DualMix 2 rusza!
DualMix 2 rusza!
[teaser=http://www.tmpl.inf]http://img683.imageshack.us/img683/6718/dualmix2.jpg[/teaser]
Pierwsza edycja DualMix przyciągnęła ponad stu graczy, ten wynik można pobić bez problemu! [more]
1. Zasady
Tutaj nic się zmienia. Time-attackowe kwalifikacje na przerobionej i "utechowionej" mapie Nadeo. Następne etapy to zmagania w parach na trasach Lol, Nadeo i Minitech w dwuosobowych teamach.
2. Nagrody
Tutaj sprawa jest pokpiona, niekonieczne z mojej winy. Jak zauważyliście zapewne, po prawej stronie z kategorii "SPONSORZY" zniknęło logo Techlandu. Otóż, od kiedy Ubisoft przejął Nadeo, Trackmania nie ma swojego wydawcy w Polsce.
Uda się chyba załatwić smycze TVNu, w święta obdzwonię wszystkich sponsorów, do jakich uda mi się dotrzeć. Nie poddam się!
3. Dodatkowe konkursy
Tym razem aż dwa - nazwa oraz logo. Szczegóły w poddziale Konkursy.
4. Mapy
Moim zdaniem poziom ciut słabszy niż DM1. Mapę kwalifikacyjną upublicznię po zakończeniu zapisów, czyli do 1 stycznia 2010 włącznie. Tego samego dnia podam cały mappack na DM2. Trasy na każdy etap oczywiście w niedzielę danego tygodnia.
5. Serwery
Będą gotowe dzień przed quali. Postaram się ogarnąć też jeden serw publiczny do trenienia map.
Aby zapisać swój duet – zapraszam na WWW.tmpolska.com a tam po lewej stronie panel DualMix.
News sponsorowany by Botrex! Pozdro!
Pierwsza edycja DualMix przyciągnęła ponad stu graczy, ten wynik można pobić bez problemu! [more]
1. Zasady
Tutaj nic się zmienia. Time-attackowe kwalifikacje na przerobionej i "utechowionej" mapie Nadeo. Następne etapy to zmagania w parach na trasach Lol, Nadeo i Minitech w dwuosobowych teamach.
2. Nagrody
Tutaj sprawa jest pokpiona, niekonieczne z mojej winy. Jak zauważyliście zapewne, po prawej stronie z kategorii "SPONSORZY" zniknęło logo Techlandu. Otóż, od kiedy Ubisoft przejął Nadeo, Trackmania nie ma swojego wydawcy w Polsce.
Uda się chyba załatwić smycze TVNu, w święta obdzwonię wszystkich sponsorów, do jakich uda mi się dotrzeć. Nie poddam się!
3. Dodatkowe konkursy
Tym razem aż dwa - nazwa oraz logo. Szczegóły w poddziale Konkursy.
4. Mapy
Moim zdaniem poziom ciut słabszy niż DM1. Mapę kwalifikacyjną upublicznię po zakończeniu zapisów, czyli do 1 stycznia 2010 włącznie. Tego samego dnia podam cały mappack na DM2. Trasy na każdy etap oczywiście w niedzielę danego tygodnia.
5. Serwery
Będą gotowe dzień przed quali. Postaram się ogarnąć też jeden serw publiczny do trenienia map.
Aby zapisać swój duet – zapraszam na WWW.tmpolska.com a tam po lewej stronie panel DualMix.
News sponsorowany by Botrex! Pozdro!
DualMix 2 rusza!
Na razie załatwiłem smycze TVNu i Gears of War. 
DualMix 2 rusza!
kiedy to się zaczyna ??
- CreativePL
- Doświadczony driver
DualMix 2 rusza!
Jak bym dostal smycz TVN to odrazu bym ja spalil
Powodzenia wszystkim w DM2 w szczegolnosci Dla greena (chyba) z WDD:)
Powodzenia wszystkim w DM2 w szczegolnosci Dla greena (chyba) z WDD:)

DualMix 2 rusza!
