Video by Lexiu - Ordonek Skill Video.

Post Reply
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

Helou gracze. :D Chciałbym Wam zaprezentować, mój pierwszy (a następny dłuuuugo nie powstanie) skillowy filmik. Stworzył Go jak wskazuje nazwa tematu - Lexiu. ;) Pracowaliśmy nad Nim od października i myślę, że to co z tego wyszło Wam się spodoba.

Nie sa to "same replay'ie z muzyką", jak jest na wielu filmikach, tylko urozmaicone replaye, MT, ładne zgranie z muzyką itp. :)

Do Lexa zgłosiłem się po tym, jak czasu zbytnio nie miało dla mnie paru innych moviemakerów. I była to bardzo dobra decyzja, bo film mi się podoba. :)

Trasy jakie wykorzystałem to jakże, przez wielu lubiane "minisy", a także długie trasy turniejowe.

OK, zapraszam Was na obejrzenie tego "cuda". xd

Wersja HD (słabsza, ale niewiele) na vimeo.
http://vimeo.com/7678768

Wersja HD - lepsza którą, polecam, jeśli nie odstrasza Was czas ładowania) na tm-tube. ^^

Code: Select all

Pojawi się wkrótce, prawdopodobnie jutro.
;)

Zachęcam do oglądania, wyrażania swojej opinii na temat filmu.

PS. Polecam Lexa, dobrze mi się z Nim pracowało. Lex...WIELKI DZIĘKI! :wink:
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

Wersja HD byłaby gdyby nieznany mi problem z TM-Tube (pierwszy raz używam...), jak docieczę co jest to będzie HD wersja :)

Wielkie dzięki Ordon, miło się pracowało :)
Discord: vanitasss
Rezys
Doświadczony driver

Post by Rezys »

Film zaje.... no bardzo dobry. Nie nudziłem się oglądając. Widzę buga. nie pl7 - flavus a pl8 - flavus ; p.

@Ordon Skill godny jednak początek troszkę zmiótł... One of best polish players. No aż tak dobry Ordon to chyba nie jesteś :* No i great mapmaker. Zgodzę się ale nie wszyskie trasy takie great były ; p
Ale cicho bo sam lepszych nie robię ( jak widać awardów nie ma ;/)

9/10
Image
Image
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Botrex »

Jeden drobny błąd - powinno być "one of THE best". :) Ogólnie fajnie zrobione, nie podobał mi się pierwszy utworek tylko, taki zamulacz po betonie ;d
Gj Lex.
Voj4k
Admin

Post by Voj4k »

początek mi się nawet podoba, świetnie dobrana muzyka, ale nie dodawaj tylu efektów AAE ;) do 1dnego filmiku 1den efekt (chodzi mi o pokazywanie tych czasów przed przejazdem) w 1wszym przejeździe była spokojna muzyka, a w 2gim już coś mocniejszego no ale masz farta ze zrobiłes nawet dobre przejście ;P
1X4rd451
Pirat drogowy

Post by 1X4rd451 »

okej więc się wypowiem bo aż się o to prosi :)

2 rzeczy mi się nie podobają i to bardzo bardzo....

1. Tutoriale i gotowe projekty do aaf perfidnie zerżnięte(wiem wiem brzydkie słowo xDDDD ) ze strony
http://www.videocopilot.net tak to każdy potrafi nawet niemający bladego pojęcia wtf w creating-owaniu movie...
2. Zbliżenia czarno-białe ze zwolnieniem ... także zaczerpnięte z filmiku mojego i szyma ....

Takie coś nie jest złe do końca ale dlaczego to pisze ... bo ja osobiście bardziej cenie sobie filmy które ktoś wykonał samodzielnie , a nie opierając się na gotowych projektach...

Bardzo ale to bardzo nie ogarniasz ( jeszcze xD ) zwolnień podczas filmu i potem bolid zapierdala niemiłosiernie nienaturalnie ....

Co mnie dziwi w tym filmiku xDDDDD "Ordon - One of best Polish Drivers"
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

repki cienkie xD (choć o ile się orientuje filmik jest robiony pod PTMA a nie jako "skill movie") więc to mało ważne ...

Natomiast co mi się podobało , bo także były takie momenty :) praca Mt , mt może wykonać byle jaki cieć , ale nie każdy potrafi to zrobić w fajny sposób, u Ciebie mi się bardzo podobało :) zakończenie również było fajne ... i przede wszystkim za co wielki + starannie wykonanie wszystkie elementy filmiku... ;)

Oryginalność---3/10
Muzyka---------9/10
Estetyka--------9/10

Ogólna ocena---7/10

(teraz można na mnie pizgać epitetami xD)
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

ale tu jest błąd w nazwie... jak mozna nazwac to skill video skoro ordonowi brak skilla?<mysli> ;P
Image
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

No to pizgnę epitetem, a raczej komentem do komenta :P

1) Co do strony VideoCopilot.net, ona od tego właśnie jest, by nie zżynać, a uczyć się i wykorzystywać owe efekty (polecam każdemu początkującemu ogarnięcie tej strony). Oświadczam że każdy efekt został zrobiony samodzielnie z tego co pamiętałem (spoooooro się naoglądałem VideoCopilot), kto nie wierzy to jego sprawa.

