Zapisy do eliminacji TrackMania na WCG rozpoczęte !
[teaser=http://www.tmpl.info]http://www.gameaxis.com/img/blog/1668/I ... logo_b.jpg[/teaser]
W poniedziałek, 6 lipca rozpoczęły się zapisy zawodników do eliminacji w dyscyplinie TrackMania Nations Forever, jednej z konkurencji polskiej edycji olimpiady sportów elektronicznych World Cyber Games.
[more]Pierwsza tura eliminacji TrackMania Nations Forever rozpoczyna się już w środę, 8 lipca i potrwa do 19 sierpnia. Wtedy wyłoniona zostanie pierwsza para zwycięzców. Zapisy zawodników do I tury trwają tylko dwa dni, 6 i 7 lipca.
To pierwsza z czterech tur eliminacyjnych w TrackManii. Jednocześnie 6 lipca ruszają zapisy do pozostałych trzech tur rozgrywek, które trwać będą kolejno od 22 lipca do 8 sierpnia, od 5 do 16 sierpnia i od 19 do 30 sierpnia.
Ilość graczy w eliminacjach jest praktycznie nieograniczona, dlatego każdy chętny może spróbować swoich sił. Wystarczy zarejestrować się na stronie www.wcg.com.pl na kolejną turę rozgrywek eliminacyjnych.
Oczywiście przy rejestracji podajemy ID (Nick) : login z tm !
W poniedziałek, 6 lipca rozpoczęły się zapisy zawodników do eliminacji w dyscyplinie TrackMania Nations Forever, jednej z konkurencji polskiej edycji olimpiady sportów elektronicznych World Cyber Games.
[more]Pierwsza tura eliminacji TrackMania Nations Forever rozpoczyna się już w środę, 8 lipca i potrwa do 19 sierpnia. Wtedy wyłoniona zostanie pierwsza para zwycięzców. Zapisy zawodników do I tury trwają tylko dwa dni, 6 i 7 lipca.
To pierwsza z czterech tur eliminacyjnych w TrackManii. Jednocześnie 6 lipca ruszają zapisy do pozostałych trzech tur rozgrywek, które trwać będą kolejno od 22 lipca do 8 sierpnia, od 5 do 16 sierpnia i od 19 do 30 sierpnia.
Ilość graczy w eliminacjach jest praktycznie nieograniczona, dlatego każdy chętny może spróbować swoich sił. Wystarczy zarejestrować się na stronie www.wcg.com.pl na kolejną turę rozgrywek eliminacyjnych.
Oczywiście przy rejestracji podajemy ID (Nick) : login z tm !
Last edited by TheViP on 06 July 2009, 13:05, edited 1 time in total.
ja mam takie pytanie czysto teorytyczne
czy wygranie eliminacji= obowiazkowa obecnosc na finalach?

