[Poradnik] DRIFTu (dla początkujących)

Poradniki i tutoriale własne oraz tłumaczone
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Cappy bo podajesz mi jakiś pedalski filmik na ktorym nic nie widac, nie da się z niego nauczyc a po 2 mowie ci ze k**wa nie chodzi o to ze nie wiem jak driftowac tylko o to ze się nie da skrecajac w lewo trzymac 3 przyciskow umiesz czytac, widzisz roznice?? Interpunkcji będę uzywac jak będę pisać pismo, podanie ale jakieś wazniejsze teksty a nie na forum internetowym i nic ci do tego w jaki sposob pisze. Pytam się co zrobić z tym zeby się dalo drifta w lewo może jakas opcja, klawisz, ustawienia a ty mi wysylasz filmy...
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

Jero wrote: PS: Jakub, przy zamachu kijem do golfa lewa ręka musi być prosta w łokciu przez cały Swing ;p
jero, masz racje, ale trudno mi te reke wlasnie prosto trzymac.
czekalem na to, ze ktos zauwazy :)

ja dopiero zaczynam grać, wiec dużo bledow jeszcze robię.
ale zabawa jest super, polecam. mozna grać nawet w parku itp, a uzywane kije sa dosc tanie.
tomerq
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by tomerq »

revar wrote:Interpunkcji będę uzywac jak będę pisać pismo, podanie ale jakieś wazniejsze teksty a nie na forum internetowym i nic ci do tego w jaki sposob pisze.
Oj, błąd w rozumowaniu... Na wielu forach internetowych wyleciałbyś na zbity pysk za coś takiego. Poprawne pisanie jest oznaką kultury i szacunku wobec innych użytkowników. Wychodzi na to, że jesteś po prostu zwykłym chamem.
revar wrote:Cappy bo podajesz mi jakiś pedalski filmik na ktorym nic nie widac, nie da się z niego nauczyc a po 2 mowie ci ze kur** nie chodzi o to ze nie wiem jak driftowac tylko o to ze się nie da skrecajac w lewo trzymac 3 przyciskow umiesz czytac, widzisz roznice?? (...) Pytam się co zrobić z tym zeby się dalo drifta w lewo może jakas opcja, klawisz, ustawienia a ty mi wysylasz filmy...
Czy my jesteśmy jakąś zgrają cudotwórców? Koledzy dali ci już kilka rad, co powinieneś zrobić. Próbowałeś - tak, działa - nie. No to co ty byś chciał żebyśmy ci jeszcze mieli zrobić? Skoro nie możesz trzymać 3 przycisków na raz, bo piszczy, to, tak jak już pisali, najwidoczniej jest coś nie halo z twoim sprzętem bo:
nikt inny takich problemów nie ma.
Tyle ode mnie i ogarnij się :arrow:
Image
Image
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Jakub wrote: ja dopiero zaczynam grać, wiec dużo bledow jeszcze robię.
ale zabawa jest super, polecam. mozna grać nawet w parku itp, a uzywane kije sa dosc tanie.
No, popieram, zabawa jest świetna :) Ja mam golfa jako WF na studiach (jako pierwszy i jedyny kierunek w Polsce), na początku mi się nie podobała wizja uczenia się golfa ale stwierdzam że jest świetny :)

Wracając do tematu, popieram Cappy'ego.
A z tym Twoim, revar, poglądem na temat pisania poprawnie stylistycznie, pogrążyłeś się.
Image
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Dobra koniec bo widze jacys fanatycy poprawnego pisania.. Wiekszosc osob pisze bez znakow bo jest szybciej i prosciej i z pewnością niektorzy z nich maja wiecej kultury od was nawet jak nie pisza ze znakami.. Co komu wygodniej anglicy tez uzywaja skrotow i co zarzucimy im ze sa nie kulturalni bo upraszczaja wymowe pieknego wspanialego slowa ? Ogarnijcie się bo czepianie się kogos o to jak pisze ( pomijajac ortografie ) jest bezsensowne każdy ma prawo pisać jak chce.. Sprzet zly ciekawe czemu w prawo 3 przyciski bez problemu dzialaja ;s A jak nikt takiego problemu nie ma to spoko wiem już o co chodzi..
Mały
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Mały »

Ja Ci powiem o co chodzi - jesteś albo debilem albo zwykłym durniem który chciałby mieć podane wszystko gotowe. Skoro nie działa w TM, to może sprawdziłbyś w innej grze - ale nie, łatwiej i szybciej jest napisać, że nie działa i "weżcie mi pomóżcie, a jak nie pomożecie to jesteście chuje niewdzięczne".

1. Sprawdź w innej grze.
2. Jak nadal nie działa, to pożycz od kogoś klawiaturę i sprawdź czy wtedy będzie działać.
3. Jeśli będzie działać to zapier***** do najbliższego sklepu w którym będziesz mógł odpowiednią klawe kupić i graj.

Nawet jak jak jest to wina Twojego sprzętu, to po zmianie nie oczekuj, że w 10 sekund zostaniesz mistrzem driftu. Żeby to dobrze opanować, trzeba poświęcić sporo czasu, a nie oczekiwać, że pograsz 3 dni i będziesz najlepszy.
Image
Image
Image
mat154
V.I.P.

