Co oglądacie, co polecacie, czyli jednym słowem-Filmy.
Polecam film "Intouchables" (2011) naprawdę świetny film.
http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390
http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390
Prestiż http://www.imdb.com/title/tt0482571/
Z każdą minutą film wciągał mnie coraz bardziej, głównie za sprawą interesującej i niejasnej do końca opowieści.
Do tego spodobało mi się, że obie główne postacie, które ze sobą rywalizują, są przedstawiane w filimie z perspektywy każdego z nich równie dogłębnie i w taki sposób iż oboje mogą wzbudzić sympatie u widza, co pozostawia mu możliwość czy nawet wymusza własną ocene który charakter jest tym słusznym. Rzadko to widuje w filmach, a szkoda.
No i oczywiście uroda Rebecci Hall.. mmm
ed: Tak apropo Rebecci trochę, oglądałem ostatnio też film, w którym grała głowną role, The Awakening http://www.imdb.com/title/tt1687901/ także zdecydowanie wart oglądnięcia.
Z każdą minutą film wciągał mnie coraz bardziej, głównie za sprawą interesującej i niejasnej do końca opowieści.
Do tego spodobało mi się, że obie główne postacie, które ze sobą rywalizują, są przedstawiane w filimie z perspektywy każdego z nich równie dogłębnie i w taki sposób iż oboje mogą wzbudzić sympatie u widza, co pozostawia mu możliwość czy nawet wymusza własną ocene który charakter jest tym słusznym. Rzadko to widuje w filmach, a szkoda.
No i oczywiście uroda Rebecci Hall.. mmm
ed: Tak apropo Rebecci trochę, oglądałem ostatnio też film, w którym grała głowną role, The Awakening http://www.imdb.com/title/tt1687901/ także zdecydowanie wart oglądnięcia.

Ja właśnie z Prometeusza wróciłem. Dla mnie baaaaaardzo dobry, jako wieloletni fan Obcego i Scotta, miałem bardzo duże oczekiwania względem tego filmu i się nie zawiodłem. Świetny klimat, świetna muzyka, bardzo dobra gra i obsada aktorów. Gorąco polecam ;P
W Silmarillionie to nie była ona, ale jest tam wyjaśnione skąd się wzięła ;P
iam wrote: Być może pojawi się motyw Szeloby, skąd się wzięła (tutaj też nie pamiętam, ale chyba kochała się w Melkorze, ale to już kwestia Silmarilliona, więc nieważne ;p
W Silmarillionie to nie była ona, ale jest tam wyjaśnione skąd się wzięła ;P

- Żegnam Was
- Samochodowy prawiczek
tez ledwo co wróciłem z Prometeusza.
Historia obcego, cóż jakoś nie jestem fanem tego typu filmów, ale ogladam je z innej przyczyny (prywatnej). Filmikowi dam z 7/10 oprawa muzyczna dobra, flaki, historia, wszystko fajnie wpasowane i nie było żadnej ładnej pani naukowiec.
Ale jednocześnie żałuje że wydałem te 25 zł na film, zamiast poczekać na wersję na DVD i nie poszedłem na coś zabawniejszego
Ale cóż, nie ma co żałować.
Historia obcego, cóż jakoś nie jestem fanem tego typu filmów, ale ogladam je z innej przyczyny (prywatnej). Filmikowi dam z 7/10 oprawa muzyczna dobra, flaki, historia, wszystko fajnie wpasowane i nie było żadnej ładnej pani naukowiec.
Ale jednocześnie żałuje że wydałem te 25 zł na film, zamiast poczekać na wersję na DVD i nie poszedłem na coś zabawniejszego
Ale cóż, nie ma co żałować.
- Jack Bauer
- Moderator
Cytat z torrenty.org: "Oglądanie Prometeusza w wersji CAM to akt desperacji".
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Większości znany, lubiany, serial PITBULL. Mistrzostwo.
Zobaczyłem Avengersów w końcu i nie mam pojęcia, skąd to ogromne uwielbienie dla tego filmu. Ot, zwykły film akcji z dobrą rolą Marka Ruffalo i nic poza tym. Wszystko wtórne, nic nowego.
maks 2/5, bo efekty specjalne lepsze były w Transformersach (i mówię tu o pierwszej części).
maks 2/5, bo efekty specjalne lepsze były w Transformersach (i mówię tu o pierwszej części).
- Jack Bauer
- Moderator
Ja mam to samo z "Mroczny rycerz powstaje". Nie rozumiem tak wysokiej oceny na filmwebie (92 miejsce wszechczasów - wtf?). Film jest dobry, ale nie wybitny, bb i dk były wg mnie lepsze.
Jakiś dobry horror? Może być starszy, ale najchętniej jakieś nowości 
XST!
kobieta w czeni, nie oglądałem jeszcze, ale podobno dobry jak na horror
Bardziej trzymający w napięciu thriller - ale ma ciekawe momenty, nie powiem.
Sam film jest średni, gra Radcliffe'a - tragiczna!, chłopak się nie wykopie z roli Harrego Pottera nigdy.
Sam film jest średni, gra Radcliffe'a - tragiczna!, chłopak się nie wykopie z roli Harrego Pottera nigdy.
Chcesz horror zagraj sam na dobrych głośnukach w Slendera na 3 innych mapach niż ta leśna ;D

