Trackmaniacy a wybory prezydenckie

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)

Czy weźmiesz udział w wyborach prezydenckich?

Tak
47
70%
Nie
20
30%

Total votes: 67

Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Właśnie w Polsce przydałby się jakiś dyktator, aby wziął ten naród za łeb i przypie*dolił, a nie tylko okradał i odbębniał swój urząd. A tu żaden nie z kandydatów nie ma takich jaj. No może JKM...

Dla mnie jedynym politykiem, na którego zagłosowałbym w ciemno (gdyby np. startował) byłby M. Płażyński. Ale niestety nie żyje...

Tak, to mamy wśród chwastów wybrać taki, który najmniej kłuje.
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

Widzisz botrex ja np. w II głosuje na kogoś innego niż Komorowski :)
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Nie rozumiem idei tego tematu. Wybory to indywidualne podejście do sprawy każdego obywatela z osobna. Chcesz głosować na Kaczyńskiego? Głosuj. Chcesz głosować na Komorowskiego? Również. Ale po co próbować przedstawić wyższość jednego nad drugim? Osobowość każdego z nas ma to do siebie, że inne wartości się liczą dla innej osoby, demokracja polega ponoć na tym, że decyduje większość, co z góry zakłada różnorodność poglądów, nie sądzicie? Ja osobiście jestem za tym, żeby ten temat usunąć, bo wybieranie prezydenta RP to nie jest kolejny sposób na lansowanie się przed innymi...
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Widzisz, iam, ty szanujesz zdanie innych i jesteś zwolennikiem tego, by każdy głosował po cichu i po swojemu. Tymczasem równolegle z Tobą i twoim nienarzucającym się (poza może postulatem usunięcia tego tematu) głosem na różnych forach, wiecach, w mediach krzykacze krzyczą reklamując tych, których popierają.

Żeby wszyscy ludzie krzykaczy ignorowali i myśleli za siebie, byłoby dobrze, ale większość, znaczna większość, jest przez tych krzykaczy całkowicie przekonywana do ich poglądów. Przykładem niech będą ci, którzy narzekają, że od lat w kraju jest beznadziejnie, a rządzą złodzieje, po czym idą głosować na tych właśnie złodziei, którzy zmieniają się u władzy co kilka lat.

Nie lubię krzyczeć, więc wolę dyskutować (choć, jak pisałem w pierwszym moim poście w tym temacie, w dyskusjach politycznych bardzo łatwo mogę się potknąć), a gdzie dyskutować, jeśli nie na forum? Zostaw ludzi i ich decyzje, a przez całe życie będziesz narzekał na głupotę i idiotyzm wyborców. Spróbuj kogoś przekonać, a przynajmniej będziesz miał do tych narzekań prawo. ;)
Image
Image
Image
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

hmm.. ja dopiero za rok 18, ale trochę się tym interesuję tak od 2006 roku :D (dziwne xD wiem ale jakoś mnie to zawsze interesowało - czyt. polityka)

no i w sumie tak :
mimo że mam zbliżone poglądy tak między PO a SLD ... to niestety Napieralski to tak jak ktoś wyżej napisał najgorszy kandydat z lewicy... takiego tępaka tam dawno nie było -.-.
Komorowski niestety też nie zachwyca przez swoje "mądrości" w czasie wypowiedzi, po prostu chłop taki jest i się zmienić nie umie xD...
Ale przecież nie chcemy kolejnych lat blokowania ustaw rządu itd....

Ja na miejscu wyborców SLD nawet bym się nie zastanawiał i dla bezpieczeństwa wybierał od razu Komorowskiego - tak aby nie doszło do 2 tury.
Bo chyba nie powiecie mi, że ktoś kto by głosował na SLD da głos na Kaczyńskiego ? Samo SLD nie osiągnie więcej niż 5% i obawiam się że Lepper będzie wyżej :) - chociaż jakby to były parlamentarne to fajnie bo by się ciekawiej w sejmie zrobiło ^^

BTW. STAR PICZO ODBIERAJ TELEFON!
Botrex

Post by Botrex »

Iam, im częściej czytam, co piszesz - tym większe mam wrażenie, że dogadałbyś się z Kingiem i Xardem przy jednym stole -.-

Btw Star, czy ktoś, kto narzekał na to, że nie może głosować w swoim okręgu.

http://www.glosujbezmeldunku.pl/
Tableta
Jeździ konno

Post by Tableta »

Outsid3r wrote:W sumie SLD to dobra partia była.
Jak i PZPR :lol:
digger
V.I.P.

