PAD vs. Klawiatura

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)

Wybieram

Klawiatur?
77
81%
PAD'a
18
19%

Total votes: 95

Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

PAD vs. Klawiatura

Post by Jakub »

ja kiedyś gralem jedna reka (bo tak jakby lezalem na sofie i klawa tez gdzies na sofie lezala), nie umialem drifta i szukalem alternatywe.
kupilem pada takiego jak do playstation.
palac spadal z analoga, wiec gralem parę razy na "krzyzyku".
potem tak mnie palec bolal z krzyzyka, ze dalem sobie spokoj z padem.

kupilem sobie duży stol jako biorko i już gram na siedzaco a nie na lezaco na sofie z jedna reka i teraz lewa reka sluzy naciskaniem hamulca :)

EDIT: w grze jedna reka bez drifta az tak zle sobie wcale nie radzilem, ale to strasznie zalezalo od trasy. na pewno nie jest to powazna alternatywa.
mor_olo
RoKsTaR

PAD vs. Klawiatura

Post by mor_olo »

To ty już umiesz tego drifta ? Bo ponoć wtedy miałem mnie bez problemu pokonać :)... nadal czekam ^^
*... i wszystko jasne.
glooooooooooch!
Zaczyna szaleć na ulicach

PAD vs. Klawiatura

Post by glooooooooooch! »

mor_olo wrote:
nomercy wrote:
rival wrote:O nieszczęście! w moim padzie nie zrobie driftu... Próby kończą się wyłączeniem slinkina w bolidzie.. Jak sobie z tym radzicie?
IMO Analog odpada..

Ja skręcam na krzyżaku, gazuje na którymś z przycisków po prawej stronie pada a hamulec ustawiam na dolnym klawiszu z tyłu ponieważ tak się ręka dopasowuje, że tak jest najwygodniej.Co do wibracji to nie musiałem nic ustawiać...
To właśnie dzięki analogowi masz to lepsze sterowanie, trzeba się tylko przyzwyczaic...
Spróbuje i tak jak mówisz aczkolwiek narazie bardziej problemy mam z ogólnym ogarnięciem jazdy ( power drift to pestka ale z driftami narazie cięzko :D )
mor_olo
RoKsTaR

PAD vs. Klawiatura

Post by mor_olo »

nomercy wrote:
mor_olo wrote:
nomercy wrote:
rival wrote:O nieszczęście! w moim padzie nie zrobie driftu... Próby kończą się wyłączeniem slinkina w bolidzie.. Jak sobie z tym radzicie?
IMO Analog odpada..

Ja skręcam na krzyżaku, gazuje na którymś z przycisków po prawej stronie pada a hamulec ustawiam na dolnym klawiszu z tyłu ponieważ tak się ręka dopasowuje, że tak jest najwygodniej.Co do wibracji to nie musiałem nic ustawiać...
To właśnie dzięki analogowi masz to lepsze sterowanie, trzeba się tylko przyzwyczaic...
Spróbuje i tak jak mówisz aczkolwiek narazie bardziej problemy mam z ogólnym ogarnięciem jazdy ( power drift to pestka ale z driftami narazie cięzko :D )
Mi podobnie jak większości ogarnięcie pada zajęło miesiąc, więc jak będziesz miał jakiś odpoczynek od meczów to się tym zajmij ;)

Co do krzyzaka to raz ze straszni rani kciuk, dwa jest zwykle plastikowy, analogi przynajmniej u mnie sa gumowe więc w meczach o wysoką stawkę masz peewność ze ci się nie zesliznie palec ;)
*... i wszystko jasne.
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

PAD vs. Klawiatura

Post by Jakub »

mor_olo wrote:To ty już umiesz tego drifta ? Bo ponoć wtedy miałem mnie bez problemu pokonać :)... nadal czekam ^^
owszem, już umiem, ale musze go jeszcze "udoskonalisc".
już w PITMC może się spotkamy, mor_Olo :)
rival
Jeździ konno

