Fista rap :<

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Diav3l
Emerytowany Admin

Post by Diav3l »

Nie lubię i nie znam się na polskim rapie czy hipo hopopie, ale wydaję mi się, że panu "redaktorowi" całkiem nieźle to wyszło po za tym:
- Przekleństwa (mało, ale jednak)
- Czasami nie rozumiem słów
- Cały czas "śpiewasz" o tym samym

Btw. Twoja facjata nie pasuję do głosu :P
Image
ImageImage
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Wg mnie: Masz wadę wymowy - śśććszszczcz nie są Twoją mocną stroną. Poćwicz nad poprawnym wymawianiem głosek i mocniejszym akcentem. Nie wiem ile masz lat, ale po prostu całość brzmi zbyt szczeniacko. Jak napisano wcześniej - gubisz rytm, kawałki to żadna świeżość - jakbym słyszał te numery kilka lat temu. Poza tym znam młodocianych, którzy lepiej wypadają od Ciebie. Owszem masz jakieś tam pojęcie, ale to jeszcze za mało. Dopracuj bardziej ten stuff pod względem technicznym (wymowa, wejścia, niebanalny tekst). Produkcja jak produkcja, sam z kolegami robiliśmy numery na rejestratorze dźwięków na Win 98, wiec pod tym względem nie będę się czepiał (choć od tamtych czasów minęło ponad 5 lat...)
Nie jestem wrogiem rapu/hh, lubię czasami sobie posłuchać takich rytmów, ale dla mnie Twoje dzieło jest to zbyt przeciętne, nie wybijające się zarówno tekstem jak i bitem.
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

A mi jako starego pasjonata HH/Rap się podobało, oczywiście bity zapożyczone(bynajmniej jestem pewien na 99% tego) ale flow masz niezły. Ćwicz ćwicz to może coś z tego wyjdzie :)
Image
Image
Ekwador
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ekwador »

naprawdę nieźle a często szukam w sieci jakiegoś amatorskiego. Czekam na kolejne :)
Image
Fistashi
Pirat drogowy

Post by Fistashi »

@Abszt, mam 15 lat ;d Co do wady wymowy - zdaje sobie z tego sprawę, chociaż to nie wada wymowy, tylko jak to mi mówiła kiedyś daaawno temu 'niechlujne i pośpieszne mówienie'. W sumie gdybym się postarał to to pewnie by znikło, spróbujemy. Co do względu technicznego - naprawdę nie lubie się tłumaczyć, ale poprawienie tego co robię pod wzgledem technicznym jest póki co niemożliwe, i większość defektów (w tym także niewyraźne mówienie) po części pochodzi właśnei od mikrofonu a także od tego że nie mogę robić zbyt wiele ścieżek bo po prostu pada mi komp (więc musze nagrywąc wszystko na raz, max. 2 razy)
@Creative, jeden zapożyczony, jeden nie. Bit z "mamy..." pochodzi z instrumentala Alchemista 'for the record'

dzięki za opinie.
Diavel, nie jestem redaktorem : <
Image
Image
Image
[ladderbar]
Manek
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Manek »

Przeciętne, niczym nie wyróżniające się tracki. Nagrywaj częściej, a wprawa przyjdzie sama;)
Image
Kaka
Samochodowy prawiczek

Post by Kaka »

od dawna słucham rapu i szczerze powiem że patrząc na taki sprzęt , którego w sumie nie masz :D to nie jest źle !
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

Dobra teraz tak na serio. Jakto w rapie zwykle bywa (nie mowie ze zawsze bo zaraz się do mnie wszyscy dojebia ;f) tekst jest cienki, a muzyka monotonna. Wykonanie jest niezle, a jakbys mial lepszy sprzet to by było dla mnie nawet dobre. gj&gl
Image
Image
Image
Fistashi
Pirat drogowy

Post by Fistashi »

dobra, jakby komuś się chciało
NOWY KAWAŁEK NA PROFILU
Image
Image
Image