Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Devik
Samochodowy prawiczek

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebik
Gangsta Mapper
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 772
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ADIo
Zaczyna szaleć na ulicach

|
Wysłany: 02 stycznia 2007, 15:14 Temat postu: |
|
|
Trasa jest bardzo średnia, ale nie zła jak na pierwszą. Bardzo podoba mi się pierwszy skok i loop, ale potem jest gożej. Nagle jest dzira, potem słupki, skok i znowu dziura. Potem gdy się pojedzie w lewo, jest wrong way. Dlaczego nie ma żadnego ostrzeżenia Następnie po wallride'dzie jest za duża luka. Potem na tym dużym loopie nie wiem jak jechać, ale jakoś przejechałem, tylko trochę niechlujnie . Pod koniec duży skok. Samochód, gdy wyskakuje obraca się i potem jest dachowanie no i dużo słupków na końcu i dziura.
Sprostowując:
Na początku można by dać chociaż jeden słupek, żeby nie wystarczyło jechać do przodu.
Warto by było zastosować zmianę kamery przed loop'em w MT, chyba, że nie umiesz.
Potem trzeba wykasować dziurę i słupki.
Następnie zakręt w lewo.
Między walride'em, a rampą zmniejsz lukę.
Zrobić loopa tak, żeby wiadomo było od razu co i jak.
Na wyskoku wykasować zniekształcenie, żeby samochód się nie obracał.
Potem usuńąć na końcu wszystkie słupki, dziury itp.
_________________ czyli Segregat0r
www.google.com/profiles/adamprucnal
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zeo
nawro

Pochwał: 2 Posty: 671
|
Wysłany: 02 stycznia 2007, 15:50 Temat postu: |
|
|
Ja też się wypowiem. Po "opowiadaniu" o trasie i daniu oceny od tego momentu będę też dawał krótkie podsumowania na plus i minus.
A więc trasa raczej typowa jak na pierwszą. Nie zachwyca zbytnio, ale ma i niedopracowania i szczególne chwile. Nie próbuj rozpoczynać trasy od skoku, w którym trzeba hamować, TrackManiacy są przyzwyczajeni do PF Startów (starty, na których wystarczy trzymać klawisz strzałki w górę by jechać dalej). Później ta pętla, no ja w jednej w swoich tras też umieściłem podobną, ale sądzę że ta jest łatwiejsza, przyjemniejsza i lepiej zaplanowana. Ale potem... eh te pułapy, słupy... i dołożyć do tego nierówności na drodze... Ale potem, wybór drogi, moim zdaniem dobry pomysł, udowodnił, że nie zawsze wygodniejsza droga jest dobra. No i ten wallride, no również dość ciekawy, chociaż trudny, nie widziałem nigdy rozgałęzienia ścianki w takim stylu. No i ta luka pomiędzy wallridem a rampą jest zdecydowanie za duża. Później ten zeskok też jest mało udany, lepiej umieszczać skoki, na których się nie skręca, no i na widoczną drogę. Późniejsza kombinacja pętli była niezła, mam gdzieś jak dobrze pokonałem ostatnią pętlę w kombinacji, ciągle było nieźle. No i meta... o co chodzi z tymi kawałkami drogi? No i znowu pułapy, za bardzo trzeba zwalniać żeby ukończyć tę trasę. Nie ma MediaTrackera, może to i nawet dobrze, bo krew mnie zalewa jak w trasie jakiegoś nowicjusza w robieniu tras widzę jakieś zbędne, żałosne, nieefektowne tekściki typu "We have a problem" i kamery "Orbital". Nazwa trasy jest jak najbardziej na miejscu.
Moja ocena : 51/100% (musisz się jeszcze trochę postarać)
Podsumowanie na plus : Cóż, niełatwo opanować technikę robienia ciekawych pętli i wallride'ów już za pierwszym razem.
Podsumowanie na minus : Chyba wiem, kto robił trasy do Verizon Tournamenta.
Powrót do góry |
|
 |
Devik
Samochodowy prawiczek

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|GT| R1p
Lubi ostrą jazdę