RoundMania90k

Dyskusje o komercyjnej wersji TrackManii
Post Reply

Co zmienić na serwerze?

Nic, wszystko jest OK
2
12%
Przyda?oby się zmieni? limit LP na mniejszy
7
41%
Trasy powinny by? ?atwiejsze
0
No votes
Powinna by? wi?ksza baza rekordów
2
12%
Inne... (podaj w po?cie)
6
35%

Total votes: 17

Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

Hej wszystkim!
Może trochę temat nie na miejscu, ponieważ na pewno nie jest to serwer nowy, ale mam trochę do powiedzenia, bo mało osób z TMPL go odwiedza :P
RoundMania90k jest to serwer United, zawierający techniczne trasy z 6 środowisk z TMO i TMS w trybie rund. Limit LeaderPointów to 60000-90000LP. Serwer używa Xaseco1.09v :P

Dodatki na serwerze:
Opcja proponowania własnych tras
Został przyłączony Manialink, który pozwala na dodawanie własnych tras do testów. Jeśli uznam trasę za godną uwagi dodam ją na serwer.
RoundMania Contest!
Co tydzień w piątek o 20:00 na RoundManii odbywa się mały konkurs - jedna nieznana techniczna trasa grana do 100 punktów. Rozgrywkę właściwą poprzedzają 2 rozgrzewki. Zwycięzca zgarnia 300 miedziaków. Ponadto trasa użyta do konkursu zostaje na stałe na playliście serwera, więc można potem poprawić czas :)

Planowane dodatki to music-server (głównie w klimatach rocka) i loteria. Loterii nie mogą wprowadzić, ponieważ nie dysponuję zbyt dużą ilością miedziaków, natomiast na Music-server nie mam wystarczającej ilości miejsca na FTP (100MB). Także chciałbym przeprowadzić pewne zmiany w HUDzie serwera. Jeśli jakaś osoba jest chętna do pomocy proszę o kontakt na GG: 2906580.

Nazwa: RoundMania90k
Wersja gry: United
Link: tmtp:///join#=sebikserv
Miłej gry! :D
Gobis
Lubi ostrą jazdę

RoundMania90k

Post by Gobis »

Przenieś serwer na stadion a nie na TMU stoi... TMU to zuo :D Sam widzisz zero zainteresowania.Nikt tu nie lubi innych rewirów a na stadionie kilka matołków na pewno chciałoby sobie troszkę nabić LP ;)
Jurek
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Jurek »

Popieram Leona w 100%. Jakoś inne środowiska pomimo przyjemnych wizualnych fajerwerków w postaci wiatraków, rakiet, samolotów, tuneli czy innych tego typu bajerów nie przypadły mi do gustu z powodu dziwnego zachowania się pojazdów: albo jadą jak ślimaki (coast), albo posuwają jak szalone na pozostałych.
Tylko stadium trzyma fason, ale to tylko moje zdanie i moje indywidualne odczucia. Ma prawo się ktoś ze mną nie zgadzać :wink: .

Ja bym z chęcią pograł na serwerze z trasami nazwanymi RPG. Chyba nie muszę wyjaśniać o co w nich chodzi. Owszem jest już dziś sporo serwerów tego typu na świecie, ale brakuje polskiego stałego serwera tego typu. Gracze sami się znajdą jeśli od czasu do czasu będą dodawane nowe trasy, a tych na tmx nie brakuje. Wystarczy w pisać: rpg i codziennie powstają nowe, coraz ciekawsze mapki, w których nie liczy się aż tak bardzo czas, ale samo pokonanie (przejechanie) trasy. To właśnie daje graczowi dużą satysfakcję.
Wzorowo prowadzonym serwerem tego typu jest norweski: Pixel Sport RPG, a tu jest blog: http://trackmaniarpg.blogspot.com/
Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

Problemik jest taki, że serwerów z rundami w Polsce w Nations jest sporo i miałbym sporą konkurencję. Poza tym na serwie nie ma ani jednej trasy Stadium i musiałbym mappack praktycznie układać od nowa. Mimo to mogę spróbować postawić testowo serwer (narazie nie będę).
kamyl
Doświadczony driver

RoundMania90k

Post by kamyl »

To zrób Sebik takie jakby Platformed, tyle, że nie turniej (jak kiedyś), a serwer 4fun. To faktycznie bardzo dobry pomysł. Mógłby być i na stadionie taki, bo chyba stadion ma najlepsze klocki do budowania takich tras. Może mały konkurs na najlepszą trasę rpg? Głównym celem tego jest po prostu uzbieranie takich tras, naszych tras. :) Tylko co z limitem punktowym? Chyba nie może być 90k na takich trasach, nie?

