Still Alive vs. Still Alive
Pomysł na topic wzięty z polskiego forum TF2
Który z tych motywów muzycznych bardziej wam się podoba?
Lisa Miskovsky "Still Alive" - Główny motyw z Mirror's Edge'a
http://www.youtube.com/watch?v=SzmUde_EK5Y&feature=fvst
Jonathan Coulton "Still Alive" - Główny motyw z Portala
http://www.8-bitarmy.com/media/350/Stil ... ypography/
Obie piosenki były w napisach końcowych swoich gier i obie są dość znane. Tylko który "Still Alive" jest lepszy?
Który z tych motywów muzycznych bardziej wam się podoba?
Lisa Miskovsky "Still Alive" - Główny motyw z Mirror's Edge'a
http://www.youtube.com/watch?v=SzmUde_EK5Y&feature=fvst
Jonathan Coulton "Still Alive" - Główny motyw z Portala
http://www.8-bitarmy.com/media/350/Stil ... ypography/
Obie piosenki były w napisach końcowych swoich gier i obie są dość znane. Tylko który "Still Alive" jest lepszy?
- PlayerGrid
- Doświadczony driver
Osobiście przeszedłem jedynie Portala, lecz od dawna posiadam obydwie piosenki na swoim twardzielu. Szczerze mówiąc, to nie umiem zdecydować, która jest lepsza... Ta z ME jes taka bardziej neutralna, natomiast ta z Portala jest napisana bardziej pod grę. Jednak obydwie podobają mi się ~~ po równo.
Moim zdaniem lepszy jest motyw z ME. Idealnie pasował do gry.
Brzmienie pierwszej wersji idealne na eurowizję.
Druga lepsza.
Druga lepsza.
Ja także grałem i przeszedłem tylko Portala. Przesłuchałem przed chwilą Still Alive z ME i jednak bardizej podoba mi się to z Portala. Może przez to, że nie grałem w ME a tylko Portala? Bardziej rozumię klimat i fabułę Portala, co za tym idzie bardziej "dociera" do mnie Still Alive z Portala. Tak czy siak chodzi tu o samą muzykę a nie fabułę czy grę. Ta z ME nie przypada mi do gustu; nie mój styl. Z Portala jest taka oryginalna, taka inna. Bardziej mi się podoba. Głos na Still Alive z Portala. 
Ciekawy temat
.
Ciekawy temat
Last edited by kamyl on 10 May 2009, 11:53, edited 1 time in total.
http://united.tm-exchange.com/main.aspx ... 05652#auto
// to tylko prowizorka, na wiecej nie mam czasu niestety - Yard
Portal jakos tak brzmi jak piosenka przedszkolaka, zadnych wiekszych emocji, jakiś plastikowy glos, dzwieki tez takie bebarwne.
Natomiast muzyczka z ME ma jakiś klimat, fajne motywy muzyczne z dobrymi przejsciami, fajny glos. Czy ja wiem czy na eurowizje, ja w tym odnajduje coś alternatywnego, nie jest to typowa pioseneczka.
Ja ogólnie jak większosc rzeczy w zyciu slucham dla emocji, w tej muzyczce z ME odnajduje wiecej emocji wiec ME>Portal
Natomiast muzyczka z ME ma jakiś klimat, fajne motywy muzyczne z dobrymi przejsciami, fajny glos. Czy ja wiem czy na eurowizje, ja w tym odnajduje coś alternatywnego, nie jest to typowa pioseneczka.
Ja ogólnie jak większosc rzeczy w zyciu slucham dla emocji, w tej muzyczce z ME odnajduje wiecej emocji wiec ME>Portal
*... i wszystko jasne.
nie mozna porownywac 2 roznych piosenek o 2 roznych motywach do 2 roznych gier i do 2 roznych klimatow
to tak jakby porownywac wisnie z czeresniami czy jablka z gruszkami
3 opcja, bo tego nie mozna porownywac
to tak jakby porownywac wisnie z czeresniami czy jablka z gruszkami
3 opcja, bo tego nie mozna porownywac
ja jestem za portalem, bo po przejsciui gry taka muzyka daje sentyment... olo - wiesz o co chodzi
WoG jest najlepszym przykladem...

No tak ale Wog'a soundtrack jak puscisz bez znajomosci gry to tez odpadasz, w tym portalu to jakiś jeden słaby indie rockowy motyw w tle, naprawdę słaby, no i glos który mi kompletnie nie lezy, zadnych przejsc zeby stworzyc jakieś emocje, jak dla mnie to to jest "mniej niż nic"Majkel wrote:ja jestem za portalem, bo po przejsciui gry taka muzyka daje sentyment... olo - wiesz o co chodziWoG jest najlepszym przykladem...
*... i wszystko jasne.
Głos jest taki jaki był w grze. Podczas przechodzenia kolejnych map gadał taki bot (że tak to ujmę). Miał podobny głos do tego co jest w piosence. W Still Alive jest troszeczkę bardziej naturalny, choć aby nie tracić klimatu jest taki "robotowy". Taki Portal
.
http://united.tm-exchange.com/main.aspx ... 05652#auto
- OrdonekQ7
- Moderator
Oczywiście, że piosenka Lisy. Budowała świetny klimat podczas gry. 

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Jakby ta piosenka była na eurowizji, to by wygrała ;d.Brzmienie pierwszej wersji idealne na eurowizję.
Wyjątkowo się zgadzam. Oglądałem fragmenty z gry z tą piosenką w tle... i tak jakoś mi pasuje. I się podoba.Natomiast muzyczka z ME ma jakiś klimat, fajne motywy muzyczne z dobrymi przejsciami, fajny glos. Czy ja wiem czy na eurowizje, ja w tym odnajduje coś alternatywnego, nie jest to typowa pioseneczka.
Z dwojga złego lepiej w tę stronę. Głos na ME.

[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
-
Mały
- Zaczyna szaleć na ulicach
w portala nie grałem, a w me nie podobała mi się muzyka. ogolnie to obie nie w moim typie, ale ta z me lepsza 
- Ludwik
- Zaczyna szaleć na ulicach
Z Portala lepsza
Jest specyficzna, ale wlasnie dzięki temu jest, hmm, fajna? ;P
Mi po przejściu Mirror's Edge piosenka pasowała. Pasuje klimatycznie po prostu, a o t w muzyce chodzi