Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 11 lutego 2016, 19:29 Temat postu: [ODNALEZIONO] Zaginął 40-letni mężczyzna, lubiący... |
|
|
Akcja dla nieistniejącego CSI: TMPL. Jak w tytule, zaginął mój przyjaciel, ok. 40-letni mężczyzna, wzrost 172 cm, rysopisu brak, zachowało się jednak jedno jego zdjęcie, które widnieje obok. Ostatnią osobą, która go widziała, był ojciec małoletniego wówczas Mateusza B. Podobno zdjęcie zostało wykonane zaraz po tym, gdy mój przyjaciel zachowywał się nadzwyczaj przyjaźnie w stosunku do małoletniego, będąc pod wyraźnym wpływem alkoholu. [more]
A na serio, ten dziad nie daje znaków życia od ponad 3 lat. Ostatnio coraz częściej pytacie mnie, czy mam do niego jakikolwiek kontakt - nie, nie mam. Tzn. mam - telefon, maila, profil na FB, ale on wszystko ignoruje. Zdaje się, że ostatni był Bax, który na PGA 2013 twierdził, iż kilka miesięcy wcześniej Jakub odebrał od niego telefon. I to właśnie Bax najbardziej zmotywował mnie do tego, żeby zacząć poszukiwania. Na niewiele się to jednak zdało. Co do tej pory zostało ustalone:
- nr telefonu: 0049 176 ... 2000
- nr GG, zapewne od wielu lat nieaktywny: 187620
- Profil na FB
- osoby, które były u niego w domu: mor_olo (nie ma kontaktu, nie zna adresu, zna tylko okolicę jego domu), ja (okolicę pamiętam wyśmienicie, natomiast totalnie gubię się w nazwach dzielnic i ulic Berlina i nie mam pojęcia, gdzie to mogło być), SykeS (brak kontaktu - napisałem do niego na GG)
- co do tej okolicy: jadąc z miasta, na jego ulicę skręcało się w lewo, nie było nigdzie parkingu, samochody stawały wyłącznie po prawej stronie tej ulicy; bloki także były po prawej stronie i między nimi był jakiś maluteńki plac zabaw; z kolei po drugiej stronie ulicy był kawałek (nie pamiętam, jak duży) terenów zielonych, przy czym na samym początku stał stół do ping-ponga
- z trzech głównych stacji w Berlinie (Hauptbahnhof, chyba Ostbahnhof i Gesundbrunnen) najbliżej do jego mieszkania było z tej ostatniej
- mieszkał w bardzo taniej dzielnicy, płacił chyba 220 za tę swoją klitkę; w okolicy mieszkali praktycznie sami starsi ludzie
- wydaje mi się, że nazwa ulicy rozpoczynała się literą "Z", ale głowy nie daję
- nie ma oczywiście żadnej pewności, że nadal tam mieszka, tym bardziej, że pewnie ma pracę, a może i kobietę, więc jest całkiem prawdopodobne, że przeniósł się gdzie indziej
Śledztwo ma na celu ustalenie adresu zaginionego po to, aby zrobić mu nieoczekiwany wjazd na chatę. W przypadku niepowodzenia, zadowolimy się samą wiadomością od zaginionego.
Zadania do wykonania:
1. Skontaktowanie się z SykeSem (lub chociaż ustalenie jego tożsamości, link do FB, cokolwiek), może coś wie - na GG już do niego pisałem
2. Poszukanie i próba skontaktowania się z osobami, które mieszkają/mieszkały w Berlinie i mogły mieć z nim kontakt (np. Hischpan lub z innymi, u których zachodzi prawdopodobieństwo utrzymywania z nim kontaktu (może Bogdan?)
3. Próba wyłudzenia czegokolwiek od Oddo (skontaktuję z nim zaraz po opublikowaniu tego newsa)
4. Pomysły, jak inaczej można się do niego dostać?
5. W przypadku niepowodzeń w punktach 1-4, próba kontaktu z którymś z jego znajomych z FB?
BARDZO PROSZĘ O POMOC W ODNALEZIENIU MOJEGO PRZYJACIEL!A!!!
Ostatnio zmieniony przez [POL] ShaDDy dnia 23 lutego 2016, 18:08, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 12 lutego 2016, 21:15 Temat postu: |
|
|
OK
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] bax
ESWC.pl 2k7 winner
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 23 lutego 2016, 18:00 Temat postu: |
|
|
czesc,
daje znać, ze żyje i mam się nie zle.
u mnie jednak wiele się zmienilo. mam stala kobiete i pracuje somedzielnie w kierunku redaktorskim, co nie zawsze jest latwe i oznacza wiele pracy nieraz za fryko. przed prawie trzema latami także calkowicie przestalem pic alkohol i palic papierosy, z czego jestem zbyt dumny.
oczywiście pamietam trackmanie i zwiazanych z nia ludzi, nie mam jednak w ogole czasu, aby się jakokolwiek informowac, co się w swiecie gier dzieje. także, jak pewnie u wielu z was, zainteresowania się zmienily i szczerze mowiac, jak już mam czas, wole zajmowac się innymi rzeczami.
jak mysle o starych dniach trackmanii, to obok tych wszystkich fajnych chwil na lanach, najbardziej dziwie się, jak powaznie traktowano niektore tematy i ile niepotrzebnych afer o nie było. oczywiście pamietam klutnie ze scrapplerem i inne dziwne wydarzenia. musze powiedziec, ze z dystansu wydaje mi się to smieszne i w zwiazku z tym przepraszam za wszystkie bzdory z mojej strony. do nikogo nie mam pretensji i cieszylbym się, jakby tez do mnie nikt nic nie mial. faktu, ze oddo uwaza mnie za "germanski dziad i ch**" chyba jednak już nie dam rady zmienic
pozdrawiam baxa, którego bardzo milo pamietam i shaddyego, z ktorym mialem chyba najwiecej do czynienia w trackmanii i od którego się dowiedzialem, ze zaginelem, ale który także pomogl mi z haslem na tmpl, którego oczywiście już nie pamietalem.
