Tragedia w rosji

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Słowik »

nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale warto dodac że obwinianie pilota jest słuszne.... dlaczego???
Otóż ten samolot potrzebuje/potrzebował do wylądowania 2000m a pas startowy na którym próbował wylądowac ma uwaga 1600m... więc to był czysty idiotyzm
Ssijcie mi jajca :)

Moje ostrzeżenia roxują xD

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Tragedia w rosji

Post by Vanitas / Lexiu »

Potman wrote: Jeśli chodzi o pilota, to 3 razy podchodzil do ladowania, proponowano mu ladowanie w Mińsku lub Moskwie, zrobił jak uważał. Lądowanie na polowym lotnisku nie przystosowanym do współczesnych wymogów nie jest takie proste.
Pilot cywilny pewnie by poleciał do Mińska bądź Moskwy, ale, na nieszczęście, był to pilot wojskowy z rozkazem wylądowania w Smoleńsku. I tu był problem.

//edit//

Słowik: Mówisz nie o pilocie a o tym, kto zarządził lądowanie w Smoleńsku. Nie był to pilot.
Potman wrote:A zdjecia na nk to tez tragedia ale społeczeństwa
To wie każdy normalny człowiek nie korzystający nałgowo z n-k.
Discord: vanitasss
Diav3l
Emerytowany Admin

Tragedia w rosji

Post by Diav3l »

DameK wrote:http://www.youtube.com/watch?v=hkAWrQeTMHQ

a ja mam to dlawas wszystki co e swieczki umiecie palic.. ktore g*wno wyrazaja za przeproszeniem...
Racja czasem go wyśmiewałem byłem przeciwny jego rządom, mówiłem o nim różne nieciekawe rzeczy, ale był głową państwa i zgiął tragicznie wraz z innymi ważnymi ludźmi w Polsce i należy im się szacunek. A świeczek nie stawiałem i nie stawiam bo to jakaś głupia moda. Może ludzie czują się fajniejsi jak takową postawią.
DameK wrote:P.S wolnosc slowa jest.. dlaczego dostalem ostzrezenie?
Za głupie żarty. Jeśli uważasz, że ostrzeżenie przyznane ci jest niesłusznie złóż skargę do Admina.
Last edited by Diav3l on 10 April 2010, 15:15, edited 1 time in total.
Image
ImageImage
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Słowik »

fakt... tak czy owak zawinił człowiek i głupota tego czlowieka
Ssijcie mi jajca :)

Moje ostrzeżenia roxują xD

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia w rosji

Post by Abszt »

Zginął najlepszy prezydent od 1990 roku. Najbardziej charyzmatyczny, tez kontrowersyjny, ale wielki patriota i przede wszystkim prezydent, Polak. Wraz z nim jedni z lepszych polityków i najlepsi wojskowi w kraju, księża i cała rzesza innych ludzi, tak samo też ważnych a przede wszystkim wszyscy oni są ludźmi.

Co do niektórych komentarzy - pisanie, że im się należało itp. Widać że autorzy takich rzeczy nigdy nie dorosną do pewnych rzeczy. Zresztą niektórzy z was to gównażeria nie interesująca się własnym krajem, więc też g*wno wiecie i piszecie. Zginęli jedni z największych patriotów, ludzie którzy COŚ robili dla kraju. Ci co tego nie potrafią dostrzec niech lepiej szerzej otworzą oczy.

A ty Leon (i inni siepacze) se nie płacz itd, ale jak umrze twoja matka to mogę też napisać, że 'umarła k**wa cieszmy się!! I idź do kościoła na pogrzeb". I jak się poczułbyś? To był Polski prezydent, nasz prezydent, jaki by nie był, nie powinniśmy się w takich chwilach dzielić...
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Tragedia w rosji

Post by Jakub »

mysle, ze jest to porpostu dziwny paradox, ze akurat w locie na obchodzenie rocznicy katynu, gdzie zabili powiedzmy polska inteligencje, umarlo az tyle polakow, ktorzy jakby nie było i czy ich się lubialo czy nie, mieli wazne pozycje w spolecznosci.
poprostu tragedia, nie ma innych slow.

akurat w ostatnim semestrze mielismy temat katyn.

aj aj aj , no nie wiem.
Psik
Pirat drogowy

Tragedia w rosji

Post by Psik »

ale on nie pisał o prezydencie k**wa tylko napisał że go nie on nie ma zamiaru z tego powodu płakać zapalać zniczy na gg i użalać się na forum...

więc nie trafne porównanie z mamą kurwą :)...

nie ma się co tutaj spierać jak kto powinien to przeżywać każdy przeżyje to na swój sposób i tyle, a damek co innego wolność słowa a co innego obrażanie innych osób :P - bo to jest karalne.