Jak dla mnie o wiele za mało miejsc do offline, jednak gra offline jest zupełnie inna niż ta u siebie w domu, a szkoda. Nie można jeszcze zmienić tego regulaminu? : (
No chyba sobie żartujesz, oczywiście że tak.Outsid3r wrote:ja mam takie pytanie czysto teorytyczneczy wygranie eliminacji= obowiazkowa obecnosc na finalach?
Fistashi wrote:Jak dla mnie o wiele za mało miejsc do offline, jednak gra offline jest zupełnie inna niż ta u siebie w domu, a szkoda. Nie można jeszcze zmienić tego regulaminu? : (
Mianowicie w jakim punkcie zmienić ?
Zmienić w takim punkcie, że zamiast tylko 8 osób mających prawo do grania w finałach offline, tych osób było 16 albo może i więcej. I jeszcze jedno - punkt o nagrywaniu dem z meczów - czy to naprawdę konieczne? Czy nie wystarczy żeby administrator nagrywał mecz? Trudno mi sobie wyobrazić sytuacje w której każdy gracz nagrywa mecz - ja np. tego nie będę robił, ponieważ będzie mi lagował komputer i gra będzie niemożliwa (tak, u mnie każda uruchomiona aplikacja to problem dla procesora : /).
Oczywiście to tylko moje stanowisko.
(Dodano 06 lipca 2009, 12:54)
A - i jeszcze jedno - mianowicie tryb cup w daleszej części rozgrywek ( w grupach ), nie mówie że on mi przeszkadza, ale w żadnym większym turnieju się go nie stosowało (poprawcie mnie jeśli się myle
) i obawiam się że dla części graczy będzie to problem. Ale to tylko taka dygresja.
Ogólnie chwali się, że czegoś takiego się w ogóle podjęto, gratulacje i powodenia w organizacji, sam już się zapisałem
Oczywiście to tylko moje stanowisko.
(Dodano 06 lipca 2009, 12:54)
A - i jeszcze jedno - mianowicie tryb cup w daleszej części rozgrywek ( w grupach ), nie mówie że on mi przeszkadza, ale w żadnym większym turnieju się go nie stosowało (poprawcie mnie jeśli się myle
Ogólnie chwali się, że czegoś takiego się w ogóle podjęto, gratulacje i powodenia w organizacji, sam już się zapisałem
Na finały jedzie 8 osób, nie można dać więcej - taki wymóg organizatora głównego.
A co do regulaminu, to już mnie shadow molestował - chodzi o nagranie przejazdu z TIME ATTACK - eliminacji do drabinki, zeby zweryfikować poprawność przejazdu.
Co do fazy grupowej - tam będę ja albo inny admin na serwerze i będziemy oglądać wiec luz
Co do trybu CUP - tak narzuciło WCG.com więc tym bardziej nie mamy nic do gadania
A co do regulaminu, to już mnie shadow molestował - chodzi o nagranie przejazdu z TIME ATTACK - eliminacji do drabinki, zeby zweryfikować poprawność przejazdu.
Co do fazy grupowej - tam będę ja albo inny admin na serwerze i będziemy oglądać wiec luz
Co do trybu CUP - tak narzuciło WCG.com więc tym bardziej nie mamy nic do gadania
Last edited by TheViP on 06 July 2009, 12:55, edited 1 time in total.
Aha, no więc wszystko jasne - rozumiem i dzięki za odpowiedź. Jeszcze raz powodzenia 
jest taka opcja jak zapisz powtorke
i wtedy nie potrzeba ani gamecam ani fraps
ta opcja zapisuje wszystkie twoje przejazdy, nie tylko ostatni
ta opcja zapisuje wszystkie twoje przejazdy, nie tylko ostatni
Last edited by envy on 06 July 2009, 13:01, edited 1 time in total.
No wiem wiem, ale myślałem że chodzi o nagrywanie całego meczu ;D
- DiabloS_CRB
- Pirat drogowy
a ja mam pro elo pytanie ^^ Czy mozna się zapisac do wszystkich 4 grup? ^^ czy tylko 1 ?

jezelio chodzi ci o tury diablos top mozna brac w kazdej po kolei
seq opcja zapisz powtorke zapisuje ostatnia przejechana powtorke z dojechania do mety lub kilka co się nie ukonczy;lo trasy- jakos tak ale to bardzo pomieszane jest i tak z zapisywaniem tych repow
sry za bledy
seq opcja zapisz powtorke zapisuje ostatnia przejechana powtorke z dojechania do mety lub kilka co się nie ukonczy;lo trasy- jakos tak ale to bardzo pomieszane jest i tak z zapisywaniem tych repow
sry za bledy

SIema, wystarczy się zarejestrowac wybrac TM potem się zalogowac i to wsio?
a czyli z tego co wynika z regulaminy gracze poniżej 18 roku zycia maja miec jakas zgode rodzicuf [?]

...która jakimś wielkim problemem chyba nie jest 
- DiabloS_CRB
- Pirat drogowy
LECHU - jak nie masz 18 to bierzesz zgode rodziców - easy
zapisalem się, zanim zauwazylem ta wiadomość :FOczywiście przy rejestracji podajemy ID (Nick) : login z tm !
ja podalem swoj nick (Envy) i przy probie zmiany wyskakuje komunikat: Nie możesz zmienić tego nicka. Pod tym nickiem występujesz/występowałeś w turnieju
Da się to zmienic?
Last edited by envy on 07 July 2009, 10:04, edited 1 time in total.
Niestety nie.
nie czepiam się czy coś
tylko chciałem nadmienic ze w regulam,inie rozgrywek trackmanii jest błąd w dacie 1szej tury eliminacji
jest: • Tura 1: 08.07.2009r. – 19.08.2009r.
a powinno być do 19.07.09
(Dodano 07 lipca 2009, 13:18)
w sumie teraz to już sam nie wiem chyba mi się coś po***ało
ale ta 1sza tura by trwala w ch** w takim razie ;o
jest: • Tura 1: 08.07.2009r. – 19.08.2009r.
a powinno być do 19.07.09
(Dodano 07 lipca 2009, 13:18)
w sumie teraz to już sam nie wiem chyba mi się coś po***ało
ale ta 1sza tura by trwala w ch** w takim razie ;o

Spokojnie, tura się konczy za 2 tygodnie niecałe - 19.07.2009