tutaj link do całego tekstu„Trackmania” to jedna z najdziwniejszych platform. Teoretycznie nic skomplikowanego, ale zasady, które tworzą dla siebie odrobinę mylą wszystkich postronnych… i nie tylko. Zanim wrócimy do pewnej ciekawej sytuacji, warto dodać jeszcze, że aż dwóch zawodników z ośmiu nie stawiło się na finałach. Kiepska postawa, w końcu od początku znali termin rozgrywek, takich rzeczy się po prostu nie robi. Dominik „cellus.shief” Fijałkowski postanowił, że nie przyjedzie, bo z Hamburga mu się nie opłaca. Co do Rafała „FF X-Fi| Hektor” Buchalika, to nie podano oficjalnego (ani nieoficjalnego) powodu braku stawiennictwa. Tym samym – w moim przekonaniu – scena „Trackmanii” udowodniła, że jeszcze nie dojrzała do tak wielkich imprez w Polsce. Wracając jednak do samych wyników – w finale (rozgrywanym w 4 osoby na raz) dwóch zawodników w pewnym momencie było na tyle pewnych wygranej, że wstali od stołów i zaczęli sobie gratulować nawzajem postawy w turnieju… Obaj uderzyli bolidami w ściany, a wyprzedził ich zawodnik z czwartego miejsca. Jeden z pechowych przedwczesnych zwycięzców zdołał jeszcze odzyskać straconą pozycję, ale Paweł „BVG.Pawel” Jaworski spadł poza podium, a należał do najlepiej dysponowanych zawodników. Ostatecznie jego miejsce (drugie) zajął najmłodszy zawodnik całego WCG - Konrad „Nothing°XX” Jakubiak, a wygrał Damian „FF X-Fi| Shadow” Trela, który jakimś cudem wyszedł z tego wypadku z podniesioną ręką.
Podsumowanie WCG by onet.pl
Skacząc ze strony na stronę dotarłem do pewnego materiału. Autorem tekstu jest Paweł Piotrkowski. Opisuje on WCG od strony organizacyjnej jak i esportowej. Komentuje też z grubsza zawody na każdej z platform. Oto co napisał na temat turnieju TrackManii - w mojej ocenie pan Piotrowski wykazał się 'lekką' niewiedzą w paru miejscach, ale to oceńcie sami
:
WCG gdy opadnie kurz

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Aż strach pomyśleć co by napisali na wp ^^