Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
«RH» NBlast
Moderator

|
Wysłany: 24 sierpnia 2009, 19:47 Temat postu: Republika Herbaciana City Project |
|
|
NBlast presents:
Republika Herbaciana City Project
Stało się. 2 czerwca Republika Herbaciania i X-Treme X-Drifters łączą siły w walce o najwyższe miejsca w turniejach na polskiej scenie Trackmanii. Jednak Republika jako miejsce wcale nie znikła. Znajdująca się w Herbacianej Dolinie miasto, stało się jednym z dwóch ośrodków mieszkaniowych graczy Extremalnych Herbatek (Drugim jest XX Island).
Nareście. Po 4-miesięcznej pracy jestem gotów zaprezentować wam moje dzieło. Jest to pełniwymiarowa, prawdziwa i przebadana genetycznie Republika Herbaciana. Traskę tworzyłem je jeszcze na długo przed wspólną fuzją, więc było już za późno na radykalne zmiany. Dlatego trasa stała się swoistym "muzeum" teamu Republiki Herbacianej. Informuje też że jest to dopiero pierwsza z dwóch planowanych tras-miast (drugim będzie miasto XXów).
Download:
> Paczka A
Zawiera: Główną trasę: XX » Republika Herbaciana ; Preloader oraz 12 tras towarzyszących wydzielonych z oryginału.
Trochę instruktarzu: najpierw musicie uruchomić preloader. Dzięki temu ściągniecie całą potrzebną muzykę i obrazki, bez czekania już w samej trasie.
> Paczka B
Zawiera: Główną trasę i Preloader
To samo co wyżej, tyle że bez tras towarzyszących.
> Paczka C
Zawiera: Wszystko co paczka A, tyle że od razu wyposażona w wszelkie potrzebne mediapliki.
Osobiście nie polecam tej paczki, gdyż w czasie testowania często nie uwalniała mnie od ściągnięcia jednego utworu i znaków. Dla tych co zdecydują się na tą wersją, polecam jeszcze na chwilę wejść do Preloadera, aby "dograć" resztę plików.
> Lista Adresowa RHC
Lista wszystkich obiektów w Republice - idealna jeżeli szukasz danego miejsca.
Co Republika oferuje zwiedzającym?
Nad Republiką pracowałem tak długo, bo chciałem w niej umieścić dużo więcej atrakcji niż w normalnej trasie. Co można więc z moim tworem zrobić?
a) Zwiedzanie - Republika to nie tylko parę pozlepianych ze sobą bloczków. Znajdują się w niej m. in. domy tych co dla Republiki jeździli. Do każdego można wjechać i poczytać krótki opis danej osoby pióra Bilusia (dostępny tak gdzie przed nazwą miejsca znajduje się szary wskaźnik). Można też odwiedzić parę miejsc znanych z dawnego forum, gdzie narodziła się Republika.
b) Zdobywanie osiągnięć - To nie żart. Na tej trasie zaimplementowałem popularne aczki. Osiągnięć do zdobycia jest 6 i każde z nich odblokujemy wykonując pewne zadanie. Oto lista osiągnięć do zdobycia:
1) Doktor Wilson - Znajdź Lvl8 Oriona i przesiedź w nim 20 sekund
2) Mokra Jazda - Osiągnij prędkość 19 węzłów na wodzie lub pod wodą
3) Wyskok na Miasto - Wyskocz z prędkością 200kmh z dachu Oriona
4) Włamanie - Dostań się na prywatny ratuszowy ogródek Bilusia i Loxa
5) Lvl 5 - Odnajdź Level 5 Oriona
6) - Znajdź ciekawy banner wokół terenu republiki
c) Zabawa terenowa - czyli po prostu ukończenie trasy. Aby to zrobić, wystarczy przejechać przez 6 checkpointów rozłożonych po całej Republice (punkt w uniwersytecie się nie liczy) i wrócić na metę. W każdym momencie mozna podejżeć lokalizację checkpointów w punkcie informacyjnym. Dla tych co wykonają to zadanie czeka outro.
d) Trasy towarzyszące - Korzystając z Republiki stworzyłem 12 różnych tras wydzielonych na jej terenie. Jeżeli tylko masz na to ochotę możesz przejechać się po nich, jeżeli tylko je ściągnąłeś
e) Dediznak - 5 z 12 tras towarzyszących RHC to trasy o GP Republiki Herbacianej. W samej republice znajduje się megatablica z wynikami. Trafiają na nie najlepsze czasy Dedimanii z każdego typu trasy. Więc jeżeli chcesz być widocznym przez innych - walcz o pierwsze Dedi!
Notka: Dediznak ma tendencje do nie odświeżania się. Poczekaj chwilę lub opróżnij folder cache Trackmanii (C:\documents and Settings\AllUsers\Dane Aplikacji(folder ukryty)\Trackmania\cache) aby się odświeżył
Twórcy:
NBlast - Główna konstrukcja, MT, znaki specjalne i trasy towarzyszące
Biluś - Opisy miejsc i osób, betatesting i wsparcie
Mtik - Betatesting
Outsider - Betatesting
Keycam - Pierwotny pomysł
Tomek0055 - Serwer FTP
Floccus - serwer konkursowy (patrz poniżej)
Dziękuję wszystkim zaangażowanym w ten projekt
Konkurs/Turniej
Korzystając z premiery RHC postanowiłem zorganizować konkurs opierający się na trasce. Informacje o nim przekaże, za chwilę w odpowiednim wątku TUTAJ. Zapraszam do udziału
Ostatnio zmieniony przez «RH» NBlast dnia 26 sierpnia 2009, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szynpol
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 24 sierpnia 2009, 21:23 Temat postu: |
|
|
już to pisałem, ale powtórzę: NBi, jesteś wielki.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach

|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Egzegezy
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 1 Posty: 333
|
Wysłany: 24 sierpnia 2009, 21:34 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za willę z basenem i sklep z cegłami.
Wyszło świetnie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Bilus
Moderator

Ostrzeżeń: 3 Posty: 1172
|
|