Post by digger »

Sam byłem w komisji i ludzie z Wrocławia i nawet zza granicy u nas głosowali więc odległość od miejsca zamieszkania nie ma znaczenia praktycznie, wystarczy chcieć...
Image
1X4rd451
Pirat drogowy

Post by 1X4rd451 »

Botrex wrote:Iam, im częściej czytam, co piszesz - tym większe mam wrażenie, że dogadałbyś się z Kingiem i Xardem przy jednym stole -.-

Btw Star, czy ktoś, kto narzekał na to, że nie może głosować w swoim okręgu.

http://www.glosujbezmeldunku.pl/

Ja mam taką propozycje ... weź się człowieku od****dol szanownie ode mnie .... nie udzielam się na twój temat nie wypowiadam się również w innych, nie pisze z Tobą i nie mam zamiaru jeśli nie będę zmuszony do tego ... więc nie wiem czemu Ty się mnie do chuja tak trzepiasz ?!? bo się ja kiedyś trzepiałęm ze zorganizowałęś DM2 jak ostatnia c*pa i miałeś wyjebane na uczestników ??? Coś Ci nie pasuje do kogoś to zawsze mnie porównujesz... A to ze nic nie pisze, nie znaczy ze tego forum nie śledze...

Mówie Ci szczerze weź odbij ode mnie bo zaczyna mnie to ostro wkurwiać, porównaj sobie tatuśka do mamuśki a nie mnie do innych .... Nie chcesz mieć ze mną nieprzyjemności to się odjeb ...

ps. // przepraszam osoby trzecie, które tego posta przeczytały ... ale każdy ma jakąś granice wytrzymałości ...
Image
Image
pszczola_pl
Jeździ konno

Post by pszczola_pl »

zadrżało grozą ^^
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

Apropo sporów "po co o tym rozmawiać na kogo głosujemy", to nie zapominajcie że to zwykła dyskusja a nie flejm przedwyborczy.
Image
Image
Botrex

Post by Botrex »

Od dyskusji jeszcze nikt nie umarł, co najwyżej otworzył oczy. Jestem ciekaw kiedy poznamy pełny program Komorowskiego...
digger
V.I.P.

Post by digger »

...o ile w ogóle powstanie...

Ed: o znowy Edyta działa, a już traciłem nadzieję.

PS po co komu program wyborczy skoro i tak ma poparcie? ;)
Image
CreativePL
Doświadczony driver

Post by CreativePL »

Image
Image
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Botrex

Post by Botrex »

To, co zwykle :) Miło widzieć, że wp.pl powoli odważa się publikować cokolwiek o JKM. Szkoda tylko, że tak późno...
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

ja na temat wyborow mam takie zdanie:
jeśli ludzie wybiora kaczynskiego to będą moje pierwsze i ostatnie wybory w których bralem udzial i przestaje się przyznawac do tego ze jestem polakiem.
Image
Image
Image
Diav3l
Emerytowany Admin

Post by Diav3l »

Śmieszą mnie niektórzy ludzie którzy będą głosować na JKM tylko dlatego, że chce zalegalizować marihuane i haszysz. W wielu kwestiach się z nim zgadzam i powiem, że ma dość ciekawe i specyficzne poglądy, ale IMO jest człowiekiem pierdolniętym i nigdy bym kogoś takiego do władzy nie dopuścił. Sam już się pogubiłem i nie mam pojęcia na kogo zagłosować. I chyba Komorowski to będzie najlepszy wybór. PO będzie miało władzę nad całym państwem i może w końcu coś na tym polskim zadupiu się ruszy. Nie można kierować się tym by wybrać np. Kaczkę tylko po to by wszystko wetowała.
A teraz czekam na atak ze strony fanatyków i psycho fanów JKM oraz osób "anty komorowskich" :)
Image
ImageImage
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

Poglądy polskich polityków:
Image

Po prostu żadne mnie nie satysfakcjonują nawet w 80%. Ale cóż, w następnych wyborach (póki ci jeszcze nie mam prawa głosu), jeśli nic by się nie zmieniło, głos poleciałby na Komorowskiego, albo i żaden by nie poleciał.
Discord: vanitasss
Botrex

Post by Botrex »

Diav, jak widzę takich drechów krzyczących JKM Legalize it, to też mi głupio. Ja cenię go za wiele innych rzeczy, zwłaszcza za niezmienność poglądów od 20lat. Jako przeciwnik demokracji i monarchista nie pozostaje mi żadna inna alternatywa.

W sumie, widać że większość ludzi myśli stereotypowo. Znacie program Kaczyńskiego w ogóle, że go obrażacie od paru lat?

Jeśli w drugiej turze nie będzie niespodziewanego kandydata, wybiorę chyba Kaczyńskiego. Jakoś wolę politykę prorosyjską niż proniemiecką ;f
Post Reply

Return to “Off-Topic”