MŚ2010

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
ALTUS
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by ALTUS »

Abszt wrote:To był najbardziej emocjonujący mecz jaki obejrzałem na razie, na tych mistrzostwach świata.
Widać nie oglądałeś meczu Kamerun - Dania 1:2 8)
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
Outsid3r
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Outsid3r »

Bramka Quagliarelli - jak dla mnie majstersztyk. Będzie konkurent dla bramki Argentyńczyków na 4:1 z meczu z Koreańcami. A teraz zwróćcie uwagę jak się ułożyła drabinka mistrzostw. Dojdzie do swoistego wybicia się faworytów. Najpierw Anglia-Niemcy , potem najprawdopodobniej wygrany gra z Albicelestes. W 1/8 może dojść do pojedynku : Brazylia-Hiszpania, Portugalia-Hiszpania. Co się dzieje ;o W półfinale natomiast zobaczymy kogoś z czwórki: Urugwaj, Jankesi, Korea Płd. , i ktoś jeszcze ale mi z łba wyleciało.
Co do Franców - żenua na całego. Zemściło się na nich oszustwo Henry'ego. Makaroniarze i tak by odpadli jeśli nie w fazie grupowej to od razu za.
Szkoda mi Serbów. Pokonać Niemców i nie wyjść z grupy, zajebioza -.-

Narazie najbardziej mi szkoda Kamerunu, już bym wolał ich niż Ghane. IMO w ogóle Afryka gra(ła) do dupy.
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

MŚ2010

Post by Jack Bauer »

Outsid3r wrote:Bramka Quagliarelli - jak dla mnie majstersztyk. Będzie konkurent dla bramki Argentyńczyków na 4:1 z meczu z Koreańcami. A teraz zwróćcie uwagę jak się ułożyła drabinka mistrzostw. Dojdzie do swoistego wybicia się faworytów. Najpierw Anglia-Niemcy , potem najprawdopodobniej wygrany gra z Albicelestes. W 1/8 może dojść do pojedynku : Brazylia-Hiszpania, Portugalia-Hiszpania. Co się dzieje ;o W półfinale natomiast zobaczymy kogoś z czwórki: Urugwaj, Jankesi, Korea Płd. , i ktoś jeszcze ale mi z łba wyleciało.
Co do Franców - żenua na całego. Zemściło się na nich oszustwo Henry'ego. Makaroniarze i tak by odpadli jeśli nie w fazie grupowej to od razu za.
Szkoda mi Serbów. Pokonać Niemców i nie wyjść z grupy, zajebioza -.-

Narazie najbardziej mi szkoda Kamerunu, już bym wolał ich niż Ghane. IMO w ogóle Afryka gra(ła) do dupy.
Wreszcie będzie jakaś odmiana na MŚ, a nie tylko ci sami pchają się do koryta. Jeszcze dzisiaj odpadnie Hiszpania i jazda będzie na maksa. Wg. mnie Chile gra o wiele ładniejszy futbol niż Hiszpania, która trochę na siłę próbuję wejść do bramki.
Image
Abszt
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Abszt »

ALTUS wrote:
Abszt wrote:To był najbardziej emocjonujący mecz jaki obejrzałem na razie, na tych mistrzostwach świata.
Widać nie oglądałeś meczu Kamerun - Dania 1:2 8)
Nom, nie obejrzałem akurat z 4 meczów w drugiej fazie grupowej, ale to co grała Słowacja z Włochami - ostatnie 15 minut to było coś jak kiedyś ostatni kwadrans Wisły z Parmą...
khorinis
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by khorinis »

Makaroniarze i tak by odpadli jeśli nie w fazie grupowej to od razu za.
Ja za to uważam, że jakby jednak Włosi zdobyli tą 3 bramkę, dającą im remis i awans, to dałoby im niesamowitego kopa i liczyli by się nawet w walce o mistrzostwo. Z jednej strony jestem zasmucony faktem ich odpadnięcia, ale z drugiej strony postawiłem 2 zł na wygraną Słowacji i remis Paragwaju z Nową Zelandią. Co dało mi 50 zł. Niestety, bilans i tak mam ujemny :D - 25 zł bodajże.
W półfinale natomiast zobaczymy kogoś z czwórki: Urugwaj, Jankesi, Korea Płd. , i ktoś jeszcze ale mi z łba wyleciało.
Ten czwarty zespół to Ghana. No i wygląda na to, że z tej czwórki Urugwaj zagra w półfinale. Grają naprawdę fajnie, skutecznie i bezbłędnie? :D
"Człowiek uczy się na błędach" - nie jestem człowiekiem
Outsid3r
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Outsid3r »

