Reprezentacja Wieści (Ludovic Obraniak ankieta)
mnie w polskiej piłce "urzeka" jedno - nie patrząc na wyniki, gra naszej repry od dobrych kilku(nastu?) lat jest praktycznie taka sama - wolna, przewidywalna, ślamazarna. ciągle te same błędy. zero poprawy. żeby się coś zmieniało, to ja rozumiem, ale oni ciągle tkwią na tym samym, żałosnym poziomie...
-
Maxer
- Lubi ostrą jazdę
niech wprowadza do polskiej reprezentacji mlodych kolesi ( typu 20-25 lat ) i nawet niech nie maja ogrania , ale nadrobia to niz dawac na mecze te stare muchomory po 30 parę lat i ktorzy udaja ze graja w pilke.
zawsze tak jest , przed meczem mowia jakie to pro i w ogole, a na meczu total zal.
zawsze tak jest , przed meczem mowia jakie to pro i w ogole, a na meczu total zal.
- Jack Bauer
- Moderator
w naszej reprezencji gra trzech zawodników powyżej 30 roku życia: Żewłakow, Lewandowski i Krzynówek. Problemem jest raczej to, że nasi nie grają w swoich klubach. Tylko Boruc i Golański są tutaj wyjątkami.
@abszt
sukcesy reprezentacja miala w ostatnich latach. awans do MS i ME kilkakrotny, co 20 lat temu nie było.
jakby nie było, sasiedzi ze wschodu (horvacja, serbia, rosja, czechy, rumunia, ukraina itp) maja zawsze jakieś tam gwiazdy, ktore za wielkie pieniadze przechodza do sachodnich klubow i co najwazniejsze naleza tam do kluczowych graczy.
ostatnio nawet bosnia(dzeko, misimovic) ma gwiazdy i dobre wyniki.
czemu to w polsce jest nie mozliwe?
sukcesy reprezentacja miala w ostatnich latach. awans do MS i ME kilkakrotny, co 20 lat temu nie było.
jakby nie było, sasiedzi ze wschodu (horvacja, serbia, rosja, czechy, rumunia, ukraina itp) maja zawsze jakieś tam gwiazdy, ktore za wielkie pieniadze przechodza do sachodnich klubow i co najwazniejsze naleza tam do kluczowych graczy.
ostatnio nawet bosnia(dzeko, misimovic) ma gwiazdy i dobre wyniki.
czemu to w polsce jest nie mozliwe?
Bo Polacy uczą się od małego że rzeczy robi się byle jak, a może się uda, a może Bóg dopomoże ? To trochę przekręcona wypowiedź twoje Kuby
który kiedyś opowiadał o tym czemu jemu się udało a czemu innym nie.
*... i wszystko jasne.
chodzi o to, ze ich nie obchodzi wynik (zawodnikow), liczy się tylko zainkasowanie wyplaty, jedynie nowi, których wprowadzil Leo nie sa tacy pazerni na kase
taka mentalnosc Polakow + brak powszechnych szkolek sportowych + skorumpowany do cna PZPN
po za tym, to podawanie do wlasnego bramkarza, gra w dziada na wlasnej polowie, szybka utrata pilki na polowie przeciwnika
taka mentalnosc Polakow + brak powszechnych szkolek sportowych + skorumpowany do cna PZPN
po za tym, to podawanie do wlasnego bramkarza, gra w dziada na wlasnej polowie, szybka utrata pilki na polowie przeciwnika

- Manek
- Zaczyna szaleć na ulicach
eee tam. 20lat temu tez tak grali...Abszt wrote: A teraz wymuszanie fauli, ciągnięcie za koszulki, brutalna gra przy niemal zerowej technice.
http://sport.onet.pl/0,1248770,2038249,wiadomość.html
dokładnie tak jest jak mowi zibi

- Jack Bauer
- Moderator
tak było, ale w drugiej połowie. O pierwszej jakby nie pamiętał.
-
19NoName93
- Samochodowy prawiczek
To co teraz prezentują nasi polscy piłkarze jest już samym dnem. Założę się że będzie to trwało jeszcze minimum dziesięć lat pozdrawiam wszystkich !!! 
-
Vox populi
- Doświadczony driver
może gdyby WASYL grał to kto wie jaki byłby wynik
a tak btw ale kląłem na tym meczu jak nigdy
a tak btw ale kląłem na tym meczu jak nigdy
-
19NoName93
- Samochodowy prawiczek
No ja tak samo

Nie rozumiem i nie kapuje na podstawie CZEGO spodziewaliście się dobrej gry Polaków? Boniek bardzo dobrze podsumował ten mecz. Po pierwsze żadna polska drużyna nie gra w LM ani w LE. Po drugie nie mamy żadnego napastnika, który miałby zapewniony występ w pierwszym składzie w jakimś czołowym europejskim klubie. Do tego polska liga to dno. I to co powiedział Boniek, że wszyscy patrzą jeszcze przez różowe okulary i domagają się niemożliwego. W sumie to jakby Polska była inteligentniejszym narodem to już dawno większe pieniądze były by pompowane w siatkówkę i piłkę ręczną, a nie sportem narodowym jest piłka nożna w której jesteśmy beznadziejni...
-
Vox populi
- Doświadczony driver
i bardzo dobrze ze w siatkowke nie pompuja mam skrzywiona psychike przez siatkowke na wufie a poza tym zawsze usypiam jak ogladam jakiś mecz siatkowki, a co do piłki recznej to ten sport potrafi być pasjonujacy no way nie usne na meczu pilki recznej wystarczy tylko przypomniec mecz polska - norwegia
- Manek
jeszcze zaraz powiesz ze wczorajszy remis to wszystko wina tego belgijskiego pilkarza co go zfaulowal.. sorry, ale pierdol**ie;f teraz to soebie mozna gdybac, co by było gdyby...abradab wrote:może gdyby WASYL grał to kto wie jaki byłby wynik
nadzieja matka głupichmaybe wrote:Nie rozumiem i nie kapuje na podstawie CZEGO spodziewaliście się dobrej gry Polaków?
Last edited by Manek on 07 September 2009, 16:11, edited 1 time in total.

