F1 bez BMW Sauber !

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Sanford
Jeździ konno

F1 bez BMW Sauber !

Post by Sanford »

Szok - wraz z końcem roku BMW Sauber wycofa się z wyścigów Formuły 1 - poinformowano na oficjalnej konferencji prasowej zespołu.

Hmmm i gdzie będzie jezdzil Robert? może Ferrari?

Image
Bilus
Moderator

F1 bez BMW Sauber !

Post by Bilus »

Może ktoś wykupi BMW?
Ale to jest gdybanie.
Image
[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
Lox
Moderator

F1 bez BMW Sauber !

Post by Lox »

o Roberta się nie martwię, już on sobie team znajdzie. gorzej z Nickiem :twisted:

a ogólnie co do decyzji - jeden wielki rzal. niemcy z góry sobie założyli, że po trzech latach wywalczą mistrzostwo (w jakim oni świecie żyją?). nie wyszło - wycofujemy się. jeden słaby sezon i od razu sobie idą. tego teamu nie można traktować poważnie. w sumie cieszę się, przynajmniej Kubica się uwolni od tych nieudaczników.
Coof
Osiwiał za kierownicą

F1 bez BMW Sauber !

Post by Coof »

Ja tam się BMW nie dziwię. Dla tak wielkiego koncernu przegrywanie z reklamowym zespołem Red Bulla czy innymi to wiocha i anty-reklama. Co do Kubicy to nie oczekiwałbym wielkich rzeczy. Możliwe, że gdzies się wkręci, ale czy to będzie Ferrari to nie jestem przekonany. Robert w tym sezonie nie pokazał absolutnie nic. Nie wiem co to będzie :E
Image
NBlast
Moderator

F1 bez BMW Sauber !

Post by NBlast »

Poczytałem trochę o tej sytuacji na paru portalach o F1. Mówi się, że jest możliwość przejścia Kubicy do Renault (Piquet podobno ma zostać zwolniony). Nie sądzę, żeby była możliwośc wejścia w szeregi Ferrari, choć było by fajnie...
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

F1 bez BMW Sauber !

Post by szopek »

NBlast wrote:Poczytałem trochę o tej sytuacji na paru portalach o F1. Mówi się, że jest możliwość przejścia Kubicy do Renault (Piquet podobno ma zostać zwolniony). Nie sądzę, żeby była możliwośc wejścia w szeregi Ferrari, choć było by fajnie...
Kubica i Alonso to mi pasuje mimo ze się zbytnio nie interesuje F1 to czytalem ze się bardzo dobrze dogaduja, jak jest inaczej to mnie nie obsmarowac bo nie siedze w tym zbytnio :)
ACE
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by ACE »

alonso prawdopodobnie dołączy do ferrari a kubica może wskoczy za alonso, jak kubica zostanie w f1 to będzie git, nie napalajmy się
ksdfan
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by ksdfan »

w sumie nie wiadomo, czy Alonso pójdzie do Ferrari, wydaje mi się, że on robi całkiem sporo błędów na torze, ale może to tylko moje odczucie :D Ja myślę, że Robert będzie w Ferrari albo Renault, chociaż może któryś z nowych teamów będzie nim zainteresowany?
Image
iam
Admin Mniejszy

F1 bez BMW Sauber !

Post by iam »

Z tematu "F1 bez BMW" robicie "Kubica - Ferrari czy koniec?"... Ludzie ogarnijcie się... To, że jest jedynym polakiem w F1 to nie jest powód do dumy... A jemu samemu życzę jak najlepiej, chociaż fatum nad jego bolidami jest niemożliwe ;). Co do decyzji BMW: Zrobili to, co uznali za najlepsze, to oni są w tej sprawie fachowcami, nie my, racja?
Last edited by iam on 29 July 2009, 12:02, edited 1 time in total.
ACE
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by ACE »

iam wrote:Z teamatu "To, że jest jedynym polakiem w F1 to nie jest powód do dumy...
jest, dlatego tez chcialbym go widziec w innym bolidzie f1
ksdfan
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by ksdfan »

Też uważam, że to powód do dumy, w całej historii F1 nie było żadnego polaka, więc skoro już jest to trzeba go dopingować i niech będzie jak najdłużej :)
Image
Winiacz
Pirat drogowy

F1 bez BMW Sauber !

