problem z odświeżaniem

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
MIRTEK2
Jeździ konno

problem z odświeżaniem

Post by MIRTEK2 »

Mówiąc krótko : mam monitor ,który nie trawi odświeżania >60hz i mając większą częstotliwość wyświetla losowe paski :( W większości gier rozdzielczość/odświeżanie można ustawić z poziomu "lunchera" ,ale są i gry które mają na stale ustawioną "częstotliwość startową" czyli odpalają się np.75hz i to powoduje że nie mam szans sobie pograć(bo nic nie widzę przez te paski).sprzęt : win7 64bit ;GF GTS260 ... dx'y poupdejdowane

1. w dxdiag nie mam opcji więcej pomocy(ani nic w tym stylu , wiem że na winXP tak dało się to rozwiązać ,bo kiedyś tak robiłem i było OK )

2. w panelu sterowania nvidii nie ma/nie mogę znaleść opcji ustawienia sztywnego dla każdej gry/aplikacji odświeżania.

Ktoś może miał taki problem lub wie jak go ominąć/rozwiązać ,gdyż w google znalazłem podobny przypadek, ale nie był on rozwiązany :(
iam
Admin Mniejszy

problem z odświeżaniem

Post by iam »

Ja wiem, jak: kup monitor! Serio Mirsiu, innej rady nie widzę zwłaszcza, że jak masz takie odświeżanie niestrawne to masz 15'' czy cu? ;p
MIRTEK2
Jeździ konno

problem z odświeżaniem

Post by MIRTEK2 »

mam 17'' ale iam dzięki za rzetelną rade, z której "na pewno" skorzystam...
Bartzor
Doświadczony driver

problem z odświeżaniem

Post by Bartzor »

Podaj nazwe monitora.
iam
Admin Mniejszy

problem z odświeżaniem

Post by iam »

sorry, ale to jedyna rada jaka przychodzi mi do głowy. Nie musisz korzystać, ale ja bym tak zrobił ( z resztą tak zrobiłem kiedyś, jak refresh rate miałem za mało.)
Post Reply

Return to “Off-Topic”