Mężczyźni proszeni o pomoc :)

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Drodzy Mężczyźni (i Chłopcy też)! :P
Z Wami ZAWSZE ale to ZAWSZE jest problem jeśli chodzi o robienie prezentów na Gwiazdkę/urodziny/imieniny/itd. Kobiecie zawsze przydadzą się kolejne kolczyki albo jakiś kosmetyk, a nawet 'coś do postawienia' typu szkatułka na te właśnie kolczyki, za to faceci wolą podobno prezenty praktyczne i ponoć nie lubią marnowania pieniędzy (?). Doradźcie :D Z czego cieszy się przeciętny facet? Ale CIESZY, a nie udaje, że mu się prezent przyda, a potem marudzi :D Ale wiecie, problem jest też taki, że np. kolczyki czy kosmetyk to jest prezent "odnawialny", czyli można go - że tak powiem - stosować wiele razy. Natomiast milion śrubokrętów chyba nie ma za bardzo przyszłości ;) Tak więc powiedzcie z czego byście się cieszyli, a z czego wprost przeciwnie, co jest stratą hajsu i w ogóle. Wszelkie sugestie mile widziane, mogą być z linkami albo zdjęciami :D
ImageImageImage
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

potomka mu daj :D
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Jeszcze jedna uwaga: prezent dla faceta wolałabym, aby był dla mnie neutralny. Poza tym pod pojęciem facet rozumiem też np. braci czy ojców ;)
ImageImageImage
Meg
Furious Admin

Post by Meg »

Ojej, Marta, strasznie dobry temat. :D Podpisuję się pod tematem Kyzzn, sama chętnie poznam Wasze sugestie. :D
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

Meg* wrote:Ojej, Marta, strasznie dobry temat. :D Podpisuję się pod tematem Kyzzn, sama chętnie poznam Wasze sugestie. :D
wiedziałem ze mi będziecie chcialy zrobić jakiś prezent ojjj Wy aparatki ; DDDDD
StaR
Star Małpa

Post by StaR »

Ja tam bym się cieszył jakby mi ktoś w domu posprzątał, obiad zrobił i po fajki skoczył.
A tak na poważnie, to ciężko określić z czego Twój facet będzie się cieszył. Każdy facet jest inny (to Wy nas wrzucacie do jednego wora) i ma inne zainteresowania. Ja naprzykład cieszyłbym się z jakiegoś fajnego ciucha. Ostatnio na spodnie mam wikse. A kumpel się cieszył jak mu laska kupiła PS3 (ja też bym się cieszył :D - no ale nie chcesz chyba wydać 1500zl na prezent). Nie ma żadnej pasji ani zainteresowań? Zbieranie znaczków czy monet? Granie w gry? Czytanie książek? (ja bym naprzykład chciał dostać Głowę Minotaura - M.Krajewskiego) Słuchanie muzyki? Pomyśl trochę i pokombinuj, patrz co mu sprawia przyjemność i załatw to sama. Tutaj i tak satysfakcjonującej odpowiedzi nie dostaniesz.
No a neutralne prezenty (niestety nie powiedziałaś ile chcesz wydać):
- skarpetki
- gacie
- perfum
- elektronika wszelkiego rodzaju
- dobry ciuch
- maszynka el. do golenia
- plakat Marylin Monroe (tata), Iga Wyrwał (młodszy brat)
Image
Image
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Star, w kombinowaniu to ja jestem dobra :D Oczywiście, że wiem co lubi mój facet, naprawdę dostał dużo fajnych prezentów (w tym maszynka, plakat, różne rzeczy do samochodu z modelem upragnionego samochodu włącznie, narzędzia, a także bardziej kombinowane rzeczy, typu zabawa w podchody po całej Warszawie, które kończyły się w knajpie z jego kolegami i urodzinowym tortem ode mnie :P). Książki to bardzo fajny prezent, ale ciężko trafić na coś, czego na pewno ktoś nie czytał, bo akurat i mój facet, i moi bracia bardzo lubią czytać ;) No ale dzięx. Kolejne sugestie mile widziane! :D Czekamy z Magdą :D
ImageImageImage
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