Post by Winiacz »

Image
Image
antyjumper
Samochodowy prawiczek

F1 bez BMW Sauber !

Post by antyjumper »

Super, Kubicki nie będzie chociaż kompromitował zagramanicą swoich rodaków. A pamiętacie jak 2 lata temu Kubicki powiedział że Polscy kibice są dla niego nieważni a Polsce - krajowi swoich rodziców nic nie zawdzięcza i tego jego rodacy mu nie wybaczą! :D
Maybe.
Pirat drogowy

F1 bez BMW Sauber !

Post by Maybe. »

antyjumper wrote:Super, Kubicki nie będzie chociaż kompromitował zagramanicą swoich rodaków. A pamiętacie jak 2 lata temu Kubicki powiedział że Polscy kibice są dla niego nieważni a Polsce - krajowi swoich rodziców nic nie zawdzięcza i tego jego rodacy mu nie wybaczą! :D
Śmieszny jesteś.
rugger
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by rugger »

przecież mógł zapi$*^dalać po polskich polach aż miło :D
iam
Admin Mniejszy

F1 bez BMW Sauber !

Post by iam »

Dobra: dlaczego uważam, że Kubica nie jest powodem do dumy?

A: połowę życia spędził za granicą napiepszając na gokartach (jeśli się mylę, poprawcie mnie, bo nie znam się tak bardzo na jego życiorysie, ale kiedyś tak usłyszałem w jakimś reportażu)

B: Formuła 1 istnieje od roku 1950 (!), a pierwszy polak zadebiutował w roku 2006. No to przepraszam bardzo, ale mamy cudownych kierowców, z których jeden dostał się do tych zawodów 56 lat po ich rozpoczęciu! To, że w jednym sezonie miał 4 miejsce to tak, TO JEST POWÓD do dumy, ale nie dla Polaków, tylko dla niego samego. Wychodzę teraz na kogoś, kto kibicuje tylko, jak Polacy wygrywają. Nie jest tak: nie kibicuję polakom nigdzie indziej, jak drużynowo w piłce ręcznej, nożnej, a indywidualnie to przeważnie lekkoatletyka. Po prostu Robert Kubica, cudowne dziecko czterech kół znalazł się w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie... A jak do tego doszedł? Za granicą, oczywiście.
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

F1 bez BMW Sauber !

Post by Maciuś »

Dokładnie, gdyby nie wyjechał za granicę to albo by siedział w Eurocupie albo czymś tego pokroju, albo w ogóle dałby sobie spokój z wyścigami :S Możemy dziękować Włochom, że mamy Polaka w F1. A tak poza tym, to jak już mówicie o Kubicy w Ferrari, to Kubica jest dobrym kandydatem, ma talent, zna świetnie włoski język, jego menadżerem jest Włoch, więc myślę, że jeśli będzie konieczność (oby nie) zastąpienia Massy w przyszłym sezonie, to Kubica ma nie małe szanse :)
ACE
Doświadczony driver

F1 bez BMW Sauber !

Post by ACE »

mimo wszystko jest polakiem, a to ze po tylu latach znalazł się polak na tyle dobry by dołączyć do grona zawodników f1 jest jeszcze większym powodem do dumy i dopingowania go

może dla Was jest to dziwne ale nie dla mnie, a już na pewno nie tak bardzo dziwne jak dopingowanie polski w piłce nożnej w której składzie są zawodnicy z innego kraju, mimo wszystko dopinguje Kubice, dopinguje Polaków, wszystko jest git :P :twisted:
ziomek_pol_
Zaczyna szaleć na ulicach

F1 bez BMW Sauber !

Post by ziomek_pol_ »

I tak NASCAR rox ;p
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

F1 bez BMW Sauber !

Post by Maciuś »

Bo to jest tak, że pewnego dnia sierpnia 2006 nagle wszyscy Polacy stali się 'wiernymi' kibicami Kubicy, przerodziło się to w Kubicomanię, ale teraz to idzie w drugą stronę, i każdy, nawet normalny kibic Roberta jest nazywany Kubicomaniakiem :f Po prostu Ci którzy oglądali F1 jeszcze przed Kubicą wymieszali się z tymi, którzy oglądają F1 od debiutu Kubicy :<
Post Reply

Return to “Off-Topic”