Etapy Turnieju
Eliminacje:
Wyznaczone zostaną terminy dla poszczególnych par. Całe eliminacje odbędą się w jeden weekend 9 i 10 stycznia, przy czym mapa kwalifikacyjna podana zostanie po zakończeniu rejestracji.
Decydujący jest czas. Każda grupa ma 30 minut. W tym czasie należy zrobić jak najlepszy czas. Jadą oczywiście obie osoby z duetu. Każdy gracz otrzymuje punkty. Ilość punktów uzależniona jest od ilości wszystkich graczy. Za najgorszy czas gracz otrzyma jeden punkt, za najlepszy - przykładowo 127. Punkty każdego duetu są sumowane. Do kolejnego etapu przechodzą 32 duety (64 graczy) z największą ilością punktów.
Etap1.
Sobota 16 stycznia, godzina 18:00:
Na jednym serwerze wystawiona zostanie mapa Nadeo, na drugim LOL. Jedna osoba z duetu podejmuje wyzwanie na mapie Nadeo, druga osoba w tym czasie walczyć będzie o najlepszy czas na mapie LOL.
Serwer wystawiony będzie na czas 30 minut. W tym czasie (tryb Time Attack) należy ustanowić najlepszy możliwy czas.
Miejsca są punktowane. Osoba z najlepszym czasem otrzymuje 32 punkty, z najsłabszym – 1 punkt.
Niedziela 17 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie ta sama mapa MiniTech. Na jeden serwer wchodzi jeden gracz duetu, na drugi serwer drugi gracz. Podobnie jak dzień wcześniej, należy ustanowić najlepszy czas. W tym przypadku, na tej samej mapie, jadą obaj gracze duetu.
Wszystkie punkty zostaną zsumowane.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-24.
Etap 2.
Sobota 23 stycznia, godzina 18:00:
Serwer nr 1 – mapa Nadeo.
Serwer nr 2 – mapa MiniTech.
Niedziela 24 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie mapa LOL.
Zasady rozgrywek te same co na wcześniejszym etapie. Zmienia się ilość punktów, od 1 do 24.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-16.
Etap 3.
Sobota 30 stycznia, godzina 18:00:
Serwer nr 1 – mapa LOL.
Niedziela 31 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie mapa Nadeo.
Zasady rozgrywek te same co na wcześniejszym etapie. Zmienia się ilość punktów, od 1 do 16.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-8.
Etap 4.
Sobota 6 lutego, godzina 18:00 i 18:45:
Serwer 1 mapa LOL. godz. 18:00
Czas meczu – 30 minut.
Jadą obaj gracze duetu. Punkty od 1 za najgorszy czas do 16 za najlepszy.
Serwer 1 mapa Nadeo.godz. 18:45
Czas meczu – 30 minut.
Niedziela 7 lutego, godzina 18:00:
Jeden serwer z mapa Minitech.
Czas meczu – 30 minut.
Punkty zostają zsumowane.
Do kolejnego etapu przechodzą 4 duety.
Etap 5
Rozgrywki finałowe.
Sobota 13 lutego, godzina 18:00.
Na jednym serwerze znajdować się będą 3 mapy: LOL, MiniTech oraz Nadeo. Na każdą mapę przypadać będzie 30 minut. Jadą wszyscy gracze jednocześnie. Czasy punktowane, sumowane. Duet, który osiągnie najwięcej punktów wygrywa Turniej.
(Dodano 23 grudnia 2009, 22:37)
Kwalifikacje 9-10 stycznia, w zależności od ilości teamów podzielę na tury
Eliminacje:
Wyznaczone zostaną terminy dla poszczególnych par. Całe eliminacje odbędą się w jeden weekend 9 i 10 stycznia, przy czym mapa kwalifikacyjna podana zostanie po zakończeniu rejestracji.
Decydujący jest czas. Każda grupa ma 30 minut. W tym czasie należy zrobić jak najlepszy czas. Jadą oczywiście obie osoby z duetu. Każdy gracz otrzymuje punkty. Ilość punktów uzależniona jest od ilości wszystkich graczy. Za najgorszy czas gracz otrzyma jeden punkt, za najlepszy - przykładowo 127. Punkty każdego duetu są sumowane. Do kolejnego etapu przechodzą 32 duety (64 graczy) z największą ilością punktów.
