coś dziwnego

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Post Reply
ironjan10
Jeździ konno

coś dziwnego

Post by ironjan10 »

Witam!
Zmienił moj brat kompa. tzn zamieniliśmy się.
ale mniejsza o to. dziś około godziny 15:30 właczył trackmanie, co dziwne wydajnośc dochodziła do 56 pfs a wcześniej nie przekraczała 14 a nawet było czasami 6 pfs.na średnich ustawieniach było też dobrze z 27 pfs nie było widać aby się zacinało.A gdy po godz 21 włączył tm to gra się znów zacinała, zrobił test wydajności i klapa znów padły.

Chciałbym aby jak najszybciej została podana przyczyna ów tej sytuacji gdyż brat gra w fińskim teamie i jeżeli się jutro nie stawi to niestety pożegna się z klanem. więc proszę za brata

Licze na szybką odpowiedź
RADASS
Doświadczony driver

coś dziwnego

Post by RADASS »

Myślę że mogę pomóc ;)

Napisz jeszcze raz ten post... pisz go powoli, spokojnie a przede wszystkim ułóż te informacje w jakiejś logicznej kolejności... nadaj temu sens! bo ten "bełkot" (sory za określenie) który napisałeś jest niezrozumiały i pewnie dlatego nikt Ci jeszcze nie pomógł
Image
Gobis
Lubi ostrą jazdę

coś dziwnego

Post by Gobis »

Kup nowa karte graficzna i problem zniknie a brat w klanie finskim pozostanie.
ironjan10
Jeździ konno

coś dziwnego

Post by ironjan10 »

ok. no to jeszcze raz.

zamieniłrm się z bratem kompami. on wziął moj i na odwrot.mimo że mam lepszego kompa trackmania w moim się zacinała u u niego nie. wcześniej gra się non stop zacinała prędkość nie przekraczała 14 pfs a nawet dochodziła do 6 pfs, ale coś bardzo dziwnego zdazyło się gdzieś około godz 15:30 gra zaskakująco zaczeła normalnie chodzić prędkość na bardzo słabych ustawieniach dochodziła do 56 pfs, a na średnich 27 psf, ale gdzieś koło godz 21 znów włączył brat tm i z zdziwieniem predkość znów opadła do 6pfs.

Doradzcie co on ma zrobić

a apropo karty to zależy pod jaką płyte się wsadza a do jego płyty to nie łatwo jakąś znaleść.
Jero
Admin

coś dziwnego

Post by Jero »

ironjan10 wrote: a apropo karty to zależy pod jaką płyte się wsadza a do jego płyty to nie łatwo jakąś znaleść.
Są dwie możliwości: pod AGP lub pod PCI... Na Allego.pl znajdziesz bez problemów taką, jaką by mu pasowała.
Image
StaR
Star Małpa

coś dziwnego

Post by StaR »

Może ja pomogę. Szkoda, że nie opisałeś wszystkich swoich podzespołów.
Opiszę tu przypadki, które mogły wywołać problem. Nie stawiam od razu na kartę graficzną.
1. Sprawdź jakie aplikacje są uruchomione w systemie. Może któraś jest bardzo zasobo-żerna, wyłączyła się na chwilę i przez to gra "nagle przyspieszyła". To może być antywirus, defragmentator, wirus.. Po prostu to sprawdź.
2. Zoptymalizuj wszystkie ustawienia typu : pamięć wirtualna, zaawansowana wydajność dysku, ustawienia grafiki w sterownikach.
3. Jeśli po tych dwóch punktach nadal gra nie będzie działać jak powinna - sprawdź temperaturę CPU i GPU całkiem możliwe, że coolerki nie dają rady i będzie trzeba wymienić tylko cooler, nie cały podzespół. Jeśli zamienialiście się komputerami, może któryś z Was trzasnął tym komputerem i karta graficzna wypięła się delikatnie z gniazda? Sprawdź wszystkie podzespoły w środku.
Ale i tak podkreślam, że moim zdaniem, nie masz żadnego mechanicznego uszkodzenia.
Image
Image
Image
ironjan10
Jeździ konno

coś dziwnego

Post by ironjan10 »

to ważne!
mam procesor Intel(R) Pentium(R) 4 cpu 2,40 ghz
czy na takim procesorze temperatura 71*C jest odpowiednia?
czy to jest powód zacinania się gry?
Post Reply

Return to “Pomoc”