Pomoc w nakręceniu filmiku

Stworzone przez was trasy, skiny, filmiki i inne
Post Reply
dawid-dada
Jeździ konno

Post by dawid-dada »

Hej,
chcę zrobić skill video, mam już dobre replaye (http://www.speedyshare.com/files/20035931/replaye.zip), no ale pojawia się problem: mam taki badziewny komp, że albo film się tnie (bardzo) albo nie można odróżnić samochodu od drzewa :P.
Proszę tylko o nakręcenie tych powtórek przez tm i przysłanie ich do mnie, film sam sobie zrobię :).
Nie chce żadnych kamer, efektów ani nic - czysta powtórka jaka jest w pliku.
EDIT: trzeba mieć TMUF bo powtórki są na wszystkich 7 envirach
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Tyle, że takie powtórki lubią mieć nawet ok. 600mb. Musiałby ktoś mieć zajebisty up, żeby Ci to wysłać. Kiedyś na starym kompie nagrywałem filmik z replaya i też się cięło niemiłosiernie, ale w powstałym filmiku chodziło już normalnie ;)
dawid-dada
Jeździ konno

Post by dawid-dada »

hmmm... ja mam takiego slabego kompa ze nawet po nagraniu tnie strasznie
procek 900mhz, ram 128mb, grafa 64mb
Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Pyszo »

1 repek w HD i Xvid, to 100Mb, masz tam z 10 repków, to 1GB, pomógłbym ci, gdyby miał szybszego neta, a 1GB to by mi wysyłało z 10 godzin... Chyba, że liczysz na słaszbą rozdzielczość? Podaj jaka rozdziałka cie intereseuje to sobie przekalkuluje :P i może będę mógł pomóc :)

Przy czym z takim kompem ciężko będzie ci edytowac gotowe video :?
dawid-dada
Jeździ konno

Post by dawid-dada »

wlasnie wiem ze slabo będzie z edytowaniem wiec rozdzielczosc może być nawet 640 x 480
u mnie to video najgorzej jak się da nagrane się tnie, wiec zadowoli mnie coś byleby było nagrane :P
repki mogą tez być wrzucone na jakiś upload, niekoniecznie od razu do mnie
tuner12
Doświadczony driver

Post by tuner12 »

nie masz co siędziwić, że tnie, skoro twój komputer nie jest w stanie uciągnąć materiału video. Co dopiero mówiąc o edytowaniu, i późniejszym renderingu.
Image
Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Pyszo »

Daj majla, wysle ci jedno video i zobaczysz czy dasz rady je edytowac (na przykład pociąc na 3 czesci i połaczyć w innej kolejnośc, plus jakieś przejscie i zapisac to i wyrenderować - tylko po to by sprawdzić czy w ogóle komp ci pociągnie edycje wideo), bo nie ma sensu bym się na marne na robił, jak i tak nie dasz rade nic z tym zrobić
mundi1970
Jeździ konno

Post by mundi1970 »

dawid-dada wrote:wlasnie wiem ze slabo będzie z edytowaniem wiec rozdzielczosc może być nawet 640 x 480
u mnie to video najgorzej jak się da nagrane się tnie, wiec zadowoli mnie coś byleby było nagrane :P
repki mogą tez być wrzucone na jakiś upload, niekoniecznie od razu do mnie
Jakiego kodeka użyłeś do zapisu filmiku, że komputer nie wyrabia z jego odtwarzaniem? Zmień kodek i nagraj film jeszcze raz. Stary kodek DivX 3.11 płynnie odtwarzał filmy na Celeronie 400 Mhz, RAM 16mb, grafika S3 4MB i HDD 4GB (to jest słaby sprzęt) ;). Popróbuj np. DivX 5 profil standard. Jak masz dużo wolnego miejsca na twardym dysku to przed edycją możesz wykorzystać MJPEG (szybki ale materiał zgrany na hdd zajmuje dużo miejsca)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

hmmm... ja mam takiego slabego kompa ze nawet po nagraniu tnie strasznie
procek 900mhz, ram 128mb, grafa 64mb
Jakby to ujął Jeremy Clarkson: "This is rubbish". Nie wiem co ty w ogóle robisz na takim kompie, jak już to najwyżej prace w Wordzie i sesyjki w Sapera. Miałem Athlona 3000+ XP (1x 2.13Ghz, 256 cache L2) i 768 MB DDR ramu i na takim sprzęcie praktycznie nic się nie dało zrobić, nie mówiąc o uruchomieniu co poniektórych programów (jak np. After Effects).

Jeśli teraz nie komp nie potrafi zrenderować powtórek do filmu, to zapomnij o edytowaniu tego w przyszłości. Jak chcesz się bawić w videoediting, to zainwestuj w proca i ram.

PS Jak wrócę do domu spróbuję zrobić film w Full-HD (1080p30), zobaczymy ile zajmie miejsca :D
Discord: vanitasss
Voj4k
Admin

Post by Voj4k »

Ja zgrywam w Uncompresed = minuta filmu 2,3gb ja ci nie pomoge ; O wgl to sam mam problemy z kompem
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

a ja polecam MPEG-2...
1m, 46s ma 78mb a jakość ok
Image
Post Reply

Return to “Trasy, Skiny, Filmy, Mody”