Ja jak mnie mama budziła o 10 mówiąc że samolot się rozbił nie wiedziałem co mam myśleć...
Nie lubiłem naszego prezydenta ale chyba nikt mu śmierci nie życzył tylko jak coś to porażki w wyborach.
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia w rosji

Post by Abszt »

Leon wrote:
Coof wrote: Leon - gdy w Polsce ogłaszano żałoby z powodu śmierci 10 górników, uważałem podobnie. Że na polskich drogach ginie więcej ludzi co jakiś czas. A jednak tu zginęło prawie 90 osób kluczowych dla Polski. Polskie wojsko straciło praktycznie WSZYSTKICH istotnych zarządzających. Czy Ty tego kur** nie widzisz? Ale ch**, jak Cie to nie rusza to pozdro.
I co? Mam płakać ? To nie mi rodzice, po nich mogę zapłakać a ty chcesz to idź rycz w poduszkę.
A i wez chybecka bo też się chłopak rozżalił :D
Psikuta - to plus wcześniejszy post Leona składają się na to co napisałem, skierowane nie tylko do Niego, ale i reszty prześmiewców. A może ktoś z tego forum miał tam członka rodziny?? Nikt nie wie, kto pisze z innego krańca Polski. Nigdy nic nie wiadomo. Wyśmiewanie się z kogoś, kto się przejął też nie jest na miejscu...
Last edited by Abszt on 10 April 2010, 15:25, edited 1 time in total.
DameK
Zaczyna szaleć na ulicach

Tragedia w rosji

Post by DameK »

Psikuta gdzie kogos obrazilem? napisałem Lech Kaczynski ? nie wiec.. proszę.. gram na komodorze w te kaczki co się strzela z pistoletu do TV i jedna ubilem tyle :)
Image
Cappy
Pirat drogowy

Tragedia w rosji

Post by Cappy »

Lexaeus wrote:Pilot cywilny pewnie by poleciał do Mińska bądź Moskwy, ale, na nieszczęście, był to pilot wojskowy z rozkazem wylądowania w Smoleńsku. I tu był problem.

//edit//

Słowik: Mówisz nie o pilocie a o tym, kto zarządził lądowanie w Smoleńsku. Nie był to pilot.
Mieli godzinę do uroczystości. Z najbliższego nie-Smoleńskowego lotniska było 200km drogi do lasu katyńskiego- zorganizowanie transportu i dojechanie na miejsce zajęłoby 4-5h. Nie pochwalam podjętej wtedy decyzji, ale mieli niewielki wybór: albo lądować w pod Smoleńskiem, albo wracać do Polski (jeżeli wylądowaliby w Mińsku lub Moskwie, po dojechaniu autokarami do celu, byłoby już dawno po uroczystości). Być może więc nawet sami pasażerowie wpłynęli, lub próbowali wpłynąć na decyzję pilota. Trudno tu więc mówić, że "zawinił człowiek i głupota tego człowieka" odnośnie pilota.
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Maciuś »

Obudziłem się i usłyszałem, że Komorowski przejmie obowiązki prezydenta, więc od razu wiedziałem, że coś niedobrego się stało... Ciężko pojąć, że ludzie, których na codzień oglądamy w TV już nigdy więcej nie zobaczymy. A co muszą czuć rodziny ofiar - tego nawet nie chcę sobie wyobrażać :S Teraz PiS i SLD mówią o tym, że maszyny stare blablabla... Byli przy korycie, mieli swoje 5 minut i co zrobili? No właśnie.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Tragedia w rosji

Post by Vanitas / Lexiu »

