Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Lexiu - The Choosen Two

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Trasy, Skiny, Filmy, Mody » Filmy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 16:50    Temat postu: Lexiu - The Choosen Two Odpowiedz z cytatem  

Kolejny filmik, tym razem na YT kosztem ok. 1min czarnego ekranu na początku (by ominąć prawa autorskie, pirat ze mnie Very Happy), ale zawsze.

Typowa zapchajdziura w sezonie ogórkowym, repki plus czas i parę efektów. Nic wielkiego, nie specjalnego. Ale mam nadzieję że będzie się oglądało przyjemnie Smile

http://www.youtube.com/watch?v=Nu9QiDTOF8k

PS Służę pomocą jeśli chodzi o jakikolwiek aspekt filmu - kilku dobrych moviemakerów na scenie to IMO za mało i jesteśmy jeszcze w epoce kamienia łupanego. Im nas więcej tym więcej nowych pomysłów, innowacji (nie całkiem sensownych, ale zawsze), więc zapraszam do tworzenia własnych filmów. Nie bójcie się krytyki - dzięki niej robicie się coraz lepsi w tym co robicie.

PS2 Wersja HD już dostępna

Ostatnio zmieniony przez Vanitas / Lexiu dnia 19 stycznia 2010, 21:19, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Jurek
Gangsta Mapper

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 17:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Mnie się podobało bardzo, no może poza pierwszym i ostatnim kawałkiem muzycznym, bo wolę spokojniejsze rytmy. Ten środkowy świetnie pasuje i przyjemnie się ogląda. Podobał mi się ten fragment z kręcącym kołem i te przejścia kamer w spowolnieniach. Piruet jest naprawdę PRO.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
Voj4k
Admin

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

www.wipido.com dobra jakość no i mają dział z filmami z TM a co do filmu to już oglądam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG  
Numer ICQ
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Najs filmik nie pwoiem ogladale go z pewnym usmiechem^^
moje uwagi:
1. nie wiem czy to mozliwe ale jak już się daje kamera z kokpitu kierowcy to kierownica moglaby się ruszac:D
2.ten element krecenia się na nosi - zajebisty (jak ty to k**wa zrobiłeś?Very Happy)
3. imho za dużo tych przejsc w bialo czarny obraz na trasie(nie chodzi mi o to przy mecie), po ktoryms mialem wrazenie ze dopiero co się nauczyles coś takiego robić i teraz tym szpanujesz^^moim zdaniem za dużo tego jest
4.rozumiem ze to nonskill film ale nie pamietam na której trasie na jednym zakrecie pomyslalem:"o boze jak zle" Happy

no to tyle dam 8,5/10:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG  
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kiciak napisał:
2.ten element krecenia się na nosi - zajebisty (jak ty to k**wa zrobiłeś?Very Happy)

Jak wszyscy obejrzą to powiem Very Happy Chyba że ktoś powie wcześniej to... dowiecie się wcześniej Very Happy

[FPP]Holiday Slide (mapka Santacruza, moje kolejne uszanowanko dla Ciebie Smile ), jak sama nazwa wskazuje, jest z kamery FPP. To czy kierowca żyje czy nie to już sprawa byłego Nadeo Very Happy

Kiciak napisał:

3. imho za dużo tych przejsc w bialo czarny obraz na trasie(nie chodzi mi o to przy mecie), po ktoryms mialem wrazenie ze dopiero co się nauczyles coś takiego robić i teraz tym szpanujesz^^moim zdaniem za dużo tego jest
4.rozumiem ze to nonskill film ale nie pamietam na której trasie na jednym zakrecie pomyslalem:"o boze jak zle" Happy

no to tyle dam 8,5/10:)

Co do 3. -> szpanowałem w Ordoniastym (pzdr Szym i Xarduś ;D), teraz jakoś weszło mi to w nawyk. Po prostu ładne i przyjemne dla oka, wytłuszcza zajebiste momenty trasy.

Co do 4. -> zakładam że to był Hock Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Santacruz
V.I.P.

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kiciak napisał:

moje uwagi:
1. nie wiem czy to mozliwe ale jak już się daje kamera z kokpitu kierowcy to kierownica moglaby się ruszac:D

To akurat moja traska Wink. Zauważ, że w TM kierowca (poza głową) jest nieruchomy. Nie znam się na modelowaniu w 3D, ale domniemam, iż dla osiągnięcia tego efektu winien być zbudowany odrębny model bolidu.

Powrót do góry
Kaktus
Doświadczony driver

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie wiem jakim cudem, ale właśnie robię filmik z tm i dosłownie co drugi efekt jest identyczny Happy. Intro mam bardzo podobne, animacje z czasami też bardzo podbne, i cały projekt szlag trafił Happy. 4 dni pracy na marne, trzeba zmieniać Happy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG  
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kaktus napisał:
Nie wiem jakim cudem, ale właśnie robię filmik z tm i dosłownie co drugi efekt jest identyczny Happy. Intro mam bardzo podobne, animacje z czasami też bardzo podbne, i cały projekt szlag trafił Happy. 4 dni pracy na marne, trzeba zmieniać Happy.

