Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Trackmania Rankings

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 25 lutego 2009, 22:36    Temat postu: Trackmania Rankings Odpowiedz z cytatem  

Liczę na pewien odzew w tej kwestii, więc się postarajcie. Wink

Na początek link: http://tm-rankings.com

Trackmania Rankings to taka sympatyczna strona, gdzie przechowywane są wyniki wszystkich większych i wielu mniejszych turniejów rozgrywanych w TMNF i TMUF. Jak sama nazwa wskazuje, prowadzi też rankingi najlepszych drużyn i graczy na podstawie wyników, które są w bazie danych serwisu... ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że serwis ten posiada sporą bazę danych nie tylko o turniejach, ale też o drużynach i zawodnikach - można sobie np. prześledzić większość kariery takiego Frostbeula, zobaczyć gdzie grał, co wygrywał itd. Ba, można zobaczyć osiągnięcia każdego gracza, jeśli tylko znajduje się w bazie danych.

O co więc mi chodzi? Otóż o to, że informacje o polskich graczach i turniejach są na żałosnym poziomie. Myślę, że dobrze byłoby to zmienić, tym bardziej, że polska scena rośnie w siłę z miesiąca na miesiąc.

Wyników polskich turniejów jest bardzo mało, raptem eliminacje do ESL Major Series, ostatnie PGA i PL7, ale wyniki kolejnych imprez będą tam już podawane szczegółowo, moja w tym głowa. Problemem jest baza danych graczy i zespołów.

Zawodników przypisanych do drużyn jest niewielu, a niektórzy przypisani są nieprawidłowo. Można to łatwo naprawić - wystarczy podać w odpowiednim miejscu skład swojej drużyny według podanego wzorca. Po co to robić? Choćby po to, by pokazać, że Polacy w TM są zorganizowani nieco lepiej niż Słowenia czy inna Macedonia. Wink

Co trzeba zrobić?
- Po pierwsze się zalogować. Do zalogowania potrzebne jest podanie loginu w TM i tzw. community code, który łatwo można uzyskać podając swój login i hasło w TM tu: http://official.trackmania.com/tmf-communitycode (jak widać, formularz ten jest na stronie trackmania.com, więc kradzieży konta nie trzeba się raczej obawiać).
- Teraz możemy już uaktualnić skład swojej drużyny. Póki co w bazie danych są tylko, o ile się dobrze orientuję, uczestnicy PL7 i TL2 oraz #p~S i |GT|.
- Inne drużyny mogą poprosić o stworzenie swojej na tm-rankings.com, jeśli jakikolwiek z ich graczy był kiedykolwiek sklasyfikowany. Ten warunek na pewno spełnia NAR dzięki udziałowi Lewego w kwalifikacjach do EMS; czy ktoś jeszcze - nie wiem. Przydałoby się przy tym, by to właśnie ten sklasyfikowany gracz ową prośbę wystosował.
- Udajemy się zatem na odpowiednie podforum (dostępne dopiero po zalogowaniu), poprzez Forums -> Trackmania Nations Teams Modifications. Tam są podane wzory tematów zawierających prośby zarówno zmiany składu, jak i stworzenia nowej drużyny. Wszystko oczywiście po angielsku. Jak ktoś nie rozumie, mogę pomóc. Smile Zmiany w składzie może zgłosić chyba ktokolwiek z danego teamu, ale jeśli jego login już jest w bazie danych (tzn. był sklasyfikowany), tym lepiej.
- Ostatni myk jest taki, że należy podać też login każdego gracza dodawanego do składu. Proszą również o daty dołączenia, ale tutaj nic się nie stanie, jeśli trochę pozmyślacie (oczywiście jeśli jesteście w stanie podać w miarę prawdziwe daty, tym lepiej).

Chciałbym, żeby ktoś się tym jednak przejął, bo denerwuje mnie, gdy widzę takiego Jareckiego nie przypisanego do teamu, a mor_ola w RBF. Smile Oferowałem już adminom tm-rankings, że podam im te składy, ale oni chcą, by każdy team dbał o siebie, zadbajcie więc. Wink Póki co pełny skład ma P4G, prawie pełny PGS, szczątkowe TCW i FF; reszta jest pusta lub prawie pusta.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG  
Numer ICQ
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69

PostWysłany: 25 lutego 2009, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

pomijajac to ze ranking jest tyle samo wart co ten Szynpola, to może jednak warto się pokazac, tym bardziej ze przybywa u nas turniejow. Ja tam wiekszosc loginow PGSu- mam z PITMC wiec duzym problemem to nie będzie akurat Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG MSN Messenger 
Numer ICQ
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 26 lutego 2009, 6:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mnie najbardziej ciekawi jakie rbf ma hasło, bo nikt z nas tego nie ustawial
Powrót do góry
°XX DiabloS_CRB
Pirat drogowy

PostWysłany: 26 lutego 2009, 7:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nas też dręczy to arcytrudne pytanko ^^

Powrót do góry
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 26 lutego 2009, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Hasła dla każdej drużyny są generowane losowo i zobaczyć mogą je tylko ci, którzy już do danej drużyny należą (po zalogowaniu w Controls -> My Teams -> najechać myszką na nazwę teamu). W przypadku RBF: namówcie mor_ola albo moZo, żeby się tam zalogowali; w przypadku XX: nie da rady, musicie to zrobić tak, jak napisałem w pierwszym poście. Smile

Powrót do góry
Numer ICQ
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 26 lutego 2009, 18:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

TOP 4 w Polsce
Trackmania Nations
Pos. Nat. Tag. Team. Points. Var.

1 X-FI Fear Factory.X-Fi 166 X-FI : 140
+ Bob : 7.68 (I2)
+ Prezes : 7.68 (I2)
+ Bob : 3.84 (N2)
+ Metex : 3.36 (N2)
+ MaxeR : 2.72 (N2)
International rank :
2009-01-01 rank 1
2009-02-01 rank 1

2 RBForever Right Back Forever 116 peXg : 104
+ moZo : 0.22 (I3)
+ moZo : 4.64 (I4)
+ mor_olo : 3.52 (N2)
+ moZo : 2.08 (N2)
+ mor_olo : 1.45 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 2
2009-02-01 rank 2

3 TCW Team Cioci Wiesi 105 TCW : 104
+ Chybe : 0.29 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 3
2009-02-01 rank 3

4 D-Link PGS D-Link PGS 73 D-Link PGS : 40
+ Lechu : 11.2 (I1)
+ Khasius : 10.4 (I1)
+ Shadow : 3.96 (I3)
+ Shadow : 3.04 (N2)
+ Hack : 3.77 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 4
2009-02-01 rank 4
coś dziwny ten rank :?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
[POL] Diav3l
Emerytowany Admin

PostWysłany: 26 lutego 2009, 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Hmmmm ktoś mnie tam wpisał jako Diavel, ale ja mam nick Diav3l, i robi mi to ogromną różnice.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG  
Voj4k
Admin

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 27 lutego 2009, 7:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja mam tak samo niekiedy piszą Vojak a nie Voj4k Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG  
Numer ICQ
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: