Oj Jakubek, Jakubek

Żeby tak sobie nagrabić...
Bardzo, ale to bardzo nie lubię, jak komuś po pijaku włącza się tryb 'agresor', nieważne czy to agresor wersja 'każdemu dowalić', czy agresor 'słowny'. Nieważne, czy ktoś jest z teamu X, z teamu Y czy z P4G. To jest zdecydowanie minus i to nie powinno być (długo/wcale) tolerowane. Samej zdarzało mi się upominać różne osoby, chociaż zwykle na prv (ale publicznie też, vide WCG). Tryb 'agresor po pijaku' to jest bardzo żenujący tryb, a im więcej ma się lat, tym bardziej żenujące to jest (tutaj uwaga nie tylko do Ciebie, vide WCG

).
Muszę Wam powiedzieć, że przez swoją kontrowersyjność Jakub wnosi bardzo dużo emocji na tmpl (przez co prowokuje mnóstwo dyskusji na różne tematy, sprawia, że jest dla Was interesujące, aby tu przyjść, poczytać, pomyśleć, a nie takie pitu-pitu,). To ma, powiedzmy, jakąś tam wartość.
Ale. Jakub, przykro mi to mówić, ale coraz częściej zdarza Ci się przeginać. Ostatnio przyszło mi do głowy słowo "zazdrość"

i to zazdrość o pozycję (czy jak to nazwać) TCW. Ty naprawdę wierzysz, że oni chcą opanować świat i niczego nie będzie? ;D W sumie teraz to jest TCW, rok temu był kto inny, za rok być może będzie kto inny. Nie umiesz też, niestety, cieszyć się z czyjegoś sukcesu albo docenić starań innych, przy czym nie przebierasz w słowach gdy wyrażasz swoją dezaprobatę. Ja tam się cieszyłam gdy Baser powiedział, że poświęci swój czas na zajęcie się PL8, gdy Shadow wygrał WCG, gdy Scrapp zorganizował wycieczkę do Danii oraz gdy Scooti został Twoim następcą. To są różni ludzie z różnych teamów, ale czemu mam się nie cieszyć z tego co zrobili/zrobią, skoro to jest pozytywne. Ja tego co oni nigdy nie będę robić, ale fajnie, że im się udało/udaje. Po co dopatrywać się złej woli w tym, co inni robią, lepiej cieszyć się, że robią coś fajnego!

Tym bardziej, że to jest gra, tak? Więc nie można przesadzać z powagą, tak?

Sam tak powiedziałeś
[Przyszło mi do głowy porównanie rodem z polskiej polityki, ale przemilczę je w obawie przed niepotrzebną dyskusją polityczną oraz idącym za nią spamem

]
Wiesz Jakubek, z Tobą można się fajnie pościgać wieczorem, pogadać, naprawdę

Ale weź nie przeginaj pałki, a przede wszystkim nie pij

Zresztą mówiłam Ci już wiele razy
Przepraszam za przydługiego posta