prezes wrote:Czekacie na
4 zawodników

Ja nie zagram, przynajmniej w tej edycji. Nie mam jeszcze TMU, a z moich wyliczen wyglada , a nie ma co walkowerami sypac w turnieju ;]
Pozdro
Na rozegranie meczów grupowych będziesz mieć czas do końca maja, więc może jednak warto spróbowac
Zresztą myślę, że najwyższy czasopublikować oficjalne zasady:
ZASADY
Informacje ogólne
Jest to turniej 1vs1 dla gry TrackMania United składający się z dwóch etapów. Na początku wszyscy uczestnicy zostaną podzieleni na 4 sześcioosobowe grupy. W fazie tej każdy z graczy musi rozegrać po 1 meczu z każdym graczem w grupie. Dwóch graczy z poszczególnych grup, którzy zdobędą największą ilość punktów po rozegraniu wszystkich swoich meczów awansuje do fazy playoffs. Faza grupowa turnieju potrwa do 30 maja. W fazie playoffs spotka się najlepsza 8 turnieju. Będzie ona miała charakter typowo pucharowy tzn. porażka będzie równoznaczna z odpadnięciem z turnieju. Faza ta potrwa do końca czerwca.
Przebieg meczu
Zarówno w fazie grupowej jak i playoffs zawodnicy będą mieć do wyboru 7 map ( po 1 z każdego środowiska ). Na początku przed samym rozpoczęciem bezpośredniej rywalizacji każdy z graczy musi odrzucić 2 mapy z mappacku np. gracz 1 odrzuca mapy Stadium i Rally, a gracz 2 - Bay i Coast. Zostają więc mapy Island, Desert i Alpine i to właśnie na nich odbywa się pojedynek. Jednym słowem rywalizacja odbywa się na 3 nieodrzuconych przez nikogo mapach. Mecze są rozgrywane w trybie Team mode do 7 punktów na każdej mapie. Po zakończeniu meczu dokładny rezultat pojedynku należy zapisać w specjalnym temacie na Forum turnieju. Mile widziane są też screeny potwierdzające uzyskany wynik. W przypadku problemów z hostowaniem serwera dobrą alternatywą jest specjalny programik -
Hamachi
Punktowanie
W przypadku fazy grupowej w zależności od ostatecznego rezultatu meczu zwycięzca otrzymuje określoną ilość punktów za wygraną. W przypadku rezultatu 3:0, zwycięzca otrzymuje 3pkt, przy wygranej 2:1 zdobywa 2pkt, a w sytuacji gdy wygrywając 2 mapy gracz zdobywa mniejszą ilość małych punktów np. 7:6, 7:6, 0:7 obydwaj uczestnicy meczu zdobywają po 1 punkcie.