Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JarOo
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 381
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 0:40 Temat postu: |
|
|
O Tytoniu, że jest dobry świadczy fakt, ze w klubie wygrał rywalizację z reprezentantem Szwecji Isaksonem. Czemu muszą grać ulubieńcy Smudy, przyjeżdżają piłkarze na kadrę on rozdziela na pierwszym treningu koszulki kto będzie grał kto nie. Odwołuje treningi, więc zmiennicy nie mają większych szans, żeby powalczyć o skład, może w klubie dobra metoda, jak się widzi zawodników przez prawie cały rok, ale w reprezentacji nie za bardzo. O tym, że Smuda nie wystawi optymalnej personalnie reprezentacji było już wiadomo od dawna, ale miałem nadzieję, że chociaż optymalnie przygotuje drużynę do turnieju, z czego jest znany, a z tego co słyszałem co drugi dzień trening był odwoływany, a to zmęczenie, a to Tusk reprę odwiedził, a to co innego.
Powrót do góry |
|
 |
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 8:48 Temat postu: |
|
|
W następnej kolejce byłyby korzystne remisy dla nas. Naszych ze Sborną i Czechów z Grekami, potem znowu wielkie emocje o wyjście z grupy w meczu z 'pepiczkami', helleni nie ma szans z ruskimi.
Niemcy z Portugalią to będzie rzeź coś czuje...
apropo konkursu ze sport.pl to mi nie dodaje pkt za Dżagojewa, 14 ugrałem a ciągle mam 12 za ogół ;/
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ketrab

Ostrzeżeń: 1 Posty: 282
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 9:37 Temat postu: |
|
|
+1
A jeszcze wracając do Rosja-Czechy to tyle dobrze, że Ruski wygrały. Bo Czesi mają 0pkt i to daje nam nadzieję.
_________________ TrackMania - I jedziesz dalej!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piana
Ostrzeżeń: 1 Posty: 390
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
piana
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Seraphim
V.I.P.

Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 13:24 Temat postu: |
|
|
Skład Włochów z tego meczu:
Buffon (46. De Sanctis) - Bonucci, Barzagli, Balzaretti (53. Ogbonna), Maggio - Pirlo (68. Di Natale), Montolivo (62. Nocerino), Marchisio, De Rossi (62. Motta) - Cassano (70. Giovinco), Balotelli.
A tu powołani na euro:
Bramkarze: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain)
Obrońcy: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Barzagli (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino),
Pomocnicy:, De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus)
Napastnicy: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)
Chyba w takich głębokich rezerwach to nie zagrali.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzuB
Ostrzeżeń: 1 Posty: 401
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piana
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ketrab

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 15:36 Temat postu: |
|
|
Co do jutra - Hiszpania wygra. Włosi to już nie drużyna sprzed tych paru laty gdy byli mistrzami. Ale całego turnieju Hiszpania też nie wygra (mimo, że kibicuję im), bo mają bardzo osłabiony skład.
Wygra (moim zdaniem) Holandia. A może ktoś nas jeszcze zadziwi?
Co do dzisiaj - Holandia wygra z Danią, ale nie wyżej niż 5:0 ^^ Nie będą chcieli się przemęczać. A Portugalia vs. Niemcy -> 0:3? Portugalia jest słaba. W meczu towarzyskim przed Euro dostali 3:1 jak się nie mylę, a Ronaldo nie strzelił karnego. Nie jestem jego fanem ani Realu, ale myślę, że w swoim klubie radzi sobie dużo lepiej niż w reprezentacji. Dodatkowo powiem jeszcze, że czas i życiowa forma Ronalda powoli mijają...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzuB
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ketrab

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 17:28 Temat postu: |
|
|
Stres zrobił swoje ;p
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 17:54 Temat postu: |
|
|
ketrab napisał: |
Co do dzisiaj - Holandia wygra z Danią, ale nie wyżej niż 5:0 ^^ Nie będą chcieli się przemęczać. |
Noo jestem pod wrażeniem konsekwencji w kontrataku Danii o0. 1:0 i Holendrzy nie mają nic do powiedzenia w obronie, a w ataku nie wykorzystują swoich szans...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ketrab

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 17:59 Temat postu: |
|
|
1 Poł:
No cóż. Zbyt wysoko oceniłem Holendrów. Kto by pomyślał?
Robben - 18a minuta świetna akcja, ale Andersen (bramkarz Danii) czuwa. A potem ten cudowny gol! 25a minuta. Aż milo było to oglądać. Zwód dwóch obrońców Holandii i ole na ich bramkarza. 36a minuta - zabawa z Holandią i błąd Andersena, a potem słupek Robbena. Aż się wystraszyłem, że gol będzie (kibicuję Holendrom! ^^). 39a minuta - Strzał Affelay'a gdzie zabrakło ok. połowy metra. No i na koniec świetna akcja Holendrów w 43ej minucie Van Persi'ego, ale znowu bramkarz Duńczyków ratuje swoich.
Warto zauważyć, że ci, którzy dominowali - do 25ej minuty Holendrzy, później Duńczycy - wymieniali bardzo dużo krótkich podań i często grali z bramkarzem. No, jeszcze pochwalę Holandię, że ich gra w ofensywie była niczym Barcelony. Krótkie, szybkie podania, a na koniec miejsce do oddania strzału i... no tutaj nie było jeszcze gola. Defensywa Holandii dzisiaj nie pracuje. Wzięli wolne ^^
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzuB
|
|
Powrót do góry |
|
 |
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ketrab

|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 19:01 Temat postu: |
|
|
2poł.
Tak. mimo ostrej gry Holandii Dania zwyciężyła jak najbardziej zasłużenie.
50a minuta - Van Persie udeża, Andersen broni. 51a minuta - Mocny strzał w środek bramki Van Bomel'a, Andersen znowu broni! 52a minuta - Affelay uderza, ale piłka mija się z bramką (minimalnie). Ok. 70tej minuty Holandia ponownie długo atakuje, ale bez skutku. W końcu perfekcyja obrona sam na sam Andersena, będącego zaraz później sfaulowanego przez Van Persie'ego.
W całym meczu było widać bardzo dużo niedokładnych podań Duńczyków, ale obrona była nie do przebycia. Królem obrony Danii - Simon Kier. Podsumowywując: Dania ma powody do radości, Holandia do płaczu (przegrać najłatwiejszy mecz), a my do oglądania meczu Niemcy vs. Portugalia... obstawiam 3:1 dla Niemiec.
Tabela B grupy może wyglądać na końcu tak:
1.Niemcy
2.Dania
3.Holandia
4.Portugalia
Holandia prezentuje bardzo złą formę, ale jeszcze nie skreślajmy ich, ani nie promujmy Duńczyków, mimo że ja to zrobiłem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|