Btw. dzięki wielkie za "rpg", nie znałem tego typu tras ;). Widziałem raz filmik jak ktoś przez 10 minut przejeżdżał przez czasem bardzo trudne zakamarki aż dotarł do mety. Mod i samochód miał z mario.
http://united.tm-exchange.com/main.aspx ... 05652#auto
// to tylko prowizorka, na wiecej nie mam czasu niestety - Yard
rad
Doświadczony driver

RoundMania90k

Post by rad »

Jak dla mnie po prostu więcej tras.
ImageImage
Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

Podaj jakieś dobre to wrzucę. Także, po raz kolejny przypominam, że jest opcja uploadowania tras z manialinku :)
Także zamierzam ogłosić "mały" konkurs na TMX-United (oczywiście po odpowiedniej konsultacjami z tamtejszymi modami), więc tras powinno przybyć a trochę miedzi z mojej kieszeni ubyć :D
No i dzisiaj RoundMania Contest :) Zapraszam!
Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

Sebik1992 na ManiaZones wrote:RoundMania90k wlaśnie zakończyła dzialność. Mam nadzieję, że było miło :)
Mappack tutaj:
http://www.fileden.com/files/2007/9/18/ ... -trasy.zip
Archiwum podzielone jest na 3 części:
  • rmp_classic_mappack - stare trasy, większość z nich była już na RoundManii Poland z początku wiosny i lata,
    rm90k_new_mappack - dodawane trasy podczas działalności RoundManii90k oraz trasy z konkursów,
    rm90k_enlarged_oct09 - dodane trasy parę dni temu; raczej nie zdążyły się zaaklimatyzować, ale przejrzeć można
Sam serwer będzie działał jeszcze przez parę dni testowo jako RapidMania, jednak już w środowisku nations i w trybie Time Attack w celu pewnych testów.
Dziękuję wszystkim za grę także na RoundMania-Contestach :) Edycji odbyło się dziesięć. Także z dotacji zebrało się w sumie parę tysięcy miedziaków, za co wspierającym graczom dziękuję. Na nieszczęście żadna z uploadowanych map (dzięki za skrypt rhino!) nie znalazła mojej aprobaty i nie spełniła kryteriów dostania się na serwer.
Dzięki za wspólna grę!
No cóż, może nietrafiony pomysł, może graczy ściągnąłem za mało, ale w końcu zakończyłem dalsze opłacanie tego serwera. No to na tyle. Może w przyszłości na jakiś micro-event będzie jakiś chwilowo postawiony :P
master_stunter
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by master_stunter »

NIE podobają się (i w innych serwerach Też):
Bany - choć w ratlandzie patryk1023 ma bana za byle co O.0 (i ja, daje za nic bany; może za najgorszy wynik? może jestem słaby?)

Trasy - serwer zwykły bo widziałem same trasy z GC, UL... (przecież są i w innych serwerach!!!!!)
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

RoundMania90k

Post by Ludwik »

master_stunter wrote:NIE podobają się (i w innych serwerach Też):
Bany - choć w ratlandzie patryk1023 ma bana za byle co O.0 (i ja, daje za nic bany; może za najgorszy wynik? może jestem słaby?)

Trasy - serwer zwykły bo widziałem same trasy z GC, UL... (przecież są i w innych serwerach!!!!!)
taa moja polski tez nie być za dobra ale stara się pisać tak zeby inni rozumiec...
Image
Image
Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

master_stunter = adi__ :) (tak, ten znany i lubiany)
Btw. Serwer chyba na nowo powstanie, chociaż ja już nim raczej zarządzać nie będę :P Dzisiaj można było zobaczyć RM na mapach Nadeo, ale za niedługo przestawi się na odpowiedni typ map myślę :)
master_stunter
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by master_stunter »

Sebik1992 wrote:master_stunter = adi__ :) (tak, ten znany i lubiany)
Btw. Serwer chyba na nowo powstanie, chociaż ja już nim raczej zarządzać nie będę :P Dzisiaj można było zobaczyć RM na mapach Nadeo, ale za niedługo przestawi się na odpowiedni typ map myślę :)
Czy na pewno?
Jeżeli nie, narka z gry, napisze do nadeo fałszywy dowód, i skończy się!

PO prostu... jesteś graczkoholikiem... a ja jestem małym zdrajcą czego Ciebie zaatakuję! Bu!
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

RoundMania90k

Post by Ludwik »

Kurde nie mozna by temu dzieciakowi ip zablokowac? Tak zeby nie zakladal kolejnych kont... Ja się na tym nie znam wiec nie wiem ;)
Image
Image
master_stunter
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by master_stunter »

Ależ co? mam tylko 2 konta: pala i master_stunter!
Last edited by master_stunter on 17 November 2009, 20:03, edited 1 time in total.
R1p
Lubi ostrą jazdę

RoundMania90k

Post by R1p »

O jedno za dużo
A tak btw to witam wszystkich xdd
master_stunter
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by master_stunter »

wiem... ale 1 mam nations - przecież ja posiadam je!
Sebik
Gangsta Mapper

RoundMania90k

Post by Sebik »

czemu on jeszcze nie ma bana? ;f
master_stunter
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by master_stunter »

A możesz się zamknąć?
nie jesteś modem i nie gróź, poki nie pora
skt7
Pirat drogowy

RoundMania90k

Post by skt7 »

master_stunter wrote:A możesz się zamknąć?
nie jesteś modem i nie gróź, poki nie pora
Dobry wieczór polsat!
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Cm0k!_w_KrQk!!
Jeździ konno

RoundMania90k

Post by Cm0k!_w_KrQk!! »

Kurde no wiedziałem że street założył jakąś szkółkę dla debili....
wczoraj na serwie też panoszył się typ podobny do tego... jakiś kamilo czy coś w tym stylu :)
Post Reply

Return to “TrackMania United Forever”