PAD vs. Klawiatura

Post by rival »

Jak włączyc wibre, ktoś mi powie czy otworzyc temat w pomocy "Jak włączyc wibtrator?" :D
Umiecie grać samymi analogami i robić przynajmniej namiastke driftu, boja już tak :p
Master
Pirat drogowy

Re: PAD vs. Klawiatura

Post by Master »

rival wrote:Dla niezorientowanych PAD to takie coś nowego czym można zastąpic klawe i sterowac samochodzikiem w grze.
Po tej wypowiedzi na pewno każdy by wiedział co to pad xD Wybieram klawiaturę, gdyż jest wygodniejsza.
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
wasciu
Jeździ konno

PAD vs. Klawiatura

Post by wasciu »

a to się da grać na innej kamerze niz 1 ? ;o ta ruszajaca się to ejst no comment ... 0 wyczucia auta ;o

gram na klawie, palce + nadgarstek po kilku godzinach do wyrzucenia ... of kors gram na 4 strzalkach only :D
Image
Image
Image
Timiko4
Jeździ konno

PAD vs. Klawiatura

Post by Timiko4 »

Image
Legenda:
GAZ
Hamulec
Skęty
Do CP
Vibra on/off
Restart
Przełącznik skrętów (analog/przycisk)

Tak to u mnie jest :)
Gram na cam 2
Image
FRED
Street shaman!

PAD vs. Klawiatura

Post by FRED »

Jak widać uzytkowników klawy jest wiecej - ja tez naleze do tej grupy ;p
Od jakichś 10 lat mam klawe microsoftu - od połowy stycznia br pykam na Reclusie - wszystko śmiga elegancko! Gaz i skrety na strzałkach. Hamulec na [A] i mozna szaleć ;)
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Grono
Pirat drogowy

PAD vs. Klawiatura

Post by Grono »

ja mam tak samo jak kolega wyzej :)
FRED
Street shaman!

PAD vs. Klawiatura

Post by FRED »

ja myślałem, ze Groniacz operujesz padem :F
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Grono
Pirat drogowy

PAD vs. Klawiatura

Post by Grono »

to było do postu timiko, nie wiedzialem ze napiszesz posta 1min wczesniej :P
phoinix0r
Jeździ konno

PAD vs. Klawiatura

Post by phoinix0r »

jak już majkel wspomnail uzywam klawiatur ktore do tego stopnia mecze ze musze zmieniac co 2 tygodnie na nowa. ostatnio kupiłem sobie pada logitecha tego o klase nizej od LOGITECH Rumblepad 2 ale jestem już chyba za bardzo do klawy przysposobiony...
jak dla mnie klawa jest lepsza byleby zaczeli jakieś tytanowe produkowac zeby się nie rozpier****tak szybo:D

frostbeule uzywa własnie LOGITECH Rumblepad 2 :) i to on wygrał ESWC 2008
Tere Fere
LECHU
Team Poland

PAD vs. Klawiatura

Post by LECHU »

powiuem lepiej:
cale top3 ESWC 2008 jezdzi na padach: frost xeno i lign
dopiero 4ty Carl jezdzil na kalwie

i 6ty Pezi tez na klawie zapieprzal
ale carl mial jakieś takie na rence pozakladane nie wiem jak to się nazywa takie pewnie zeby się nie nadwyrezyly
Image
kipruto
Samochodowy prawiczek

PAD vs. Klawiatura

Post by kipruto »

A ja mam takie pytanie co do pada do ty co nim grają. Czy wszystkie trasy jeździcie na gałce czy są jakieś na których lepiej grać strzałkami?
oddowicz
Team Poland

PAD vs. Klawiatura

Post by oddowicz »

no tylko analog :) jak mam smigac na kursorach z pada to wole już grać na klawie
Image Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”