Ja bym chciał dostac np. zapalniczke benzynowa, jak kaczy pali to mu to kup ja bym się ucieszyl :)
Image
Image
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

ale to wtedy zippo z wygrawerowana laska ^^
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Krawaty! Krawaty kurna! :D
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

jak nie masz za bardzo pomyslu, to mozesz kupic coś, na co ten człowiek by i tak wydal pieniadze, jak np papierosy (o ile pali), wodke (o ile pije), kupon do media marktu, lub do kina itp.
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Nie musi być to przecież coś materialnego. Można zafundować coś od biletu do kina, filharmonii przez skok na bungie, bobslej po lot awionetką. Przeżycie fajne i miłe wspomnienia będą :).
Jednak jak już z materialnych rzeczy to polecam:
- zegarek (do 1000zł można znaleźć fajne zegarki biżuteryjne Calvin Klein czy Guess)
- fajny ciuch (koszula, bluza, sweter itd)
- jakieś ekskluzywne wydanie płyty z muzyką jaka lubi facet słuchać, czy też gry.
- wytrawny alkohol (lub coś co ma fajny kształt butelki a niekoniecznie dobrze smakuje)
- może nawet załatwić wejściówkę do jakiegoś Night Clubu gdzie jest jakas impreza jedyna w swoim rodzaju - oczywiście dla osób lubiacych takie klimaty.
- wiatrówkę

*N*U*K*E*D*

To chyba tyle...
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

*N*U*K*E*D*

nie było edycji, wiec sobie mozesz ;f
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

Win'a wrote:*N*U*K*E*D*
nie było edycji, wiec sobie mozesz ;f
ogarnij się trochę bo jesteś niesmaczny ;f
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Pleja trójke, i masz z nim spokój na parę miesięcy :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

moim zdaniem prezent może być albo:
- z jajem
- uzytkowy
- pieniadze

nic innego mnie, jako faceta, nie zadowoliloby ;d
Foxy
PITMC 2k9 Winner

Post by Foxy »

Ja bym się cieszył jakbym dostał całą serię słowników PWN ;), albo jakiś super zestaw kreślarski, książkę naukową (np medyczną), jakiś album (np: z kwiatami), może jakąś książkę dotyczącą życia i sposobu na utrzymanie harmonii (Istota Tao). Coś w tym stylu ;]
Last edited by Foxy on 22 December 2009, 12:28, edited 1 time in total.
Image
Szrama
Pirat drogowy

Post by Szrama »

Jakiś ciuch z jajem (nie brać dosłownie), kasa.. hmm w sumie jak ktoś komuś da kasę to znaczy że nie ma pomysłu na prezent :D krawat też niezły prezencior, jakiś alkohol opakowany w fajną butelkę.
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Facet to się chyba ze wszystkiego ucieszy :) Przyznam jednak, że jakbym dostał tylko skarpetki to bym musiał zdeczka udawać zadowolenie :f I fakt faktem, kobiecie łatwiej coś kupić. Mamie i dziewczynie kupiłem odrazu, a tacie to ze 3 godziny chodziłem szukałem :p Ale w sumie tak to jest jak się ma ograniczony budżet. Bo np ojciec to by mnie chyba udusił ze szczęścia jakbym mu kupił nowe radio do samochodu ;d Ale cóż, psikus, nie ma tak dobrze ;) Ja np dostanę uchwyty do robienia pompek od taty, spodnie od mamy i pewnie też jakiś ciuszek od dziewczyny (koszula, koszulka, albo sweter jakiś - tak podejrzewam :P).
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

Hej Martuś ;). Ja mogę podsunąć bardziej prozaiczne pomysły, sam bym się z takowych cieszył ;p także jak komuś zbywa kasy ^^ ... zatem: koszulka ulubionego zespołu (ew. inny gadżet, obowiązkowo taki, którym można się pochwalić przed kumplami :D ), ostatnio marzy mi się dysk przenośny 2,5 cala, jak ma konsolę to jakąś fajną grę - najlepiej nowość :D, bo cały ps3 to chyba za duży koszt, generalnie elektronika ucieszy prawie każdego faceta którego znam (choć odradzam podgrzewacze do kawy na usb ;) ) ...
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Post Reply

Return to “Off-Topic”