteśmy w stanie podpiąć pod wspólną bazę. W skrócie... wszystko będzie współgrać, strona, serwery.. stanowić będzie jedność.
dziękuję za uwagę:) i jeszcze raz proszę o łagodny wymiar kary...
ShaDDy
Emerytowany Admin

PL7 - preselekcja map

Post by ShaDDy »

ok wiec Wix zgodzil się na nastepujaca ekipe;
balaganmen wrote:Balagan
Foxy
Maxer
Ordon
Shadow
jeszcze Max nie jest zdecydowany, ale wlasciwie już nie ma wyboru :mrgreen:
yo_oo
Jeździ konno

PL7 - preselekcja map

Post by yo_oo »

to ja poprosze o rejestracje na tmpolska te osoby bym mogla dodac do grupy sedziow by te osoby widzialy mapki nadeslane i bym mogla tym osobom przekazac hasło na serwer gdzie te mapki sa.....
Maxer
Lubi ostrą jazdę

PL7 - preselekcja map

Post by Maxer »

dobra, dopisz mnie :)
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
OrdonekQ7
Moderator

PL7 - preselekcja map

Post by OrdonekQ7 »

yo_oo bardzo bym prosił, żebyś mi dała funkcje oglądania map nadesłanych na PL7. ;)

PS. Dziękować Wix'owi za wybranie mnie do jury. Obiecuję wybierać z resztą najlepsze mapy. ^^
Image
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

PL7 - preselekcja map

Post by Kinguś »

No to jury mamy jak z mam talent ;D będzie ciężko
Image
Lox
Moderator

PL7 - preselekcja map

Post by Lox »

Znaczy że Ordon jest jak Foremniak?
OrdonekQ7
Moderator

PL7 - preselekcja map

Post by OrdonekQ7 »

Postarajcie się przy mapach, bo będzie ciężko Wam przy Ordonie aka Wojewódzkim. :D
Image
yo_oo
Jeździ konno

PL7 - preselekcja map

Post by yo_oo »

ordonku odezwij się na gg do mnei *3*6*6* :P
Last edited by yo_oo on 08 December 2008, 21:50, edited 1 time in total.
ShaDDy
Emerytowany Admin

PL7 - preselekcja map

Post by ShaDDy »

ogolnie zasada naszego dzialania jest prosta: autorzy wrzucaja mapy na ftp, yo_oo wrzuca na tmpolska i serwer, gdzie mamy uprawnienia tylko my i wix ofc, uzgadniamy sycko, dzielimy się opiniami i ustalamy zmiany...
chybeck
Pirat drogowy

PL7 - preselekcja map

Post by chybeck »

ja was nie rozumiem w ogóle :(

1. morolo, bądź konsekwentny, albo dostosujemy się do norm unii europejskiej albo gramy wciąż swoje. mieszanie to zła rzecz, jak powiedział chomik ruchany przez słonia.

2. tutaj powiem do całej sceny: psioczycie na mapy maxera, a wybieracie go do selekcji tras, które to będzie wybierał takie, jakie jemu się podobają czyli zbliżone do tras maxera, czyli takie na które narzekacie. bądźcie że konsekwentni i albo skończta opierdzielać go albo nie dawać do wyboru map. (osobiście to uważam, że co druga mapa maxera jest fajna, dosłownie co druga)

3. multilapy. jaką wy widzicie w nich różnicę między innymi trasami? gdyby ktoś zrobił mapkę składającą się z dwóch takich samych części, ale nie byłby to multilap to byłoby ok? nie rozumiem takowego podejścia w którym to co odrobinę inne, ale nasze jest tłamszone.

4. ilość graczy? 4vs4 albo 5vs5 wszystkim przecież chodzi o zabawę, a jak gra więcej to więcej osób ma zabawę. że nie stawi się wystarczająca liczba 4 albo 5 graczy tylko 3ka? jestem pewien, że drużyna, która naprawdę pragnie się bawić zagra wtedy mecz 3vs3, niezgodne z regulaminem, ale zgodne z zasadą fair play.

5. słowa do jury, shadowa i wixa. kładźcie lachę na to jak będą was przez całe pl7 obrzucać gnojem, nigdy przecież nie dogodzicie wszystkim i zawsze znajdzie się ktoś, komu trasa nie będzie pasowała albo termin. na koniec i tak wam wszyscy grzecznie podziękują bo poświęciliście swój wolny czas i oddaliście go nam, żebyśmy mogli się dobrze bawić w pl7.

PS.
powodzenia wszystkim na pl7 gdyż ja nie zagram pewnie żadnego meczu.