2 zł na wygraną Słowacji i remis Paragwaju z Nową Zelandią. Co dało mi 50 zł.
Daj adres bukmachera, który daje takie kursy plz :D
A ja nie skreślam Jankesów. Mają swój plan o nazwie : "Mistrzostwo świata do 2010 roku" i sukcesywnie go realizują. Marzy mi się finał USA-Argentyna i zwycięstwo tych drugich ;]
Image
Image
khorinis
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by khorinis »

pl.sportingbet.com

Kurs na Słowaków był 6 a na remis 4 co daje 24 x 2 :D
"Człowiek uczy się na błędach" - nie jestem człowiekiem
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

bardzo ładny meczyk Portugalii z Brazylią, szkoda tylko, że gra toczy się głównie w środku pola, ale za***iscie szybko toczty się gra momentami - podanie podanie akcja strzał i konktrrrrrraaaa :D
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

nom, ale brazylia miala ladne akcje, a ten co z brazyli reka zatrzymal powinien czerwona dostac, bo gdyby nie on to ronaldo mialby puste pole do bramki, ozabcyzmy co w 2 polowie będzie :)
Image
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

no, skurwysynsko się zachował strasznie, wg. mnie też powinna być czerwona, tak po prostu grać nie można. Trzymam kciuki z Cristiano, jak dla mnie póki co świeci najmocniej ze wszystkich gwiazd na mundialu, które były typowane do graczy turnieju (Messi, Roo, Drogba, Ronaldo), gra bardzo ładnie, drużynowo, dobrze podaje, ale też nie boi się strzelić czy pójść samemu, prawdziwy lider.
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

nom, ale strzaly mu troszke nie wychodza teraz, ale wogule te MS jakeis pokrecone, z dobrych tych to na razie zostala argentyna,brazylia,portugalia, hiszpiania, ozabczymy tko zostanie :) jak kogos zapomnialem to dopisac :)
Image
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

holandia, anglia, niemcy chociażby? 'dobrzy' to nie tylko latynosi i im pokrewni, hehe :D
Oczywiście że nie każdy strzał = bramka, patrzmy też na samą inicjatywe :)
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

wlasnie, coś mi za mało ich było, o tych tez bardzo dobrych zapomnialem :/
i znow ladne akcje niewykorzystane, a ten wolny co pepe odbil, gdyby mu wyszlo to by piękne to było :)
Image
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

ALE MEIRELES ZRĄBAŁ!
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

ale akcje teraz mieli, no i nie wykorzystal :/ a bramkarz tez ładnie dostal ...
Image
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

nie było spalonego... portugalczycy wychodzili na sytuacje bramkową, chwile później chamski faul Lucio, ehhh, gdize ta brazylia ;D
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

heh ale akcje sa ladne :D tlyko te strzaly coś ronalda jakos nie leca w bramke ;p
Image
Fistashi
Pirat drogowy

MŚ2010

Post by Fistashi »

reka w polu karnym brazylii... za***iscie :/ ile jeszcze razy pobawia się w pilke reczna na tych mistrzostwach?
Image
Image
Image
[ladderbar]
Blade
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by Blade »

nom, byla byla ale mecz zaciety, dużo ladnych akcji ale nie wykorzystane :/
Image
ALTUS
Doświadczony driver

MŚ2010

Post by ALTUS »

Fistashi wrote: Trzymam kciuki z Cristiano, jak dla mnie póki co świeci najmocniej ze wszystkich gwiazd na mundialu, które były typowane do graczy turnieju (Messi, Roo, Drogba, Ronaldo), ...

Ty się może zdecyduj fistaszek co, bo sam nie wiem o co tu teraz biega a może miałeś chwilowe rozdwojenie jaźni?? :lol: :D
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
Post Reply

Return to “Off-Topic”