Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KD Fistashi
Pirat drogowy
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 8:40 Temat postu: Idiotyczny system punktowania |
|
|
Uważam, że system, na którym teraz opiera się tabela jest.. głupi ;/
Dlaczego? Już tłumacze.
Bo w każdym normalnym sporcie, najpierw liczą się WYGRANE MECZE, potem SETY/GOLE i kij wie co jeszcze, a potem dopiero wszelkiego rodzaju małe punkty.
A tutaj?
Dosyc dziwna sytuacja..
Dla przykładu:
Team |GT| grał dwa mecze, obydwa wygrał stosunkiem 2-1. Ale to nieważne, mecz to mecz.
Team EM grał dwa mecze, pierwszy - zresztą z drużyną |GT| - przegrał 1-2. Drugi wygrał 3-0. Ma wygrany jeden mecz, a pomimo to, jest przed (małe punkty) |GT|, które wygrało dwa mecze..
Jak dla mnie bezsens, a przecież ciągle możemy to zmienic.
Powrót do góry |
|
 |
P4G Wally
Team Poland

Pochwał: 1 Posty: 1346
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Khasius
ESWC.pl 2k8 winner
Pochwał: 1 Posty: 555
|
|
Powrót do góry |
|
 |
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 9:19 Temat postu: |
|
|
fistashi o ile pamietam były klotnie jaki mam być system pkt, wiec teraz to jakby się klocic o to ze PiS nielegalnie wygral wybory dla przykladu
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=HornET=
Pirat drogowy
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 9:19 Temat postu: |
|
|
Dlatego trzeba się starac do zera wygrywac.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
XP bulet
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 523
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 9:23 Temat postu: |
|
|
@ Fistashi
masz racje , pozostaje się tylko cieszyc ze miedzy innymi ja i wiele innych osob wybilo z glowy mor_olo to zeby liczyly się tylko male pkt, bo wtedy to dopiero sa cyrki, bo np wygrasz w meczów 2 z 3 map i nie wygrasz meczu, bo male pkt będą remisowe, pamietacie było tak w PL3, także jest lepiej niz w tamtej edycji :wink: i wtedy w ogole w tabeli to by było pojebane jakbys mial 3 mecze wygrane (teoretycznie np. po 2:1) a w tabeli tylko 3 pkt za 3 remisy, jak dla mnie to jest proste jak drut, zwyciestwo 3 pkt, porazka 0 pkt, ewentualnie 1 pkt i wtedy jest uczciwie.
_________________ jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1407
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 9:48 Temat postu: |
|
|
Ale on ma racje bo to jest troszke niesprawiedliwe
No ale coz..
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 11:15 Temat postu: |
|
|
sens tego, ze decuduja duze punkty, a nie wygrane, mial być wlasnie, zeby się walczylo o każda mape, z tego co pamietam.
wiec nawet jak jest już 2-0, to się oplaca walczyc o ostatni punkt.
racja, to nie jest liga, gdzie chodzi o wygrane mecze, ale o wygrane mapy.
teoretycznie team, który wygra wszystkie mecze 2-1 może nawet nie wygrac ligi, bo będzie mial 14 duzych punktów. inny team wygra 5 meczow 3-0, przegra 2 mecze 0-3, i ma 15 duzych punktów.
rzecz jest moim zdanjem nie jasna.
czy ten team który wygral wszystkie mecze zacieta walka 2-1 jest lepszy, czy ten który wygral 5 lekko 3-0 i przgral dwa 0-3?
mi osobiscie tez by się lepiej podobalo, jak by się liczyly wygrane mecze, ale regulamin stoi, i już w tej edycji nie powinnismy go zmieniac.
jak komus ta punktacja nie lezy, czego bym zrozumial, proponuje mu poprostu zmienic stosunek patrzenia na te lige, jako lige o wygrane mecze na lige o wygrane mapy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz.Z.
Doświadczony driver

Ostrzeżeń: 1 Posty: 143
|
Wysłany: 23 sierpnia 2007, 15:44 Temat postu: |
|
|
jakub napisał: |
teoretycznie team, który wygra wszystkie mecze 2-1 może nawet nie wygrac ligi, bo będzie mial 14 duzych punktów. inny team wygra 5 meczow 3-0, przegra 2 mecze 0-3, i ma 15 duzych punktów. |
Wiem, że się czepiam, ale logicznie myśląc team który wygrał wszystkie mecze 2-1 wygrał też 2-1 z tymi co wygrali 5 meczów po 3-0, więc raczej powinno być tak:
[quote=]inny team wygra 5 meczów 3-0, przegra 2 mecze 0-3 i 1-2, i ma 16 dużych punktów.[/quote]
Wiem, że nie gram w PL4, ale jest tak jak mówił jakub należałoby zmienić stosunek patrzenia na ligę. A jakby zmieniać, bo komuś się nie podoba, bo ten chce zmienić to inny tamto, to w końcu byłby większy syf niż w bur*elu.
_________________ http://s7.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=56182
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|GT| R1p
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 4 Posty: 1198
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Wally
Team Poland

