Otóż tm-rankings.com powstało z martwych. Po jakichś trzech miesiącach, kiedy sam już straciłem nadzieję, że coś z tego jeszcze będzie.
Część z was zna być może tę stronę - to jedyna w swoim rodzaju baza danych TrackManii, zawierająca wyniki całej masy turniejów i informacje o "karierach" wielu, wielu graczy TMNF/TMUF z całego świata. Swego czasu starałem się tam poukładać informacje o polskich drużynach, graczach i turniejach. Potem strona padła. Na dodatek zgubiłem gdzieś plik z transferami polskich graczy z całego ubiegłego roku. Innymi słowy nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich zmian, które zaszły i zachodzą na polskiej scenie.
Prośbę mam taką: wejdźcie na tę stronę, popatrzcie, czego tam brakuje jeśli chodzi o polskie turnieje, drużyny i graczy i dajcie mi znać, albo tutaj, albo na GG. Postaram się to powoli pozbierać do kupy i uaktualnić, ale bez waszej pomocy tego nie zrobię (a i, prawdę mówiąc, nie chce mi się ganiać po wszystkich i pytać co się z kim działo).
Jeśli chodzi o transfery graczy, potrzebne mi są daty odejścia z/dojścia do danego zespołu, niekoniecznie dokładne, mogą być np. "lipiec 2009", a nawet "zima 2008" lub "tuż przed PL8" - jakoś się to poukłada, ale im dokładniej, tym lepiej.
Nieistniejące dotąd w bazie tm-rankings drużyny mogą zostać tam dodane tylko i wyłącznie wtedy, jeśli choć jeden ich gracz ma jakiś wynik w jakimś turnieju już w tej bazie istniejącym. Podobnie ma się sprawa z nieobecnymi w bazie graczami, choć dla co lepszych mogę robić wyjątki.