Rusza preselekcja tras ESL PL

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Botrex »

Polska -> Dolnośląskie -> ESL PL Preselekcja

Tutaj wrzucone są wszystkie mapy nadesłane na ESL PL (dojdzie jeszcze mapka Walliego i ewentualnie przekopię 2k wiadomości na poczcie)

Mapki nie mają jeszcze konkretnego przydziału turniejowego, może część z nich pójdzie na mistrzostwa miast, może część do ladderów, ale będą obowiązywać dość długo, żeby nie trzeba było co ileś miesięcy trenować nowych.

Piszcie co o nich sądzicie, które najlepsze - w końcu to dla Was :P
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

trasa Rafalla - Grimoe jest niezła. ;) Można tutaj ewentualnie usunąć dziurę na początku. :)
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

A ja radzę zebrać parę ogarniętych osób i dać im wybrać trasy, które się nadają, bo z tego co widzę to nikomu się nie chce ich sprawdzać.

Co do trasy rafalla to zgadzam się z zordonkiem, tylko znów jeden podstawowy błąd(kolejna trasa w tym "mappaku" z tym problemem)- z przedostatniego cp nie da się dojechać(po respawnie), ale akurat tam to nie powinno być trudne do zmiany.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Nothing
ESWC.pl&WCG.pl 2k10 Winner

Post by Nothing »

Mogę posprawdzać. :P
Rezys
Doświadczony driver

Post by Rezys »

Ups. Zapomniałem wysłać <wstyd> . Ale jeszcze wyślę, chociaż już za późno . ; X

A sprawdzać to mogę ; P
Image
Image
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Najlepiej żeby gracze pokroju notha sprawdzali, szybko uda im się płynnie przejechać trasę i nie wybiorą za łatwych :D
Proponuje molestować szyma w tej sprawie :D
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
glooooooooooch!

Post by glooooooooooch! »

A moim zdaniem jeżeli traski są już dostępne dla wszystkich to osoby, które wyraziły chęć udziału w lidze powinni dla własnego interesu się tym zająć.Wytypować najlepsze x trasek i tyle.Ja narazie przejechałem z połowe tych trasek i na razie mogę powiedzieć, że poziom wszystkich nie powala.Głównie trasy znanych mapmakerów są dobre chociaż nieznanych również.Po niektórych z kolei nie ma co zbierać :D

A co do traski Rafalla to zajebiste oznakowanie na początku :x
Rafallo
Team Poland

Post by Rafallo »

Wiem, wiem, trochę z tymi strzałkami się zagubiłem, można to zawsze poprawić :)

@Edit : Trasę poprawiłem, z przedostatniego cp można już dojechać do mety, i strzałki, według mnie przynajmniej, poprawione. Gotowa do wrzucenia na serwer, jeżeli nadejdzie taka potrzeba. :)
Last edited by Rafallo on 04 April 2010, 19:42, edited 1 time in total.
Image
Image
Botrex

Post by Botrex »

Rafallo, ślij na czamik@o2.pl :)

Jak na razie po nazbieraniu opinii, najlepiej wypada trasa Rafallo, Jarka, Santacruza.

A podsyłać jeszcze można, nawet Scooter wybudził się z zimowego snu i coś tam montuje :)
Ksenuns0n
Pirat drogowy

Post by Ksenuns0n »

Botrex wrote:A podsyłać jeszcze można, nawet Scooter wybudził się z zimowego snu i coś tam montuje :)
Do kiedy jest czas ? To może bym coś ukleił :)
Image
Image
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Rafallo wrote:Wiem, wiem, trochę z tymi strzałkami się zagubiłem, można to zawsze poprawić :)

@Edit : Trasę poprawiłem, z przedostatniego cp można już dojechać do mety, i strzałki, według mnie przynajmniej, poprawione. Gotowa do wrzucenia na serwer, jeżeli nadejdzie taka potrzeba. :)
No i bardzo dobrze :D

Nomercy - Święta racja. Ale większość woli mieć w d*pie, a później narzekać

Salvation - Skok nad metą mi się nie podoba.

Longer- no nichuja ;p

Sraka piżmaka - trasa trochę dziwna, ale fajna. Nie licząc 6cp z którego nie da się jechać dalej...

Absztryfikacja - Dobra.

Julie - Dobra.

Cruzeiro
- Nie taka, do jakiej przyzwyczaił mnie santa, ale też dobra :D

Grimoe - Dobra.

Slavistic - Wkurwiający zakręt 180. Dobra

Fuck It. - Trasa całkiem fajna, tylko znów pojawiają się wchuj ciasne zakręty na trawie i tym niebieskim podłożu,a tego nie lubie i drift na rampie na początku może być barierą nie do przeskoczenia na runach:P No i pod koniec też trochę ciasno, ale ok.

floWless - magia 6cp.

No Soul - Dobra.

No drift Style- Nie podoba mi się, a przejazd ciasny przez trawe to chyba żart? :D Albo ja źle jadę :P

Courage - Moja, więc nie ocenie.

Suv
- No sorry, ale imo się nie nadaje. Sam początek już odrzuca, a dalej wcale nie jest wiele lepiej. Nie najlepsza twoja trasa suv :p I kolejna magia 6cp [; Jak za szybko wjedziesz to wylecisz za trase.

LaRoux - Nie dla mnie. Najgorsze jest chyba miejsce z dwina 180stopniowymi zakrętami pod rząd. Może twoje trasy po prostu do mnie nie trafiają :)

Exacly - Słypy po zwężeniu w pobliżu 3cp do wywalenia, bo skutecznie blokują drogę, dzięki czemu trasa raczej nie nadaje się na rundy. Dziwny skok po 8cp. Ogólnie to ta trasa też do mnie nie trafiła :P

A - Trasa jareckiego jak zawsze trzyma wysoki poziom, trzeba się natrudzić, żeby ją porządnie przejechać. A dziurka po 8cp chyba jest świetna ;d Chociaż trasa nie dla mnie, to na pewno się nada, bo jest trudna i płynna.