Cappy wrote:Mieli godzinę do uroczystości. Z najbliższego nie-Smoleńskowego lotniska było 200km drogi do lasu katyńskiego- zorganizowanie transportu i dojechanie na miejsce zajęłoby 4-5h. Nie pochwalam podjętej wtedy decyzji, ale mieli niewielki wybór: albo lądować w pod Smoleńskiem, albo wracać do Polski (jeżeli wylądowaliby w Mińsku lub Moskwie, po dojechaniu autokarami do celu, byłoby już dawno po uroczystości). Być może więc nawet sami pasażerowie wpłynęli, lub próbowali wpłynąć na decyzję pilota. Trudno tu więc mówić, że "zawinił człowiek i głupota tego człowieka" odnośnie pilota.
Gdy się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy. To powiedzenie nie wzięło się z byle skąd, ot, dla przykładu pod bliską ci (a mi jeszcze bliżej) miejscowością Mirosławiec - wypadek podobny - wieczór, mgła, niska widoczność. Niestety nie sprawdziło się inne przysłowie - Mądry Polak po szkodzie...
Discord: vanitasss
Diav3l
Emerytowany Admin

Tragedia w rosji

Post by Diav3l »

DameK wrote:Psikuta gdzie kogos obrazilem? napisałem Lech Kaczynski ? nie wiec.. proszę.. gram na komodorze w te kaczki co się strzela z pistoletu do TV i jedna ubilem tyle :)
Skoro tak to dostałeś ostrzeżenie za spam.
Image
ImageImage
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Maciuś »

Dobiła mnie informacja o tym, że Piotr Nurowski (tak, ten z PKOL) też nie żyje... k**wa.
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Gobis »

Abszt wrote:A ty Leon (i inni siepacze) se nie płacz itd, ale jak umrze twoja matka to mogę też napisać, że 'umarła kur** cieszmy się!! I idź do kościoła na pogrzeb". I jak się poczułbyś? To był Polski prezydent, nasz prezydent, jaki by nie był, nie powinniśmy się w takich chwilach dzielić...
Od mojej matki to ty się od****dol gówniarzu bo cie k**wa dopadnę w tym Strzyżowie i zobaczymy czy w realu będziesz tak kozaczył.Kurwy to sobie w rodzinie szukaj.
digger
V.I.P.

Tragedia w rosji

Post by digger »

Diav3l wrote:
DameK wrote:Psikuta gdzie kogos obrazilem? napisałem Lech Kaczynski ? nie wiec.. proszę.. gram na komodorze w te kaczki co się strzela z pistoletu do TV i jedna ubilem tyle :)
Skoro tak to dostałeś ostrzeżenie za spam.
Skoro tak to to kolejny jego post, który jest spamem. A sprawy ostrzeżeń się chyba na pw załatwia a nie na forum?? I skoro nie rozumie ostrzeżenia ani regulaminu to proponuję ZP.

P.S. W tych okolicznościach nie mam cierpliwości dla takich ludzi...
Image
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia w rosji

Post by Abszt »

Leon wrote:
Abszt wrote:A ty Leon (i inni siepacze) se nie płacz itd, ale jak umrze twoja matka to mogę też napisać, że 'umarła kur** cieszmy się!! I idź do kościoła na pogrzeb". I jak się poczułbyś? To był Polski prezydent, nasz prezydent, jaki by nie był, nie powinniśmy się w takich chwilach dzielić...
Od mojej matki to ty się od****dol gówniarzu bo cie kur** dopadnę w tym Strzyżowie i zobaczymy czy w realu będziesz tak kozaczył.Kurwy to sobie w rodzinie szukaj.
Więc może "przykozacz w realu" przy kimś z rodziny ofiar te tragedii, hipokryto? Że Ciebie to ch*j obchodzi, to lepiej nic nie pisz.
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Tragedia w rosji

Post by Gobis »

Za płaczkę kutasie robisz? Dojadę cię w realu, prędzej niż się spodziewasz.A teraz weź różaniec w rękę i płacz kurwo zjebana.
DameK
Zaczyna szaleć na ulicach

Tragedia w rosji

Post by DameK »

http://demotywatory.pl/1395496/Kaczynski

Dokładnie to co w linku wyzje.. niestety taka jest polska.. był prezydentem mialem go w d*pie niema prezydenta tez mam to w d*pie .. jedynie szkoda ludzi
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Tragedia w rosji

Post by Jakub »

Leon wrote:Za płaczkę kutasie robisz? Dojadę cię w realu, prędzej niż się spodziewasz.A teraz weź różaniec w rękę i płacz kurwo zjebana.
ej leon, mimo ze nie zawsze się lubimy, mogę być przy tym?
tez bym chetnie pseudointelektualnym rasista (aka abszt) dal w leb.
Post Reply

Return to “Off-Topic”