także pozdrawiam "stara ekipe" mata, brzerza, khasiusa, holusa, gawrona, lecha, dertasa, szopka, coofa, sykesa, diavela, marte, meg, reda, jareckiego, balagana, szafe, robota, basera, scrapplera, oddowicza, radusa, slowika, maxera, thevipa, lewego, wizzarda, mor_olo, najwiekszego fana P.O.D. kingusa i wszystkich innych, z którymi mialem da czynienia na dobre i na zle.
pozdro dla pol, tcw, ps, p4g, fm ...kurde, sorry, wiecej teamów nie pamietam
jednoczesnie z pozdrowieniami proszę o zrzumienie, ze na facebook patrze 3-4 razy w roku, w sumie tylko jak musze. także ogolnie przez email i na tmpl nie będę w ogole albo bardzo rzadko odpowiadac/zagladac.
ps: jedna prosba, shaddy. jak się pracuje samodzielnie, klienci nieraz szukaja informacje o Tobie przez google. ze wysylaniem zdiec, gdzie trzymam piwo i papieros nie mogę powiedziec, zebys mi pomagal. także wypisany adres emailowy nie jest zbyt pomocny. jakbys wiec mogl te dwie rzeczy zkasowac w tym ogloszeniu zaginienia, bylbym ci wdzieczny.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] brzerzanin
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
Wysłany: 29 lipca 2016, 0:33 Temat postu: |
|
|
Jakub napisał: |
czesc,
daje znać, ze żyje i mam się nie zle.
u mnie jednak wiele się zmienilo. mam stala kobiete i pracuje somedzielnie w kierunku redaktorskim, co nie zawsze jest latwe i oznacza wiele pracy nieraz za fryko. przed prawie trzema latami także calkowicie przestalem pic alkohol i palic papierosy, z czego jestem zbyt dumny.
oczywiście pamietam trackmanie i zwiazanych z nia ludzi, nie mam jednak w ogole czasu, aby się jakokolwiek informowac, co się w swiecie gier dzieje. także, jak pewnie u wielu z was, zainteresowania się zmienily i szczerze mowiac, jak już mam czas, wole zajmowac się innymi rzeczami.
jak mysle o starych dniach trackmanii, to obok tych wszystkich fajnych chwil na lanach, najbardziej dziwie się, jak powaznie traktowano niektore tematy i ile niepotrzebnych afer o nie było. oczywiście pamietam klutnie ze scrapplerem i inne dziwne wydarzenia. musze powiedziec, ze z dystansu wydaje mi się to smieszne i w zwiazku z tym przepraszam za wszystkie bzdory z mojej strony. do nikogo nie mam pretensji i cieszylbym się, jakby tez do mnie nikt nic nie mial. faktu, ze oddo uwaza mnie za "germanski dziad i ch**" chyba jednak już nie dam rady zmienic
pozdrawiam baxa, którego bardzo milo pamietam i shaddyego, z ktorym mialem chyba najwiecej do czynienia w trackmanii i od którego się dowiedzialem, ze zaginelem, ale który także pomogl mi z haslem na tmpl, którego oczywiście już nie pamietalem.
także pozdrawiam "stara ekipe" mata, brzerza, khasiusa, holusa, gawrona, lecha, dertasa, szopka, coofa, sykesa, diavela, marte, meg, reda, jareckiego, balagana, szafe, robota, basera, scrapplera, oddowicza, radusa, slowika, maxera, thevipa, lewego, wizzarda, mor_olo, najwiekszego fana P.O.D. kingusa i wszystkich innych, z którymi mialem da czynienia na dobre i na zle.
pozdro dla pol, tcw, ps, p4g, fm ...kurde, sorry, wiecej teamów nie pamietam
jednoczesnie z pozdrowieniami proszę o zrzumienie, ze na facebook patrze 3-4 razy w roku, w sumie tylko jak musze. także ogolnie przez email i na tmpl nie będę w ogole albo bardzo rzadko odpowiadac/zagladac.
ps: jedna prosba, shaddy. jak się pracuje samodzielnie, klienci nieraz szukaja informacje o Tobie przez google. ze wysylaniem zdiec, gdzie trzymam piwo i papieros nie mogę powiedziec, zebys mi pomagal. także wypisany adres emailowy nie jest zbyt pomocny. jakbys wiec mogl te dwie rzeczy zkasowac w tym ogloszeniu zaginienia, bylbym ci wdzieczny. |
Umawialiśmy się 100 lat temu, ze pójdziemy na piwo!
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
CzuB
Ostrzeżeń: 1 Posty: 400
|
Wysłany: 19 stycznia 2020, 1:24 Temat postu: |
|
|
zamknij ryja
|
Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 09 kwietnia 2020, 1:52 Temat postu: |
|
|
CzuB napisał: |
zamknij ryja |
Grzeczniej CzuB, bo bana zarobisz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] brzerzanin
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 02 lipca 2020, 2:37 Temat postu: |
|
|
Przepraszam bardzo, ale za co ostrzeżenie? Co to ma znaczyć?
Anyway - nowa TMka dzisiaj wyszła, ktoś coś? Jak za starych, dobrych, lat?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] gawron.
Doświadczony driver
|
Wysłany: 05 stycznia 2022, 23:42 Temat postu: |
|