Post by mat154 »

Jero wrote:
Jakub wrote: ja dopiero zaczynam grać, wiec dużo bledow jeszcze robię.
No, popieram, zabawa jest świetna :) Ja mam golfa jako WF na studiach (jako pierwszy i jedyny kierunek w Polsce), na początku mi się nie podobała wizja uczenia się golfa ale stwierdzam że jest świetny :)

Wracając do tematu, popieram Cappy'ego.
A z tym Twoim, revar, poglądem na temat pisania poprawnie stylistycznie, pogrążyłeś się.
Jero jaka uczelnia??;p
Image
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Mały wrote:Ja Ci powiem o co chodzi - jesteś albo debilem albo zwykłym durniem który chciałby mieć podane wszystko gotowe. Skoro nie działa w TM, to może sprawdziłbyś w innej grze - ale nie, łatwiej i szybciej jest napisać, że nie działa i "weżcie mi pomóżcie, a jak nie pomożecie to jesteście chuje niewdzięczne".

1. Sprawdź w innej grze.
2. Jak nadal nie działa, to pożycz od kogoś klawiaturę i sprawdź czy wtedy będzie działać.
3. Jeśli będzie działać to zapier***** do najbliższego sklepu w którym będziesz mógł odpowiednią klawe kupić i graj.

Nawet jak jak jest to wina Twojego sprzętu, to po zmianie nie oczekuj, że w 10 sekund zostaniesz mistrzem driftu. Żeby to dobrze opanować, trzeba poświęcić sporo czasu, a nie oczekiwać, że pograsz 3 dni i będziesz najlepszy.
Nie, nie zalezy mi k**wa na tym zeby być mistrzem tylko na tym zeby się dalo k**wa cwiczyc a jak mam to robić jak się nie da? ... Teraz próbowałem przytrzymac 3 klawisze normalnie bez gry po prostu nacisnac je tu jak na forum jestem i jak daje lewa, gorna i spacja to mi piszczy a jak prawa, gorna i spacja to normalnie czyli tak jak pisalem drift w lewo odpada.. To w takim razie czemu drift w prawo dziala nie wiem.. Zobacze inna klawiature ale jak nie zadziala to już nei wiem ;s
ChelseaHubert
Jeździ konno

Post by ChelseaHubert »

revar przestaw najlepiej sobie prawy klawisz na inny bo może ten masz już zjebany i wtedy spróbuj
Jasiu czeka z mamą na samolot.
Jasiu:
- mamo siku.
Mama na to:
- nie, bo zaraz przyleci samolot.
Po jakimś czasie:
- Mamo leci!
- Gdzie?!
- Po nogawkach........
Jero
Admin

Post by Jero »

Albo w ogóle przestaw ze strzałek na numeryczną np. i wtedy zobacz.

@mat154, Uniwersytet Łódzki wydział Ekonomiczno-socjologiczny kierunek - ekonomia, specjalność - ekobiznes ;p Zrobili nam dla próby, czy to się sprawdzi jako wuef a dodatkowo ma to promować golfa ;)
Image
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Kurcze na strzalkach i spacja najlepiej ale dobra dzięki za rade już sprawdzam pozmieniam wszystko może coś będzie. Sluchajcie mam prosbe może ktos zrobić sreana z waszych opcji sterowania jak macie? może ustawie sobie tak samo, oby coś dalo ;P
Cappy
Pirat drogowy

Post by Cappy »

revar wrote:Sluchajcie mam prosbe może ktos zrobić sreana z waszych opcji sterowania jak macie? może ustawie sobie tak samo, oby coś dalo ;P
A ty nadal swoje? Pisaliśmy: strzałki + hamulec na shifcie/z/s bądź pad.
Image
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Omg mowilem Ci chyba ze zmienialem widze ze czytasz... koledzy napisali zeby przestawic tez strzalki może coś da a ja pytam się o inne opcje w sterowaniu bo może mam coś zle jak nie chcesz pomoc to nie krytykuj.
Cappy
Pirat drogowy

Post by Cappy »

Jeden klawisz nie może być przypisany do więcej niż jednej funkcji, więc sterowanie dotyczące innych akcji nie ma tu nic do rzeczy.
Image
revar
Jeździ konno

Post by revar »

Chodzi o to zeby wszystko przestawic inaczej. mogę ster dac na WSAD i hamulec gdzies indziej tez i zobaczymy jak będzie. Swoja droga nie mozesz wrzucic ss'a z opcjami?

(Dodano 10 Maj 2010, 0:05)
Jero wrote:Albo w ogóle przestaw ze strzałek na numeryczną np. i wtedy zobacz.
Pochwala dla tego pana się nalezy ! wszystko dziala ale piekny drifcik teraz idzie ;) trochę sztywnie bo nie przyzwyczajony jestem do numerycznej ale to kwestia czasu dzięki wielkie ;P
Jero
Admin

Post by Jero »

Nie za ma co ;p
Image
Post Reply

Return to “Poradniki”