[GŁOS] Najlepszy klan

Najlepszy klan

Poll ended at 26 January 2009, 20:08

D-Link PGS
37
36%
HardPlay
5
5%
Team Cioci Wiesi
51
50%
Fear Factory X-Fi
9
9%

Total votes: 102

DiabloS_CRB
Pirat drogowy

[GŁOS] Najlepszy klan

Post by DiabloS_CRB »

Fefan ja Ci urwę jajca za tego Diablosa... >.>

a na temat

XX powaaahhhhhhhhhhhh ^.^

potem fajni są TCW ^^

ale głos poszedł na PGS bo nie stawiałem na fajność a jednak co osiągnęli
Image
Image
Image
Coof
Osiwiał za kierownicą

[GŁOS] Najlepszy klan

Post by Coof »

A dla mnie sprawa jest bardzo prosta. Ja nigdy nie upominam osób piszących "klan". Definicją klanu jest "grupa ludzi wzajemnie się popierających, związanych jakąś ideą". To chyba tu idealnie pasuje. Jak można rozróżniać coś na klany i teamy nie wiem. Mówicie, że nie może być klanu Ferrari, tylko team i dlatego w TrackManii są teamy. Ja sądzę, że to głupota. W każdym przypadku, gdy w e-sporcie jest zespół graczy to tworzą oni klan. Gamingi są także nazywane MULTIKLANAMI. Słowo team to w tym przypadku wyraz równoznaczny. Operuje ono na wszelkiego rodzaju portalach e-sportowych itd.

Takie jest moje zapatrywanie na te sprawę. Hej.
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

[GŁOS] Najlepszy klan

Post by Jakub »

Coof wrote:A dla mnie sprawa jest bardzo prosta. Ja nigdy nie upominam osób piszących "klan". Definicją klanu jest "grupa ludzi wzajemnie się popierających, związanych jakąś ideą". To chyba tu idealnie pasuje. Jak można rozróżniać coś na klany i teamy nie wiem. Mówicie, że nie może być klanu Ferrari, tylko team i dlatego w TrackManii są teamy. Ja sądzę, że to głupota. W każdym przypadku, gdy w e-sporcie jest zespół graczy to tworzą oni klan. Gamingi są także nazywane MULTIKLANAMI. Słowo team to w tym przypadku wyraz równoznaczny. Operuje ono na wszelkiego rodzaju portalach e-sportowych itd.

Takie jest moje zapatrywanie na te sprawę. Hej.
coof i wszyscy inni, ktorzy lubia nazywac się w tmn klanem
http://en.wikipedia.org/wiki/Clan
tu pisze, co to sa klany.

jak wielu ludzi uzywa to slowo w esporcie, to jeszcze dawno to nie znaczy, ze każdy (a najbardziej nie gracz gry racingowej) powinien robić tak samo.

poza tym nawet w esporcie już ciegle wiecej jest uzywane slowo "team", bo ludzie zaczynaja powoli zauwazac bzdure wyrazu "clan" w zwiasku z esportem (choć w jakiś rpg "clan" może nawet lepiej pasuje).

cytat z wikipedii
Examples of professional teams are: SK Gaming, wNv Teamwork, Fnatic, MeetYourMakers and Complexity.

Teams can be observed playing professionally in the CGS, Championship Gaming Series, the first Professional league to offer every player a payroll of $75,000 each year.
Locked

Return to “Polish TM Awards 2008”