- JohnatanPL
- Jeździ konno
Grałem w slendera. Pijany, trzeźwy i zajebany. Praktycznie tylko na zajebce mnie to ruszało. Takto chujnia.
btw Oglądał ktoś Lustra lub Pozwól mi wejść?
btw Oglądał ktoś Lustra lub Pozwól mi wejść?
XST!
Lustra, obydwie części, wrażenia ogólnie jak na każdym filmie mającym na celu wzbudzić dreszczyk emocji ale porównać można do np. Oszukać przeznaczenie gdzie efekty są oszałamiające, klimat też ale jest to takie.. odgrzewanie kotleta. JEdnak lustra mogą pochwalić się ciekawym wątkiem głównym, który jak napisałem wcześniej mógłby się szybko znudzić po wydaniu (tak jak w przypadku Oszukać przeznaczenie) 5 czy 6 części.

- Jack Bauer
- Moderator
rec 2, ew. 1, ale dwójka jest lepsza. 3 odradzam stanowczo, bo to dramat.
- peciolublin
- V.I.P.
ja obejrzalem
Protektor-Jason Statham
Contraband - Mark Wahlberg
Man on the ledge - Sam Worthington
ale wiadomo co kto lubi
Protektor-Jason Statham
Contraband - Mark Wahlberg
Man on the ledge - Sam Worthington
ale wiadomo co kto lubi
Contraband - bardzo fajnie opowiedziana historia, z sielanki w poważną sprawę, takie filmy zawsze mi się podobały, a Mark Walhberg jest bardzo niedocenianym aktorem.
Man on a ledge - szczerze nie spodziewałem się takiego obrotu sytuacji, poza leading actress nie ma do czego się przyczepić, ot, zwykły film sensacyjny.
Polecałbym z takiego rodzaju filmów Headhunters - skandynawska produkcja w której widać, że hollywood nie maczał palców, a mimo wszystko wyszedł świetny produkt.
Man on a ledge - szczerze nie spodziewałem się takiego obrotu sytuacji, poza leading actress nie ma do czego się przyczepić, ot, zwykły film sensacyjny.
Polecałbym z takiego rodzaju filmów Headhunters - skandynawska produkcja w której widać, że hollywood nie maczał palców, a mimo wszystko wyszedł świetny produkt.
+1, trzecia część to była komedia raczej a nie horrorJack Bauer wrote:rec 2, ew. 1, ale dwójka jest lepsza. 3 odradzam stanowczo, bo to dramat.

- Jack Bauer
- Moderator
Dlatego jest świetny, bo nie był nagrany w Hollywood.iam wrote:Polecałbym z takiego rodzaju filmów Headhunters - skandynawska produkcja w której widać, że hollywood nie maczał palców, a mimo wszystko wyszedł świetny produkt.