Fatalna jakość przy nagrywaniu filmów z powtórek !

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Locked
MyPowerIsDivine
Jeździ konno

Post by MyPowerIsDivine »

Witam ! Mam problem, a mianowicie, chodzi o jakość nagrywanych filmików... Mam już przygotowaną powtórkę, wszystko pięknie, ślicznie zrobione, naciskam na nagraj film, i wiadomo wybieram parametry, próbowałem już wiele opcji z ustawieniami, ale jakość filmiku nie jest najlepsza... :( Filmik zawsze nagrywam z pełnymi klatkami, niekompresowanymi... Mój komputer też nie jest za słaby, także nie wiem w czym tkwi problem... :( Jego parametry to: DualCore Intel Core 2 Duo E4500 2200Mhz | Gigabyte GA-P35-DS3L | NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB)
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Spróbuj wybrać jakiś kodek z listy i nagrać z nim powtórkę. Poza tym ustaw wartości w konfiguracji na full, żeby sprawdzić jaki będzie efekt.
Image
MyPowerIsDivine
Jeździ konno

Hmmm... Rozdzielczość mojego monitora to 1920x1080px, próbowałem także z tą rozdzielczością i filmik był podobnej jakości tylko, że większy... A co do kodeków to popróbuję...
Image
Image
tuner12
Doświadczony driver

Post by tuner12 »

Po 1. ściągasz nowe kodeki
po 2. ustawiasz ogólną jakość obrazu w grze na full ( w opcjach gry ) potem bierzesz rozdziałkę 1280x720 i 30 klatek, dajesz rozmycie w ruchu, odznaczasz ścieżkę dźwiękową
Najpierw spróbuj bez kodeka, ( nieskompresowane ) potem spróbuj np. Mpeg-4 lub h.264, powinieneś mieć na liście jeden z nich.
Może grzebałeś w opcjach kompatybilności? jeżeli tak to przywróć podstawowe
Nie dawaj nagrywania video wprost z edytora, w menu powtórek, gdy zaznaczasz jedną z nich i pokazują ci się opcje (odtwórz, graj edytuj) to wybierz tam nagrywanie i ustaw wartości
No i nagrywaj czystą powtórke, bo może to właśnie wina powtórki jest.
Image
Voj4k
Admin

Post by Voj4k »

ustaw sobie najniższą rozdzielczość w oknie, powinno pomóc, mi pomaga a mam podobny problem
MyPowerIsDivine
Jeździ konno

tuner12 wrote:Po 1. ściągasz nowe kodeki
po 2. ustawiasz ogólną jakość obrazu w grze na full ( w opcjach gry ) potem bierzesz rozdziałkę 1280x720 i 30 klatek, dajesz rozmycie w ruchu, odznaczasz ścieżkę dźwiękową
Najpierw spróbuj bez kodeka, ( nieskompresowane ) potem spróbuj np. Mpeg-4 lub h.264, powinieneś mieć na liście jeden z nich.
Może grzebałeś w opcjach kompatybilności? jeżeli tak to przywróć podstawowe
Nie dawaj nagrywania video wprost z edytora, w menu powtórek, gdy zaznaczasz jedną z nich i pokazują ci się opcje (odtwórz, graj edytuj) to wybierz tam nagrywanie i ustaw wartości
No i nagrywaj czystą powtórke, bo może to właśnie wina powtórki jest.
Super, zrobiłem tak jak powiedziałeś i jest super ! :D Wielkie dzięki ! Temat do zamknięcia !
Image
Image
Locked

Return to “Pomoc”