problem z połączniem

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Post Reply
mariuszosw
Jeździ konno

problem z połączniem

Post by mariuszosw »

Witam wszystkich :) od paru dni nie mogę się połączyć z tm online :( nie grzebalem ani w ustawieniach gry ani w kompie, wyłączanie zapory i antywira nic nie daje. Łącze się z netem przez inernet ASDL ( z neostrady ). W czasie włączenia gry pojawia mi się komunikat ,, nie jesteś online" Gdy chce zrobić aktualizacje pojawia mi się komunikat ,, Sprawdzenie aktualnie TMForever nie powiodło się. Failed in call to httpSendRequest, Error:2 dzięki z góry za pomoc :)
Kosz to poezja, Streetball finezja, wsad radością ten sport miłością.
Minokon
Samochodowy prawiczek

problem z połączniem

Post by Minokon »

ja mam ten sam błąd, i też mam neostradę ;/

może kto pomóc??
wyłączyłem zaporę ale to nic nie dało
=VND=
Doświadczony driver

problem z połączniem

Post by =VND= »

wyłączenie zapory windowsa nic Ci nie da, musisz odblokować porty.
Start->Panel Sterowania->Zapora Systemu Windows->Wyjątki->Dodaj Port
nazwa dowolna, numer portu 2350 i Ok. Jeszcze raz Dodaj Port nazwa dowolna, numer portu 3450 i znów OK.
Minokon
Samochodowy prawiczek

problem z połączniem

Post by Minokon »

nie działa ;/
dodałem oba porty ale i tak się nie chce połączyć, jest to samo
mariuszosw
Jeździ konno

problem z połączniem

Post by mariuszosw »

gdy mialem kiedyś ten problem zrobilem jak radzi kolega wyzej czyli panel sterowania - centrum zabezpieczen - zapora systemu windows - wyjatki - dodaj port - w nazwie tm - nr portu 2350 i ok pozniej znow dodaj port w nazwie tm2 i nr portu 3450 i zadziałało
Kosz to poezja, Streetball finezja, wsad radością ten sport miłością.
Dantes
Jeździ konno

problem z połączniem

Post by Dantes »

Słuchajcie tez miałem taki problem jak (tez mam NEO) przyczyna tego nie tkwi w portach ale (wyczytałem to na niemieckim forum :P) w Internet explorerze nie jestem informatykiem wiec powiem tylko że IE się rozłącza z netem przez co TM nie widzi połączenia. rozwiązanie jest proste odpal IE i połącz się z netem. Gdzieś jeszcze można było ustawić automatyczne połączenie w IE jednak nie pamiętam gdzie :P

Sposób sprawdzony działa w 100% i w 100% IE jest przyczyna waszego problemu
ziomq
Doświadczony driver

problem z połączniem

Post by ziomq »

nie no zal.... mam neta z dialogu i tez musze wlaczyc IE zeby się polaczyc, nie wiem kogo powinni zastrzelic microsoft czy nadeo...
Image
Image
devt
Doświadczony driver

problem z połączniem

Post by devt »

heh a ja myślałem że IE już dawno przeszedł do lamusa :P ludzie nie korzystajcie z tej shit przeglądarki
polecam FF lub opere :)
Image

Image
Dantes
Jeździ konno

problem z połączniem

Post by Dantes »

deVt wrote:heh a ja myślałem że IE już dawno przeszedł do lamusa :P ludzie nie korzystajcie z tej shit przeglądarki
Właśnie o to chodzi że z niej nie korzystamy ale instaluje się wraz z Windowsem :p wiec tak czy siak jest na dysku. Kiedy korzysta się z Opery lub FF wszystko smiga pięknie i ładnie ale z bliżej nie znanych mi przyczyn IE się odłącza i nie można grać w TM dosłownie 5 min temu miałem ten problem :P
Gobis
Lubi ostrą jazdę

problem z połączniem

Post by Gobis »

deVt wrote:heh a ja myślałem że IE już dawno przeszedł do lamusa :P ludzie nie korzystajcie z tej shit przeglądarki
Zawsze mnie zastanawialo co widzicie w FF :roll: Przeciez to beznadziejna przegladarka i w dodatku wolniejsza od IE.
Master
Pirat drogowy

problem z połączniem

Post by Master »

Leon wrote:
Zawsze mnie zastanawialo co widzicie w FF :roll: Przeciez to beznadziejna przegladarka i w dodatku wolniejsza od IE.
Mi jakoś śmiga dużo szybciej, jest wygodniejsza i funkcje są mądrze przemyślane. Poza tym są fajne dodatki do niej jak np. AdBlock czy YT Downloader (YT Downloader w FF 3.5)
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
Post Reply

Return to “Pomoc”