New Age Racers rekrutuje!

Wszystko powiązane z klanami/drużynami
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

Kaktus wrote:Maximum = maksymalny z tego co wiem maksymalny bardziej się odnosi do starań czyly max = najlepszy czas jaki robisz a minimum czyli minimalna ilość umijętności teamów. Jeżeli piszecie maximum to wychodzi na to że ten kto ma lepszy czas już do was dołączyć nie może ;/
musze jednak jeszcze coś napisac, bo z szafa na TS się kluce już chyba od paru lat o to, ze on jak jedzie na minusie zawsze mowi ze ma plus.
dla szafy, jak mowi "plus", to oznacza ze ma przewage nad najlepszym czasem

blad logiczny w tej mysli polega poprostu na tym, ze niektorzy kojarza plus z czyms lepszym, a minus z czyms gorszym.
jednak tu chodzi o czas, i czym szybciej się dojedzie, wiec czym mniej czasu potrzebowalo się na przejazd, tym lepiej.
temu minus lub minimum w zwiazku czasem jest lepsze, ALE
nie zmienia to faktu ze czas się liczy z pozytywnymi liczbami, wiec jak ketchup pisze maksymalnie xx.xx, to ma racje, bo ktos ma zrobić nie wiecej niz xx.xx.
on wyraznie napisal "czas maximum xx.xx", a nie wysilek czy skill maximum.

a dla naszych mlodszych użytkowników i dla szafy (33 letni stary dziad) może tak:
jak mama (dla szafy: zona) wam mowi, ze macie pozprzatac pokoj i dodaje, ze macie na to maxymalnie 30 minut, to chyba nie zleje wam dupy, jak zrobicie to szybciej.

podsumowujac mozna powiedziec, jeżeli chodzi o czas, to maxymum jest gorna granica i trzeba się w nia zmiescic lub szybciej zkonczyc.

rozumiem jednak, ze także mowi się "w meczu z np GracekH minimalnie musisz zrobić 53 sec", i chodzi o to, ze ktos ma zrobić taki albo lepszy czas, aby wygrac.
jednak logicznie jest to blad, bo ktos ma na mysli minimalny wysilek, skill, a nie minimalny czas miezony w sekundach, minutach itp.
oczywiście i tak każdy chyba zrozumie o co biega.

a teraz przepraszam team NAR za kolejny offtop, a może nawet ontop, bo jednak chodzilo tu o wytlumaczenie zmagan teamu NAR w rekrutacji nowych graczy.

pozdro szafa :)
Last edited by Jakub on 21 April 2009, 12:23, edited 1 time in total.
SZ@FA
Samochodowy prawiczek

Post by SZ@FA »

NO QWA I TYM SPOSOBEM MUSZE się ZALOGOWAC I NAPISAC NA JAKIMS FORUM Z DUPY :p

JAKUB ....... ZAMKNIJ JAPE STARY DZIADU !!!!!!! :twisted:

(Dodano 21 kwietnia 2009, 12:45)
TAAA I JESZCZE TY PRZECIWKO MNIE BRUTUSIE :shock:
W SUMIE TO CHCE JESZCZE JEDNO .... CAŁA TA SCENA JEST O d*pie MARYNIE A NIE O TRACKMANI..... I CO QWA GROZISZ MI :lol:

(Dodano 21 kwietnia 2009, 12:47)
A ODNOSNIE CAPSA ... JA JESTEM SLEPY DZIAD I NIE WIDZIE MNIEJZYCH CZCINEK WIEC proszę O WYROZUMIALOSC MŁODZIKI 8)
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

jakub myslalem, ze to oczywiste dla kazdego gracza :O
Szampon
Doświadczony driver

Post by Szampon »

Uprzejmie proszę o zakończenie tematu o max i min. Jakub przepięknie wytłumaczył i już wszystko jasne. Dziękuje.
Image
Post Reply

Return to “Klany/Drużyny”