Ups Happy

Powrót do góry
Voj4k
Admin

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

film nawet niezły Wink przyznam poprawiasz się co do jakości Wink
Powrót do góry
Numer ICQ
iam
Admin Mniejszy

Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

k***a Lex, Ty mnie chcesz zmusić, żebym wrócił do robienia filmików? Happy Bo niestety, muszę jakoś podziękować za dedykację, pff...

A ode mnie nie będzie tak różowo, ha!

not.

Tak na serio: przejścia muzyki w miarę jakoś ogarnąłeś (ktoś mnie słucha, mh?), kamery na mini 01 nie poprawiłeś, za co minus ;] Twitche troszynkę niedopasowane (raz przy 2 bitach, raz przy 3, krótkie, dłuższe, tak jakoś... równomiernie powinno bardziej być imho. Czasy odpowiednie do noskill vida ;] Nawet od moich gorsze. Co do szarzyzny ekranu: znudziło się to już chyba wszystkim po AAE, trzeba coś nowego wykombinować ;] Jeszcze przejścia kamery musiałbyś ogarnąć (wiem, nie jest to łatwe, niestety ;f) bo osobiście mnie wkurza, jak kamera jest z przodu bolidu i przechodzi dopiero na tył (po zmianie kamery na wyścigu, czy coś takiego). Nie zawsze się to da ogarnąć, takie bugi w MT, co zrobić;p

Więc tak, jak napisałeś sam:
Cytat:
Nie bójcie się krytyki - dzięki niej robicie się coraz lepsi w tym co robicie.

Pokrytykowałem, ale widać, że z filmiku na filmik coraz to lepiej Smile 7/10 ode mnie solidne, ale co ja tam się znam ;]

Powrót do góry
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 19 stycznia 2010, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

iam napisał:
k***a Lex, Ty mnie chcesz zmusić, żebym wrócił do robienia filmików? Happy Bo niestety, muszę jakoś podziękować za dedykację, pff...

TAK

iam napisał:
Więc tak, jak napisałeś sam:
Cytat:
Nie bójcie się krytyki - dzięki niej robicie się coraz lepsi w tym co robicie.

Pokrytykowałem, ale widać, że z filmiku na filmik coraz to lepiej Smile 7/10 ode mnie solidne, ale co ja tam się znam ;]

Krytyka przyjęta :}

Powrót do góry
suV
Doświadczony driver

PostWysłany: 20 stycznia 2010, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

fajny filmik pozdrawiam

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
1X4rd451
Pirat drogowy

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 0:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

a mi tam się podobał środeczek z muzyczką dobrze dopasowaną . do tego co iam dodał ..... powiem ze faktycznie z muzyką nie trafiłeś ale ładnie ze starasz się coś nowego pokazać a to wcale nic łatwego ....

btw thx za końcówkę z pozdrowieniami ...

@ ajemku Smile z całym szacunkiem co do Twojego powrotu Happy

"nie strasz nie strasz bo się k**wa zesrasz" Very Happy czekam na filmik w Twoim wykonaniu ale nie taki z dupy w 1 dzień Smile ale taki pożądny Smile

Powrót do góry
iam
Admin Mniejszy

Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 2:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A tam cichaj... może jeszcze coś zrobię, nie wiesz ;p A nuż wpadnę na jakiś pomysł, ha! ;]
Powrót do góry
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 9:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

iam napisał:
A tam cichaj... może jeszcze coś zrobię, nie wiesz ;p A nuż wpadnę na jakiś pomysł, ha! ;]

Ale masz ich fchoy, tylko ci się nie chce, leniu Razz

Powrót do góry
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Powiem szczerze ze zajebisty filmik, pomimo tego ze nie lubię tego stylu muzyki to świetnie się komponuje z tego typu pracami, skila oceniać nie będę bo za wysokie progi na moje nogi Smile ale w ocenie 1-5 daje 4+ L)

Moja uwagę przykuły 2 rzeczy, pierwsza to widok z kokpitu co zajebiście wygląda, a drugi to chyba 5:55 i śruby na przednich oponach fajnie to wyglądało Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG  
NN~ Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ile razy słysze ta pierwsza piosenke to w refrenie przez Halame słysze słowa "Tak kazała mi ciocia" Happy

A filmik symapytaczny, w sam raz na przerwe między wkuwaniem kolejnych prezentacji z zarządzania, hehe

btw, serio starczy tylko minuta czarnego ekranu na początku, by można było ominac prawa autorskie na yt? (dobrze wiedzieć Very Happy )

Powrót do góry
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

PostWysłany: 22 stycznia 2010, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

[quote:7eb5351aaf="Pyszo"]btw, serio starczy tylko minuta czarnego ekranu na początku, by można było ominac prawa autorskie na yt? (dobrze wiedzieć Very Happy )

Kiedyś starczyło, dzisiaj już nie. Dostałem na mejla informację że mój film zawiera materiały należące do Sony Ent. i WMG Very Happy. Ale chyba zmienili zasady współpracy bo nie wycięli dźwięku Smile

(Dodano 23 stycznia 2010, 0:13)
Miałem powiedzieć, co z tym obracaniem się na przednich kołach...

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Trasy, Skiny, Filmy, Mody » Filmy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: