Wysłany: 04 listopada 2008, 20:26 Temat postu:
Jak ja niecierpie testów na IQ polegających na klikaniu w jakieś beznadziejne obrazki.. Więc jak ktoś nie ma smykałki do maty i skojarzeń to jest głąbem? Bez sensu.. i na dodatek płatne.
Jak ja niecierpie testów na IQ polegających na klikaniu w jakieś beznadziejne obrazki.. Więc jak ktoś nie ma smykałki do maty i skojarzeń to jest głąbem? Bez sensu.. i na dodatek płatne.
To wcale nie jest matma. IQ czyli twoja inteligencja - to jest 100% na inteligencje _________________
Wysłany: 04 listopada 2008, 20:50 Temat postu:
LooKaSh napisał:
Maybe. napisał:
To wcale nie jest matma. IQ czyli twoja inteligencja - to jest 100% na inteligencje
No tak, ale kłania się geometria w pewnym stopniu.. no i skojarzenia. Umysły humanistyczne zazwyczaj mogą tego nie pojmować, ale nie powiesz chyba, że to oznacza, że nie są inteligentni
Ja studiuje ekonomie, więc to dla mnie nie problem. Ale bardziej preferuję pytania na inteligencję typu: co jest cięższe, kilo kamieni czy kilo piór? Statek ma 128 łokci, ile łokci ma kapitan tego statku? Itp. Większa zabawa przy tym jest i beka
Kiedy żołnierz może uzyc broni? Po co żołnierz nosi spodnie? eeeeee, IQ jest fajne dopóki nie musisz dawać kasy na wynik... A te obrazki to logiczne myślenie, umiejętność wyszukania powiązań najczęściej... Uważam to za test baaardzo prosty, jeśli ma się chwile czasu... Swego czasu robiłem jeden o 4 w nocy z Dżejkobem, i nie było trudno. humany też moga rozwiązać, bo w końcu jest potrzebna dobra wyobraźnia :] _________________
Już raz suwakowi coś tłumaczyłem, nie mam zamiaru robić tego jeszcze raz, poszukaj sobie. _________________ "I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless