DEBIL, NIKT, g*wno, ŚMIEĆ, NIEDORAJDA

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Chmielu
Doświadczony driver

Post by Chmielu »

Przepraszam ale nie bylem w temacie i zaczne od poczatku
Iam piszesz ze kolega gdyby mogl cofnac czas poszedlby bo liceum. Hmm nie wiem co lubi i co by chciał robić pozniej ale powiem to po sobie. Sam chodzilem do liceum z mysla dobrze wyksztalci itd no niby elitarne i "najlepsze" w moim mieście, po nikad się zgadza matura zdana jednak zawsze mnie krecily samochody, mechanika itp do samochodowki mnie rodzice nie pusciulu i dobrze bo pewnie bym zszedl na psy, nigdy nic nie wiadomo może bym się uczyl dobrze albo wpadl w zle towarzystko, ale powiem tak:
studiuje bo tak trzeba i poszedlem na kierunek Mechanika i Budowa Maszyn, czyli to co lubie, jeden powie co to tam rysujesz kilka czesci, walki tuleje nic trudnego ja odpowiem tak, zapraszam na ten kierunek by się samemu przekonal jak to jest i naprwde jeżeli ktos jest po technikum ma o wiele latwiej i tu zgadzam się z Maby.
Sccrap mowisz ze studiowac oczywiście i ja zachecam bo to wazne, a bez wyksztalcenia nici z praca i przyszloscia, tylko ze jeżeli trafia się na takich ludzi --> wielcy doktorzy ktorzy lubia się znecac nad studentami i dupia ich jak chca to naprawdę żyć się odechciewa i tu dziekuje osoba ktore mnie wspieraly
jak u mnie studia przebiegaja zapie niziemski ale nie o to chodzi bym się skarzyl, siedze kuje i nie mam co odpuszczac bo bym nie przeszedl a dopiero co zaczymam czasami chce się rzucic to w piz.. ale jednak nie chce się ciagle harowac w robocie trzeba tez i miec jakieś perspektuwy na przyszlos a studia je daja ;)
i polecam uczyc się matmy i fizy na pewno dużo daja tym bardziej jak ktos chcialby pojsc na kierunki inzynierskie

Kyzzn dobrze piszesz bardzo wkur jest to jak ktos sobie olewa a pozniej albo daj notatki pozycz zeszyt, zrób zdjecia az biala goraczka bierze ale tez trzeba i czasem pomoc jeżeli ktos nie wie nie ma pojecia jak zrobić zadanie czy sprawozdanie to dlaczebo mialby nie pomoc? Czasem az litosc się bierze na takich glupkow ;/

jezyki bardzo potrzebne i wazne na pewno się przydadza w przyszlosic ale w moim przypadku to kompletna klapa no nie umiem się nauczys i przyswoic, zaluje jednego ze może za mało poswiecalem czasu na nauke, by powtorzyc z lekcji slowka itd teraz kuleje i załuje, a rodzice powtarzali ucz się powtorz sobie i teraz szkoda ze nie posluchalem, myslalem a co tam mam czas jeszcze zdarze, a tu lipa, także nie popelnajcie takich bledow!

i lepiej sobie odpuscic czasem jakieś imprezy chlanie do upadlego (oczywscie wszystko dla ludzi ale z umiarem) a wziac się trochę pouczyc, ogolnie przyjalem tak ze mam wyje na kogos kto na mnie mowi ze jestem kujon siedze w domu i nigdzie nie wyjde, po prostu wiem co będzie przyszlosciowe a piwa się jeszcze napije z zyciu nie raz ;)

chwytajmy się wszystkigo co może nam pozniej pomoc w znalezieniu pracy, roznie szkolenia czy dodatkowe zajecia bardzo się przydaja jeżeli oczywiście ktos ma takie mozliwosci, czas itp
Jarecki
Pirat drogowy

Post by Jarecki »

Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

to się nazywa pójść w krzaki z tematem :D
Jarek btw nie ma może gdzieś wykonania tego przez 50 centa? 8), taki Candy Shop mit Fantazja! :P
...
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

Co do studentów co ni nie robią.....
Są 2 możliwości:
1. Ma już z góry zaplanowane życie (ciepła posadka u Tatusia, wujka etc.)i potrzebuje tylko papierka.
2. i tak życie to zweryfikuje. Mi od studiów minęło już parę latek i widać co osiągnęli Ci zaangażowani w naukę i ci co olewali. Na szczęście w większości przypadków osoby te olewające trafiają jako podwładni do mądrzejszych od siebie i szybko dają się poznać. Bez obaw, nasze życie od nich nie zależy:)

o do Cobhama.. masz jak dla mnie idealną postawę. W wielu przypadkach Ci co się nie uczyli widzą jako karierę zawodową tylko pozostanie na studiach jako asystenci itd. I każdy wie, że i wykładowcy są często debilni i najzwyczajniej szkoda czasu na ich słuchanie skoro samemu więcej się nauczysz.

Co do studiów na przykład w Irlandii...
Na 4 miliony obywateli ilość osób z wyższym wykształceniem to promil. Oni zazwyczaj i tak emigrują do USA. Tu nauczyciele w szkołach nie potrzebują mieć magistra! Wystarczy koledż kierunkowy, jak dla mnie porażka.
U nas studia = 4 lata i absolutorium. Nie każdego stać na ostatni, piaty rok magisterki (koszt około 1000euro miesięcznie). Zazwyczaj pracodawcy fundują tym w których warto inwestować. Całkiem praktyczne podejście do sprawy by rynek nie był zawalony pseudo magistrami.

A dzisiaj to w ogóle jest środa i muszę iść budzić dzieci, córę do szkoły. Dzisiaj PE więc dresik:P
Miłego dnia życzę All:)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Mnie tam wystarczylo zrozumienie przedmiotu na cwiczeniach czy wykladach, a nie jego nauczenie się poprzez wkuwanie ciagu wyrazow. Jest to kolosalna roznica. dzięki temu nie potrzebowalem poswiecac niewiadomo ile czasu na nauke. Nie dostawalem dzięki temu piatek, bo akurat ocena najmniej mnie interesowala. Efekt taki, ze do kazdego kola czy egzaminu uczylem się jedynie 2-4h na dzień przed. również nie podchodzilem przez to, jakby to moglo się wydawac, wedlug zasady ZZZ (u nas akurat było to 4Z).
Najlepsze jest to, ze mimo tego wszystkiego, po paru latach wiedzialem znacznie wiecej, niz ludzie spedzajacy tygodnie na nauce i zarywajacy nocki, dla których najwazniejsze było nauczenie się dokładnie regulki i zaliczenie na 5.

Nauka owszem, ale tylko przy umiejetnym uczeniu się, bo zawalanie glowy rzeczami niepotrzebnymi na dluzsza mete nie ma sensu.
Image
mat154
V.I.P.

Post by mat154 »

Zakuc Zaliczyc Zapic Zapomniec ?? :P:P:P
Image
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

zapic ;)
*... i wszystko jasne.
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

u Mor Ola teraz "4 razy Z" to: zapic zapic zapic i zapic...
Image
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”