Eliminacje turnieju zostały podzielone na cztery tury. Do pierwszej z nich zapisy ruszyły już dziś i potrwają tylko do czwartku. Nie ma limitu zapisanych, bowiem wszyscy uczestnicy już w weekend zagrają w trybie Time Attack o premiowane awansem do kolejnego etapu miejsca. Przywilej ten otrzyma 16 zawodników.
Z każdej tury awansuje najlepsza dwójka, taki przebieg online'owych zmagań miał już miejsce w zeszłorocznym World Cyber Games. To jednak dość podobieństw. Tu mamy bowiem do czynienia z drabinką Single Elimination w trybie (tylko nie pobladnijcie)... 1v1. Jakże by inaczej, na rundach do siedmiu punktów, na dwóch mapach. Na finały offline awansuje dwóch graczy. Mnożąc to przez cztery tury offline, łatwo można obliczyć, iż w krajowym finale wystąpi najlepsza ósemka w naszym kraju.
Krajowy Finał zostanie rozegrany w dniach 4-6 czerwca 2010 roku w Warszawie. Gdzie konkretnie? Tej informacji próżno szukać. Poza TMNF, eliminacje odbędą się również na następujących platformach:
- Counter-Strike 1.6
- Defense of the Ancients
- Need for Speed
- Quake Live
- Warcraft III: The Frozen Throne
- Guitar Hero (XBOX 360)
- FIFA 2010 (PlayStation 3)
- Street Fighter 4 (XBOX 360)
- prawdopodobnie zagości także żeński Counter-Strike 1.6
W tym momencie kończę oficjalną część newsa i przechodzę to tej mniej oficjalnej, przeznaczonej może niekoniecznie dla każdego, bo kusi mnie do tego jak cholera:
Pierwsze primo: admini, gajs, wiecie, że przez ten czas zdążyłem do Was nabrać megarispektu, polubić Was i inne temu podobne pierdoły, ale zjebaliście. Była gadka "będzie dobrze, masz moje słowo" itd, a co mam? g*wno. Znów jakieś 1v1, rundy, srundy, siedem punktów. SE jeszcze rozumiem, mało czasu jest. Ale w czteroosobowych grupach w --->!!!___CUPIE___!!!<--- przebiegłoby to znacznie, znacznie lepiej i przede wszystkim sprawiedliwiej. W dodatku szybciej! Do rozegrania byłyby trzy etapy w każdej turze i mielibyście tylko siedem meczów/turę do ogarnięcia! Mówiliście, że będzie to całkiem co innego niż ESL a jak jest? IDENTYCZNIE.
I na to akurat był czas, start strony ciągnął się i ciągnął, więc mieliście szansę wszystko normalnie załatwić. Nie powiecie mi, że nie da się przeprowadzić rozgrywek 4-osobowych na AGL. Jeśli jednak rzeczywiście się nie da, to chyba nie ma sensu czegokolwiek więcej tam organizować...
Drugie primo:regulamin. I tu parę podpunktów:
A) W ilu turach mogę startować? Co się stanie, jeśli wygram w pierwszej turze i w międzyczasie zapiszę się do drugiej?
B) "Gracze grają trybem Single-Elimination (przegrany odpada), są rozstawieni według osiągniętych czasów podczas kwalifikacji tj. 1-16, 2-15 itd" - czy to oznacza, że gracze 1 i 2 z kwalifikacji (oczywiście zakładając, że wygrają swoje mecze w pierwszej fazie) spotkają się już w drugiej rundzie?
C) "W przypadku remisu punktowego pomiędzy dwoma graczami na koniec rozgrywek grupowych, o wyższym miejscu decyduje rezultat bezpośredniego czasu uzyskanego na danej mapie przez gracza." - jakich rozgrywek grupowych?
D) "Wyjście z serwera przed zakończeniem meczu oznacza oddanie reszty rund przeciwnikowi." - jeżeli zostanę usunięty z serwera całkowicie automatyczne, bądź będę miał jednosekundowy zanik dostępu do łącza, po czym opuszczę serwer, ten punkt mnie obowiązuje?

--->