Etap1.
Sobota 16 stycznia, godzina 18:00:
Na jednym serwerze wystawiona zostanie mapa Nadeo, na drugim LOL. Jedna osoba z duetu podejmuje wyzwanie na mapie Nadeo, druga osoba w tym czasie walczyć będzie o najlepszy czas na mapie LOL.
Serwer wystawiony będzie na czas 30 minut. W tym czasie (tryb Time Attack) należy ustanowić najlepszy możliwy czas.
Miejsca są punktowane. Osoba z najlepszym czasem otrzymuje 32 punkty, z najsłabszym – 1 punkt.
Niedziela 17 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie ta sama mapa MiniTech. Na jeden serwer wchodzi jeden gracz duetu, na drugi serwer drugi gracz. Podobnie jak dzień wcześniej, należy ustanowić najlepszy czas. W tym przypadku, na tej samej mapie, jadą obaj gracze duetu.
Wszystkie punkty zostaną zsumowane.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-24.
Etap 2.
Sobota 23 stycznia, godzina 18:00:
Serwer nr 1 – mapa Nadeo.
Niedziela 24 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie mapa LOL.
Zasady rozgrywek te same co na wcześniejszym etapie. Zmienia się ilość punktów, od 1 do 24.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-16.
Etap 3.
Sobota 30 stycznia, godzina 18:00:
Serwer nr 1 – mapa LOL.
Niedziela 31 stycznia, godzina 18:00:
Na dwóch serwerach wystawiona zostanie mapa Nadeo.
Zasady rozgrywek te same co na wcześniejszym etapie. Zmienia się ilość punktów, od 1 do 16.
Do kolejnego etapu przechodzą duety z miejsc 1-8.
Etap 4.
Sobota 6 lutego, godzina 18:00 i 18:45:
Serwer 1 mapa LOL. godz. 18:00
Czas meczu – 30 minut.
Serwer 1 mapa Nadeo.godz. 18:45
Czas meczu – 30 minut.
Niedziela 7 lutego, godzina 18:00:
Jeden serwer z mapa Minitech.
Czas meczu – 30 minut.
Punkty zostają zsumowane.
Do kolejnego etapu przechodzą 4 duety.
Etap 5
Rozgrywki finałowe.
Sobota 13 lutego, godzina 18:00.
Na jednym serwerze znajdować się będą 3 mapy: LOL, MiniTech oraz Nadeo. Na każdą mapę przypadać będzie 30 minut. Jadą wszyscy gracze jednocześnie. Czasy punktowane, sumowane. Duet, który osiągnie najwięcej punktów wygrywa Turniej.
(Dodano 23 grudnia 2009, 22:37)
Kwalifikacje 9-10 stycznia, w zależności od ilości teamów podzielę na tury
DualMix 2 rusza!
Proponuję przełożyć eliminację na tydzień wcześniej gdyż 16 17 jest Batory Tournament i parę osób nie będzie.
DualMix 2 rusza!
O, w mordę. Dzięki za sugestię. Dam znać co i jak 
- OrdonekQ7
- Moderator
DualMix 2 rusza!
Potrzebuję speca od nadeo/minitech. Jestem sekcja minitech/lol jak coś. 
Pisać na 6545097. ;F
(Dodano 24 grudnia 2009, 12:08)
dobra nieważne już. xd sry za spam. ^^
Pisać na 6545097. ;F
(Dodano 24 grudnia 2009, 12:08)
dobra nieważne już. xd sry za spam. ^^

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
DualMix 2 rusza!
pod "nadeo" kryja się mapy już istniejace ktore zostana wybrane na turniej czy po prostu takie ktore zostana stworzone w 'stylu' nadeo ?
- OrdonekQ7
- Moderator
DualMix 2 rusza!
Te które są w trybie solo. ^^

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
DualMix 2 rusza!
chetnie zagram ale nie mam z kim 
DualMix 2 rusza!
szopek wanna play? 