PS2.
i tutaj zaczną się teksy: "skoro nie grasz to po co piszesz", śpieszę z odpowiedzią: "bo mogę!" pozdro
envy
Osiwiał za kierownicą

PL7 - preselekcja map

Post by envy »

ja bym proponowal szopka, co jak co, ale mapki dobrze wybieral ^^
IrRed
Emerytowany Admin

PL7 - preselekcja map

Post by IrRed »

envy wrote:ja bym proponowal szopka, co jak co, ale mapki dobrze wybieral ^^
eee tam ... Szopek się najlepiej nadaje do smażenia kiełbasek :P :* ... a tak serio to faktycznie dobrze wybierał na PL5

Według mnie bez sensu jest robić komisję pięćdzięsięciostronną do wyboru map. Niech to będą 2 góra 3 zaufane osoby ze sceny (wielka szkoda, że Cobham nie chce, z jakichś powodów, podjąć się tego zadania, bo jak dla mnie to jest on bezkonkurencyjny w tych sprawach). Może, skoro Shad jest współorganizatorem, dobierze sobie 2 inne osoby i będzie gites.

PS. Chybuś dobrze napisał ;) . Każdemu nie dogodzisz, więc podejmijcie decyzję, ogłoście ją i niech wszyscy przyjmą ją do wiadomości zamiast pierdolić jak ślepy o kolorach. Pozdro
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Maxer
Lubi ostrą jazdę

PL7 - preselekcja map

Post by Maxer »

huhuh. ciekawie się dzieje. nie wiem czemu tak "chybeck: napisal, ale mam wrazenie , ze po czesci ma racje. :)

@red; swiete slowa, szopek fajnie wybieral mnapy na pl5, jednak smazenie kielbasek wychodzi mu znacznie lepiej , hehe :)

mam nadzieje ze pl7 będzie fajnie zoorganizowanym turniejem, ale jeśli przed rozpoczeciem turnieju już mamy do czynienia z haslami typu. ze ktos coś robi zle, to sorry, ale moim zdaniem jest to zachowanie nie na miejscu...

jeszcze się nic nie zaczelo, a niektorzy już maja wyjebane na temat pl7.

to jest normalna rzecza , ze nikomu nikt nie dogodzi , i ze zawsze jednmu się będzie podobac, drugiemu natomiast nie... , to jest normalne, i przyjmijcie to z gory do wiadomosci ze tak będzie, i nie da się tego zmienic...

zastanowcie się jednak czy warto tak podchodzic do sprawy, bo jak narazie to dziwnie się zachowujecie...

ja już nic wiecej nie będę pisal, bo znowu się zaczna pisania typu "s***dalaj" i nie znasz się.

ok, rozumiem. jedynie mam nadzieje ze ten turniej,będzie fajny i nie będzie zadnych problemow, aby ten turniej powiedzmy "zniszczyc".

pozdro :)
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Wally
Team Poland

PL7 - preselekcja map

Post by Wally »

ja mam tutaj mala propozycje dla dobra ligi.
proszę o nie uznawanie niepisanej zasady, by trasy jak najwiekszej ilosci autorow znalazly się w pl, proponuje dawac tylko te najlepsze, nawet jeśli pula tras mialaby być podzielona na 6 autorow.
i proponuje, by przestrzegac zasade z min 4 graczami do meczu, bo grać 4v3 jest po chamie, a przy 3v3 wiecej osob jest pokrzywdzonych tym ze trenilo sporo a nie może zagrac.
pozdrawiam
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
balaganmen
Zaczyna szaleć na ulicach

PL7 - preselekcja map

Post by balaganmen »

Spoko wally dobrze godosz:]
A ty maxer ju tam nie narzekaj:D "s***dalaj, nie znasz się" hehehe:D

POzdro
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

PL7 - preselekcja map

Post by ShaDDy »

eeej ja tu tylko posredniczeeee miedzy esami od Wixa a Wami :P i miedzy Kamila a Wami :P wiec to
Chybe wrote:kładźcie lachę na to jak będą was przez całe pl7 obrzucać gnojem
i tak będę robil;]

@Red
Każdemu nie dogodzisz, więc podejmijcie decyzję, ogłoście ją i niech wszyscy przyjmą ją do wiadomości zamiast pierdolić jak ślepy o kolorach
Przeciez jest podjeta?
@Wally - Ordon już wyslal 5 map wiec chyba ciężko z tym będzie:E

ilosc graczy ustali Wix i mysle, ze będzie to 4vs4, sam jestem za tym;]

a smazenie kielbasek zostawcie Wizzardowi :P
OrdonekQ7
Moderator

PL7 - preselekcja map

Post by OrdonekQ7 »

To prawda wysłałem 5 (jeszcze dojdą mapy duo ;d) ale nie wyszystkie są też udane, co nie Shad? ;P
Image
Post Reply

Return to “Polish League 7”