Idą...

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Manek
Zaczyna szaleć na ulicach

Idą...

Post by Manek »

Właśnie dzisiaj zobaczyłem pierwszą oznake zbliżających się świąt, pierwszą reklame świateczną. Działo się to ok godz 20 na tvp1, o czym była nie pamietam. A myślałem że pierwsze wyjada tiry z koka kolą ;]
Jednak 3 listopada to chyba lekka przesada... Ale wiadomo przeciez ze zaczyna się wielka walka o klientów, że własnie tego czasu przeciętny obywatel traci najwięcej kasy.

Mimo wszystko to i tak moje ulubione święta, i w sumie to dobrze że klimat świąteczny jest budowany tak wcześnie, bo powoli zaczyna się czuć magie świąt :D

Wesołych Świąt :D:D ( wiem wiem, przesada ale też się powoli wczuwam;p )
Image
skt7
Pirat drogowy

Idą...

Post by skt7 »

Do świąt daleko, a tydzień temu dostałem ofertę z Makro i już była jedna gazetka poświęcona świątecznym upominkom :D
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
NBlast
Moderator

Idą...

Post by NBlast »

Ja właśnie przez te reklamy mam coraz miej świąteczny nastrój. Za święta uznaję tydzień wraz z Wigilią i Sylwestrem, a rozciąganie tego okresu do 2 miesięcy skutecznie "rozerzedza" klimat świąt.
Image
Maybe.
Pirat drogowy

Idą...

Post by Maybe. »

Czekamy teraz na pierwsze reklamy "Kevina samego w domu" :lol:
Mały

Idą...

Post by Mały »

NBlast wrote:Ja właśnie przez te reklamy mam coraz miej świąteczny nastrój. Za święta uznaję tydzień wraz z Wigilią i Sylwestrem, a rozciąganie tego okresu do 2 miesięcy skutecznie "rozerzedza" klimat świąt.
True.

A co do prawdziwych swiat, to telewizyjne reklamy nie maja wplywu na magie swiateczna, tak naprawdę nie mozna jej poczuc, zanim na polsacie nie pojawia się zapowiedzi takich swiatecznych hitow jak "Kevin sam w domu" lub "Kevin sam w Nowym Jorku". Nie oszukujmy się panowie, bez Kevina nie ma mowy o prawdziwych swietach :D
Image
Image
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

Idą...

Post by szopek »

Kevina i jak rozpetalem II woje swiatowa ;d
AnteQ

Idą...

Post by AnteQ »

Skt, ja też ją mam :D
btw. w tamtym roku już reklamy były w październiku. A, no i na szybie sklepu mięsnego już widziałem napisy "Wesołych Świąt" tydzień temu...
Last edited by AnteQ on 03 November 2009, 21:41, edited 1 time in total.
Trance to nie tylko muzyka. To styl życia... Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. Jest jak ocean uczuć - kiedy raz się w nich zanurzysz - utoniesz.
iam
Admin Mniejszy

Idą...

Post by iam »

I Beethoven ofc!!
maziarz

Idą...

Post by maziarz »

koka koli była koło 11 dziś chyba na TiVieNie ;]
XST!
koziol
Jeździ konno

Idą...

Post by koziol »

W gwoli scislosci:

TVN7, godzina 21:52 - wyjezdzaja swiateczne tiry z CocaCola :) Tak wiec wszystko rusza pelna para ;)

Ja osobiscie zaczalem odczuwac zblizajace się, kojarzone z zima swieta po tym, jak mi dupe zmrozilo na przystanku xd ;d
Image
Pyszo

Idą...

Post by Pyszo »

Święta jak święta, ale już miesiac temu widziałem reklame odnośnie zbliżających się zimowych igrzysk olimpijskich 2010 O_o

Co do świątecznej ramówki to jeszcze "Gliniarz w przedszkolu" musi być! :D
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Idą...

Post by Vanitas / Lexiu »

Phi, we wrześniu w stargardzkim Lidlu były do kupienia promocyjne mikołaje czekoladowe w bardzo sugestywnych opakowaniach. Jeszcze trochę i w tydzień przed sylwestrem a po świętach będą reklamy w stylu "nie czekaj na następny grudzień! kup prezenty najbliższym już teraz"

PS Kevin's not dead!
Discord: vanitasss
baserone

Idą...

Post by baserone »

No i oczywiście swiateczna goraczka z Arnoledem :)
ShaDDy
Emerytowany Admin

Idą...

Post by ShaDDy »

Tja Lexiu, tez widzialem już we wrzesniu w Lidlu jakieś mikolajki czy inne g*wna i takie dobre galaretki po 5zl, ktore musialem kupic :D
Mike
Pirat drogowy

Idą...

Post by Mike »

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta :D
Jak na razie żadnych reklam świątecznych nie widziałem, ja również uznaję, iż takie rzeczy nie mają wpływu na magię świąteczną :P Aczkolwiek już mam takie myśli o świąt, które będą za półtorej miechy. Nie tylko że będzie wolne od szkoły, ale też i klimat (śnieg również wchodzi w rolę mając nadzieję, iż przed czy po świętach nie będzie co dopiero padać :P), przyjadą znajomi, rodzina. No i przede wszystkim sylwester 8)
Co do filmów takiego typu jak "Kevin sam w domu" to pomimo, iż co rok się powtarzają, to dla mnie zawsze będą na taką porę hitem :)
Ja już doczekać nie mogę, aż wystroimy nasz dom lampeczkami choinkowymi <3
Image
Mały

Idą...

Post by Mały »

u mnie swieta coraz blizej.... znowu sniegu nawalilo za oknem ;]
Image
Image
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”