DualMix 2 rusza!
W związku z tym, że w ten sam weekend wypadają kwalifikacje DualMixa i Batory Torunament, kwalifikacje odbędą się we wtorek, środę i czwartek o godzinie 20.00 (12,13,14 stycznia), ustalanie terminów po zamknięciu zapisów
Gdyby komuś żaden z tych terminów nie odpowiadał, można się ze mną dogadać na GG: 3903784 po 1 stycznia.
DualMix 2 rusza!
A ja tak na marginesie dodam, że właśnie skończyłem trasę quali.
Tradycyjnie, na bazie Nadeo.
Dodane elementy techniczne i jeden 'lolowy' sektor.
1:10 do zrobienia
Ja za pierwszym przejazdem 1:15, więcej nie jadę co by fair było do 1.01
Tradycyjnie, na bazie Nadeo.
Dodane elementy techniczne i jeden 'lolowy' sektor.
1:10 do zrobienia
Ja za pierwszym przejazdem 1:15, więcej nie jadę co by fair było do 1.01
DualMix 2 rusza!
Szuka ktos pary :]??
-
marshallll
- Samochodowy prawiczek
DualMix 2 rusza!
Szukam fachowca od techów. Sam preferuje nadeo. Jeśli ktoś zainteresowany gg 9520981.
DualMix 2 rusza!
co do braku polskiego wydawcy...
Ubisoft i owszem przejął TM jednak jest jej wydawca. Ubisoft ma przedstawicielstwo w Polsce jednak pragnę zaznaczyć, że SZ.P. Grzegorz z tejże firmy jest w szponach dużej korporacji i ciężko wywalczyć coś dla graczy TM.
Pozostawił mi jednak nadzieje, że będzie o Nas walczyć.
Gdy dostanę odpowiedź to dam znać.
co do DualMixa... troszkę sentymentów....
pamiętam początki tmpolska... pamiętam czasy gry wielu z was równo mnie zjechało:) Było minęło... jednak takie coś jak druga edycja DM daje mi niemałą satysfakcję, że warto było olać krzykaczy i robić swoje.
To miłe, że tmpolska, DM żyją nadal.
Jak dobrze, że teraz mogę wziąć udział w turnieju jako gracz a nie organizator:)
Życzę wszystkim szczęścia i dobrej zabawy!
Ubisoft i owszem przejął TM jednak jest jej wydawca. Ubisoft ma przedstawicielstwo w Polsce jednak pragnę zaznaczyć, że SZ.P. Grzegorz z tejże firmy jest w szponach dużej korporacji i ciężko wywalczyć coś dla graczy TM.
Pozostawił mi jednak nadzieje, że będzie o Nas walczyć.
Gdy dostanę odpowiedź to dam znać.
co do DualMixa... troszkę sentymentów....
pamiętam początki tmpolska... pamiętam czasy gry wielu z was równo mnie zjechało:) Było minęło... jednak takie coś jak druga edycja DM daje mi niemałą satysfakcję, że warto było olać krzykaczy i robić swoje.
To miłe, że tmpolska, DM żyją nadal.
Jak dobrze, że teraz mogę wziąć udział w turnieju jako gracz a nie organizator:)
Życzę wszystkim szczęścia i dobrej zabawy!
DualMix 2 rusza!
By the way, chyba dodany zostanie jeden etap, bo zapisało się już ponad 80 duetów, więc zamiast selekcji 32 doda się najpierw 64, zobaczymy. Dam znać po zakończeniu zapisów - wystarczy zaglądać czasem na TmPolska.com 
DualMix 2 rusza!
Nim wiecej tym lepiej. ale myślę, że spośrób tych 93 co się do teraz zapisały część nie przyjdzie. W pierwszej edycji z zapisanych 67 par, przyszło 43 w tym kilku pojednyczo. Tym bardziej teraz, gdy jedziemy w systemie wtorek, środa, czwartek to nieobecności powinno być więcej. Moje zdanie jest takie, żeby zwiększyć, ale nie do 64, a do 48 par. Ale wiadomo jak się liczy moje zdanie
.