2) To chyba naturalne, że to co dobre się powiela... jakoś iam nie miał do was/mnie pretensji o żerżnięcie prezentacji mapy (film Pawła) przed repem :P

3) Cóż, Slowmotion na Allstars Forever rzeczywiście musiałem nieco przyspieszyć (z tego co zauważyłem to jedyny nienaturalny) pod muzykę, która chyba dużo bardziej drażni zwalniana lub przyspieszana :P

Voj4k - czemu wszystko co dobre przypisuje się fartowi albo Bogu? :D

Rezys - bug z PL7 - prawdopodobnie mało widoczny, bo ani ja ani Ordon nie zwróciliśmy uwagi ;d

Co do napisów w intrze - traktujcie to jak zapchajdziurę :P w sumie 180 graczy z pierwszych drugich lig to nawet nie procent w porównaniu z ponad 270000 polaków grających w TM, więc... :D Tak z przymrużeniem oka.

//Ninja edit//

ZP Kiciakowi ;D
Discord: vanitasss
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

A ja się nie zgodzę, że pierwszy utworek jest zamulający. Bardziej znużył mnie przedostatni. Co do tych efektów czarno-białych, to czasem potrafią zepsuć film i w niektórych przypadkach mi jakoś nie pasiły.. Nie powiedziałbym, że zwolnienia są zerżnięte z konkretnego filmu, bo taki element ma praktycznie każdy taki film. Co do skilla to się nie wypowiadam, bo nie jeżdżę wcale lepiej :P

Ogólnie to pozytywnie oceniam :)
DiabloS_CRB
Pirat drogowy

Post by DiabloS_CRB »

Filmik mi się podobał ;d ale bardzo mnie raziła 1 nazwa mapki :D

PL7-Flavus-A...

Nie wiedziałem że fallusa jechaliśmy w styczniu :D ^^ mi się wydawało że teraz i do tego w meczu z KD : P
Image
Image
Image
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

okej...co do pierwszej nuty. Jest taka, bo mi pasowała pod intro i dlatego, ze bardzo ją lubię. ;)

PL7-Flavus...widocznie ja i lex jesteśmy ślepi, bo ni chuja tego nie widziałem, a teraz kłuje mnie w oczy. ;d

Czekam na więcej komentarzy. ;)

Ahh...jeszcze co do napisów, to Lex wyjaśnił 180 graczy z 270000, to już raczej czołówka. :P amazing skill nie równa się best skill itp. ;p choooociaż...może i troszku przesadzone, ale już nie zmienialiśmy tego, za dużo roboty. ;>
Image
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Jak zobaczyłem nazwę tematu to myślałem że jakub się napił i znów pisze bzdury :D
Na razie oglądałem bez głosu;d i muszę powiedzieć ,że film jest dobry, nie znudził mnie. Nie będę się rozpisywał bo wszystko napisali wcześniej, GJ panowie.
/aa, zapomniałem dodać jednego, ten "efekt" albo raczej "defekt" :D na początku co tam wyskakują napisy gut maper itp. i samochód znika i się pojawia, to albo u mnie to tak pokazało ch**owo, albo przesadziliście :D
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

ja to the best ... wziąłem pod późniejszy napis JOKE !

:P więc nie ma się czego czepiać :D
filmik fajny :P
mikohn_vegas

Post by mikohn_vegas »

Lexaeus wrote:Co do strony VideoCopilot.net, ona od tego właśnie jest, by nie zżynać, a uczyć się i wykorzystywać owe efekty (polecam każdemu początkującemu ogarnięcie tej strony). Oświadczam że każdy efekt został zrobiony samodzielnie z tego co pamiętałem (spoooooro się naoglądałem VideoCopilot), kto nie wierzy to jego sprawa.
Xardas Ci tutaj nie zarzuca braku samodzielności w wykonaniu tylko lekki brak oryginalności (zachowanie oraz kolorystyka obiektów). Chwała Ci za to, że tyle czasu spędziłeś na oglądaniu tych świetnych tutoriali i wszystko to zrobiłbyś z zamkniętymi oczami. Mimo wszystko powinieneś postarać się o wykorzystanie tej wiedzy do stworzenia własnego efektu.

Z drugiej strony te efekty są ładne, dopracowane i nieźle komponują się z całością. W centrum Opola na jakimś telebimie widziałem reklamę czegoś tam zrobioną niemalże identycznie jak ten projekt http://www.videocopilot.net/tutorials/f ... tle_plate/ (kolory i wszycho to samo). Ja się skrzywiłem, ale spora większość ludzi tego w życiu nie widziała i robiło to na nich wrażenie.

Oglądając taki filmik jak Twój i trafiając na te podobne elementy, wprawione oko myśli "To już było, sporo pracy w to włożył, ale było, było". A takich wprawnych oczu wśród graczy jest coraz więcej.

Film oceniam podobnie jak Xardas :D Praca kamery świetna, skill Ordonka wzorowy.

Pozdro
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

Wow, szacuneczek jeden z lepiej skreconych filmow jakie widzialem (no może 2012 jest lepsze :lol: ) , good job :!:
Image
Image
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

repki cienkie xD
może i te techowe są wg Ciebie "cienkie", bo jesteś b.dobrym graczem xard, ale na mini czasy według mnie całkiem przyzwoite. ;)
Image
nawias

Post by nawias »

te ruchy bolidu w czolowce symbolizujace skreczowanie niezabardzo wyszly

btw. nie zebym się czepial ale stopniowanie przymiotnika good to better i the best :roll:
po prostu nie lubie jak ktos na sile pisze w jezyku, w ktorym w najprostszych zdaniach ma problemy z poprawnoscia gramatyczna.

dobra, teraz przejde do plusow :P

film ogladalo się bardzo przyjemnie, skill ekstra, montaz wysmienity, zblizenia zwolnienia powtorki genialne. dla prosow w tworzeniu filmow takich jak veg zrzynanie z tutków może wydac się lamerskie jednak dla takich laikow jak ja się to nie liczy, bo widze tylko dobrze zrobiony film. muzyka okej, grunt ze nie zadne techno.

9/10 gj :)
Post Reply

Return to “Filmy”