-
Vox populi
- Doświadczony driver
Nie twierdze ze to jest tylko i wyłącznie wina tamtego asfalta. A poza tym podaj strone na której tak napisalem bo sobie nie przypominam zebym po trzezwemu coś takiego pisal ten drugi cytat mi chodzi
O już widze STFU !
O już widze STFU !
Maybe. wrote:Nie rozumiem i nie kapuje na podstawie CZEGO spodziewaliście się dobrej gry Polaków? Boniek bardzo dobrze podsumował ten mecz. Po pierwsze żadna polska drużyna nie gra w LM ani w LE. Po drugie nie mamy żadnego napastnika, który miałby zapewniony występ w pierwszym składzie w jakimś czołowym europejskim klubie. Do tego polska liga to dno. I to co powiedział Boniek, że wszyscy patrzą jeszcze przez różowe okulary i domagają się niemożliwego. W sumie to jakby Polska była inteligentniejszym narodem to już dawno większe pieniądze były by pompowane w siatkówkę i piłkę ręczną, a nie sportem narodowym jest piłka nożna w której jesteśmy beznadziejni...
Kultury trochę Abradab.
Piłka nożna w Polsce była psuta od bardzo długiego czasu i nie zapowiada się na polepszenie w ciągu najbliższej dekady.
Również z tego co jestem w stanie zaobserwować coraz mniej osób interesuje się sportem, boiska są zamykane bądź zakazuje się grywać na placach dzieciom. U nas w siedleckim klubie sportowym coraz mniejsza ilość młodych osób przychodzi na treningi., tak więc nie widać szans na rozwój futbolu.
Piłka nożna w Polsce była psuta od bardzo długiego czasu i nie zapowiada się na polepszenie w ciągu najbliższej dekady.
Również z tego co jestem w stanie zaobserwować coraz mniej osób interesuje się sportem, boiska są zamykane bądź zakazuje się grywać na placach dzieciom. U nas w siedleckim klubie sportowym coraz mniejsza ilość młodych osób przychodzi na treningi., tak więc nie widać szans na rozwój futbolu.
Last edited by Egzegezy on 06 September 2009, 20:26, edited 1 time in total.
- Jack Bauer
- Moderator
Może to będzie marne pocieczenie, ale wyżej notowane drużyny też mają problemy np.: Portugalia, Czechy.
Naszemu środowisku piłkarskiemu przydała by się terapia wstrząsowa. Jestem chyba frajerem, ale wciąż wierze, że będziemy mieli ZPN z prawdziwego zdarzenia, reprezentacja będzie grała na pięknych stadionach, nie będzie chuliganki oraz, że polska piłka nożna będzie coś znaczyć w Europie i na świecie.
Naszemu środowisku piłkarskiemu przydała by się terapia wstrząsowa. Jestem chyba frajerem, ale wciąż wierze, że będziemy mieli ZPN z prawdziwego zdarzenia, reprezentacja będzie grała na pięknych stadionach, nie będzie chuliganki oraz, że polska piłka nożna będzie coś znaczyć w Europie i na świecie.
-
Vox populi
- Doświadczony driver
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70069 ... oniek.html
Boniek + wywiady
A tak poza tym Obraniak nie doznał zadnej kontuzji i uwazam ze ta zmiana go była zła gdyz ładnie strzelił z wolnego w pierwszej połowie i ten pół wolej tez był dobry po ktorym Irlandczyk wybijał główką z lini bramkowej
ps. wywiad z obraniakiem również w tym linku
Redaktor: Czy doznał Pan kontuzji? Grał Pan tylko w pierwszej połowie spotkania.
Obraniak:Nie...To była decyzja trenera, ale nie jestem tu aby takie decyzje komentować. Jestem młodym graczem i przyjechałem tu grać, pracować i uczyć się. Tak to jest...
Redaktor: Czy jest pan zadowolny z decyzji trenera?
Obraniak: Nie, niee...jestem zadowolony,ale takie jest życie
Boniek + wywiady
A tak poza tym Obraniak nie doznał zadnej kontuzji i uwazam ze ta zmiana go była zła gdyz ładnie strzelił z wolnego w pierwszej połowie i ten pół wolej tez był dobry po ktorym Irlandczyk wybijał główką z lini bramkowej
ps. wywiad z obraniakiem również w tym linku
Redaktor: Czy doznał Pan kontuzji? Grał Pan tylko w pierwszej połowie spotkania.
Obraniak:Nie...To była decyzja trenera, ale nie jestem tu aby takie decyzje komentować. Jestem młodym graczem i przyjechałem tu grać, pracować i uczyć się. Tak to jest...
Redaktor: Czy jest pan zadowolny z decyzji trenera?
Obraniak: Nie, niee...jestem zadowolony,ale takie jest życie
- Manek
ehhh przypomnial mi jeden cytat pewnego polskiego rapera, pelsona, z jakiekos tam kawalka:Egzegezy wrote:Kultury trochę Abradab.
"...Większość wolny czas spędza przed monitorem
Kiedyś boisk nie było dziś są puste to jest chore..."

- Jack Bauer
- Moderator
<- Drzwi