Shoot Me - Nie, dziękuje.

Monier - Nie. Poczatek - Tragiczny zakręt w lewo na niebieskiej nawierzchni, chujowe podjazdy.

Na koniec 2zdjęcia pt. gdzie ja mam k**wa jechać...
No soul By Mtik :) Image

Oraz Grimoe By Rafallo(to już chyba wersja poprawiona :D) - Image
Człowiek banda
Maxer
Lubi ostrą jazdę

Post by Maxer »

mam takie pytanie, bo nieco nie ogarniam tematu, bo nie sledzilem go, mozna nadeslac jeszcze jakieś mapy czy już za pozno ??/
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Rafallo
Team Poland

Post by Rafallo »

Tą co pokazałeś to wcześniejsza wersja. W najnowszej powinno to wyglądać tak : http://img59.imageshack.us/img59/4940/screenshot26.png
Image
Image
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

Skt, na mapie Mtika "No Soul" najpierw w lewo po górkę. :) Potem będzie re-use i użyjesz drugiej drogi, podczas jechania do mety. :P
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Botrex - do kiedy trwa preselekcja? I czy jak już tam są 2 moje traski - mogę dosłac jeszcze jakieś?

Pojutrze najprawdopodobniej ocenię wszystkie a'la skt7.
suV
Doświadczony driver

Post by suV »

Z powodu mojej ŻAŁOSNEJ trasy postanowilem ze ulepie nowa mam już 30 sek wyśle do Ciebie botrex i jak mozesz zamienisz za tą moją co jest na serwie z gory thx ;]
Image
Botrex

Post by Botrex »

Dosyłajcie ile wlezie, dopóki Werkos, główny admin ESL w Polsce nie każe mi wybierać mappacka na Mistrzostwa Województw etc, a znając jego poślizgi to z 2 tygodnie jeszcze to potrwa.

Można ile wlezie, w końcu mają być na poziomie a nie zgodnie z zasadą 'jedną wysłałem, olać' :)

Wieczorem podmienie poprawioną trasę Rafallo + te, co dosłaliście.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Sraka piżmaka - trasa trochę dziwna, ale fajna. Nie licząc 6cp z którego nie da się jechać dalej...
Muszę Cię zaskoczyć skt7 :P
Zawsze zwracam na takie szczegoly uwagę, i zapraszam do respawnu na cp 6, i zamiast jechac do przodu, opusc platforme zjezdzajac po jej lewej stronie, tam jest droga ewakuacyjna dla respawnow :P
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

Mam nadzieje botti ze podejdziesz do tego profesjonalnie i nasze waśnie nie wpłyną na to czy mogę coś ciekawego wysłać :wink:
Image
glooooooooooch!

Post by glooooooooooch! »

Salvation - Raz, że ten skok nad meta to jakaś kpina, dwa, że 49 czy nawet 48 sekund to chyba trochę krótkawe ?

Longer- Za bardo tego nie miałem jak sprawdzić bo mi zacinało na tej trasce konkretnie.W każdym bądź razie nie przypadła mi do gustu.

Sraka piżmaka - Z jednej strony nie mam nic do zarzucenia tej trasce ale jak dla mnie za bardzo speedowa.

Absztryfikacja - Nawet dobra traska ale też trochę dużo speeda i trochę to łatwe momentami.

Julie - Prawdopodobnie najlepsza z tych co jeździłem.Miałem wątpliwości co do tego fragmentu z rampami ale da się tam przejechać normalnie.

Cruzeiro - W sumie trochę pokręcona ale nie ulega wątpliwości, że jeździ się po niej całkiem fajnie.Jedynie końcowe fragmenty trochę gorsze.

Grimoe - Ogólnie to traska jest całkiem niezła chociaż w jednym momencie tylko skoki.

Slavistic - W porównaniu do pierwszej traski Abszta ta jest już trudniejsza.Jedynie koniec wydaje się trochę banalnie zrobiony.

No Soul - W sumie momentami bardzo fajna traska ale oceniając całość jest średniacko.Do tego to oznakowanie na początku jest bardzo mylące a kontynuacja ( czyli ten zeskok ) trochę cienkawa.

No drift Style- Do tego fragmentu z offroadem nawet ujdzie ale nie widze tego grać na rundach.Do tego brak oznakowania tam również jest mylący.

Courage - Ogólnie spoko traska.Nie mam raczej do czego się doczepić.

LaRoux - Początek jest bardzo fajny ale później jest coraz gorzej ( już pomijając ten nodrift na wjeździe pod górkę ).Skok do fake mety wydaje mi się źle wymierzony bo wpada się tam z taką prędkością, że można polecieć na bandę.Oznakowanie pod koniec również by się przydało bo nie wiadomo jak jechać.Porównując do no drifta jest lepiej ale dalej nie jest to dobry track ( na jaki Ciebie przecież stać ).

To chyba na razie wszystkie trasy jakie objechałem.Co do mojej ( floWless ) to zdaję sobie sprawę z tego, że po tym CP nie da się doskoczyć ale czy ten fragment jest aż tak trudny ? Jak jedzie się na bandę to logiczne, że zwalniamy.Wcześniej ten problem rozwiązywał dodatkowy fragment przy skoku ale zmieniało to całkowicie jego specyfikę.

Oceny oczywiście po kilku przejazdach i nie wszyscy pewnie z nimi się zgodzą ale widać, że i tak nikt przesadnie się nie przejmuje podzieleniem się własną opinią :roll:
Post Reply

Return to “Turnieje”