|
|
Powrót do góry |
|
 |
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 24 sierpnia 2007, 8:28 Temat postu: |
|
|
ale jak zrobisz remis jak 3 mapy na mecz?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
XP bulet
Pirat drogowy

|
Wysłany: 24 sierpnia 2007, 8:31 Temat postu: |
|
|
Wally napisał: |
a wg mnie tak jak na ET jest najlepiej
Tam za remis dostaje się 2 pkt. ja proponuje na nastepny sezon przyjac punktowanie z ET, bo kiedyś mor olo zrobil podobne, ale troszke się roznilo - wygrana 2pkt, remis 1, porazka 0. a tam wygrana 3 lub 2, remis 2, porazka 0 lub 1 i jest git i odzwierciedla naprawdę sile teamu  |
bez sensu
najlepiej wygrana 3 remis 3 i porazka 3 :shock:
jak za remis może być tyle samo pkt co za zwyciestwo, a tym bardziej nie rozumiem jak mozna dac pkt za porazke, chore... wtesy nie ma znaczenia czy się wygra czy zremisuje bo tyle samo pkt, już mówilem najlepszy i klarowny uklad to: licza się tylko i wylacznie mapy (rundy tylko do tabeli w przypadku rownej liczby pkt) wygrana 3 pkt porazka o pkt, a nie ze ktos prawie przegral lub prawie wygrał
no własnie jak może być remis przy 3 mapach, to już najwieksza glupota jaka może być, no chyba ze licza się poszczegolne rundy ale to już najwieksze g*wno z mozliwych co pokazala poprzednia edycjia PL
ale ja tu tylko cukierki podaje... :wink:
_________________ jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
Ostatnio zmieniony przez XP bulet dnia 24 sierpnia 2007, 8:32, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] bax
ESWC.pl 2k7 winner

|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Wally
Team Poland

|
Wysłany: 24 sierpnia 2007, 8:38 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Wally napisał:
a wg mnie tak jak na ET jest najlepiej :Razz:
Tam za remis dostaje się 2 pkt. ja proponuje na nastepny sezon przyjac punktowanie z ET, bo kiedyś mor olo zrobil podobne, ale troszke się roznilo - wygrana 2pkt, remis 1, porazka 0. a tam wygrana 3 lub 2, remis 2, porazka 0 lub 1 i jest git i odzwierciedla naprawdę sile teamu :Wink:
bez sensu
najlepiej wygrana 3 remis 3 i porazka 3 :Shocked:
jak za remis może być tyle samo pkt co za zwyciestwo, a tym bardziej nie rozumiem jak mozna dac pkt za porazke, chore... wtesy nie ma znaczenia czy się wygra czy zremisuje bo tyle samo pkt, już mówilem najlepszy i klarowny uklad to: licza się tylko i wylacznie mapy (rundy tylko do tabeli w przypadku rownej liczby pkt) wygrana 3 pkt porazka o pkt, a nie ze ktos prawie przegral lub prawie wygrał :Mr. Green:
no własnie jak może być remis przy 3 mapach, to już najwieksza glupota jaka może być, no chyba ze licza się poszczegolne rundy ale to już najwieksze g*wno z mozliwych co pokazala poprzednia edycjia PL
ale ja tu tylko cukierki podaje... :Wink: |
nie wiem bulet o co ci chodzi, rozumiem ze cieszysz się z wygranej z nami ale taki s ystem jaki podalem jest miedzynarodowy i zupelnie nikt nie ma do niego pretensji. Mor Olo dal go w innym i wg mnie trochę gorszym wydaniu... Przeciez chodzi o walke. Zobacz na final ligi mistrzow Liverpool vs Milan, byloi 0:3, skończyło się 3:3, bo tam nie odbieraja prawa walki, ze jeśli przegra się pierwsza polowe to w drugiej sedzia pozwoli strzelic tylko 2 gole, bo w koncu pierwsza polowe lepiej gral Milan wiec Liverpool n ie zasluzyl na wygrana. Tak samo powinno być tutaj - liczy się walka
|
Powrót do góry |
|
 |
XP bulet
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |